Näin otat Multi-palvelun käyttöön Apple Watch tai Galaxy Watch -kelloissa

  • 9 July 2019
  • 0 kommenttia
  • 185 katselukertaa


 


 


Voit käyttää mobiiliyhteydellä varustettua Apple Watch Series 3, 4 tai 5 GPS + Cellular tai Samsung Galaxy Watch tai Galaxy Watch Active2 -kelloasi kuin puhelinta. Multi-palvelu mahdollistaa sen, ettei älykellosi ole enää riippuvainen lähettyvillä olevan puhelimen sim-kortista.


 


Mikä on eSIM?


 


eSIM:in myötä et tarvitse fyysistä SIM-korttia, vaan kortti toimii nimensä mukaisesti elektronisesti. Se on sisäänrakennettu laitteisiin, sähköinen SIM-kortti eli pieni mikrosiru. eSIM mahdollistaa yhä useampien laitteiden kytkemisen verkkoon. Voit tutustua eSIMiin tarkemmin täältä.


 


Applen Series ja Samsungin Galaxy Watch -kellot on varustettu eSIM:llä, joka mahdollistaa mobiiliyhteyden käytön kellolla. eSIM:n avulla saat oman puhelinnumerosi toimimaan myös älykellossasi. eSIM:n avulla esimerkiksi puhelut, viestit, sekä netin käyttö onnistuu kellolla. Voit siten soittaa, vastaanottaa puheluita ja lähettää viestejä suoraan kellostasi – näppärää eikö?


 


 
 


Telia Yhteys Multi ja tilaaminen


 


Telia Yhteys Multi -palvelu on tarkoitettu älykelloille. Multi -palvelu on kytkettävissä mihin tahansa Telian puhelinliittymään, jossa on maksuton Telia 4G-puhepalvelu käytössä. 4G-puhe on automaattisesti kytkettävä palvelu, kun laite ja liittymä sen muiden palveluiden osalta mahdollistavat. Puhelimen käyttöjärjestelmä on myös syytä päivittää aina uusimpaan versioon.

Multi -palvelu mahdollistaa saman liittymänumeron käyttämisen useammassa laitteessa. eSIM:n ja Multi -palvelun voi ottaa käyttöön, kun omistat Apple Watch Series 3, 4 tai 5 GPS + Cellular -kello. Lisäksi käytössä pitää olla iPhone 6 tai uudempi malli. Voit ottaa Multi -palvelun nyt käyttöön myös Samsun Galaxy Watch tai Samsung Galaxy Watch Active2 -kelloissa. Käytössä tulee olla Samsung Galaxy S7 tai uudempi Samsung -älypuhelinmalli.

Telian Multi -palvelun avulla älykellosi ei ole enää riippuvainen lähettyvillä olevan puhelimen SIM-kortista. Kello käyttää pääliittymän numeroa ja paketteja, kuten pääliittymän puhe-, viesti- ja nettipakettia. Netin maksiminopeus Multi -palvelulla on kellon tukema 10 Mbit/s.

Apple Watchissa mobiiliyhteyden käyttöönotto tapahtuu liittämällä kello ja puhelin pariksi. Kun kello ja puhelin on yhdistetty pariksi, pääset suorittamaan liittymän tilauksen ja palvelun käyttöönoton ohjeiden mukaisesti.

Galaxy Watchissa mobiiliyhteyden käyttöönotto tapahtuu hyvin samalla tavalla, kuin Applen laitteissa. Lataa ensin Samsungin puhelimeesi Wearable -sovellus, jonka jälkeen yhdistä kello ja puhelin pariksi. Sen jälkeen voit suorittaa liittymän tilauksen ja palvelun käyttöönoton ohjeiden mukaisesti.


 


Telia.fi sivuilta löydät kuvalliset selkeät ohjeet mobiiliyhteyden käyttöönottoon Apple Watchin ja Galaxy Watchin osalta.


  


Liittymän yhteensopivuuden tarkistaminen tekstarilla:


 


Voit tarkistaa onko älykellosi liitettävissä puhelinliittymällesi lähettämällä maksuttoman tekstiviestin "INFO KELLO" numeroon 15400. Paluuviesti ilmoittaa, tukeeko liittymäsi kelloa vai ei.


 


Jos saat INFO KELLO -viestin vastauksena tiedon, että liittymälläsi ei löydy tukea älykellollesi, on käytössäsi todennäköisesti jokin Multi-palvelun estävä lisäpalvelu, kuten Saldosopimus tai vanhempi Multi-SIM -palvelu. Asia voidaan tällöin ratkaista asiakaspalvelumme kautta.


 


Mitä hyötyä Multi -palvelusta? 


 


Puhelut, viestittely, kartat ja muu kommunikointi toimivat pelkän kellon avulla – samalla numerolla, kuin puhelimesi. Voit jättää puhelimen siis kotiin ja kello kulkee kätevästi ranteessa mukana.


 


Valitse helposti lempibiisisi suoraan älykellosta Apple Musicin tai Spotifyn kautta. Sinun ei tarvitse enää käyttää muita yhteyksiä lataamiseen tai ladata musiikkia etukäteen kelloosi.


 


Voit jättää huoletta myös lompakkosi kotiin, sillä maksaminen sujuu vaivattomasti kellon kautta Apple Paylla.


 


Mitä tarvitsen Apple Watch mobiiliyhteyden käyttöönottoon?


   • Apple Watch Series 3 tai 4 GPS + Cellular -kello

  • Apple iPhone 6 tai uudempi puhelin ja viimeisin iOS-versio

  • Telian liittymä jossa kytkettynä Telia 4G-puhe -palvelu

  • Apple Watchin mobiiliyhteys on käytössä ainoastaan kotimaassa. Ulkomailla mobiiliyhteys ei ole käytössä, mutta kellon Bluetooth-yhteys siihen liitettyyn iPhoneen on käytössä ja samoin Wifi-verkot.

  • Oikeus tilata lisämaksullisia palveluita: Omilla Sivuilla liittymän omistaja voi hallita käyttäjien tilausoikeuksia kohdasta "Omat tiedot ja asetukset" - "Tilausoikeudet"


  


Lue myös:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa