Näin siirrät tiedostosi Windows 7 -tietokoneesta Windows 10:een

 • 16 November 2021
 • 1 kommentti
 • 168 katselukertaaSuositun Windows 7 -käyttöjärjestelmän tuki päättyi 14.1.2020. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että käyttöjärjestelmälle ei ole enää saatavilla teknistä tukea tai ohjelmistopäivityksiä tietokonetta suojaamaan. Microsoft suositteleekin, että Windows 7 -käyttäjät ottavat uudemman Windows 10 -käyttöjärjestelmän käyttöönsä mahdollisimman pian.


 


Koneen vaihtuessa tärkeät tiedostot tulee luonnollisesti siirtää uuteen koneeseen. Tähän on käytännössä kolme tapaa: Varmuuskopiointi ja palautus, siirto ulkoisen tallennuslaitteen avulla tai siirto pilvipalvelun kautta. Lue alta tarkemmat ohjeet tiedostojen siirtoon.


 


Jos tarvitset lisäapua uuden tietokoneen käyttöönottoon ja/tai tiedostojen siirtoon, Telia Helppi auttaa mielellään. Lisätietoa ja läppärisuosituksemme löydät telia.fi:ltä.Vaihtoehto 1: Tiedostojen siirto käyttämällä varmuuskopiointia ja palautustaVoit siirtää tiedostot vanhasta koneesta uuteen käyttämällä varmuuskopiointia ja palautusta. Tämä on paras vaihtoehto silloin, kun käytössäsi on ulkoinen tallennuslaite, kuten USB-muistitikku, muistikortti tai ulkoinen kiintolevy.

Varmuuskopioinnin avulla saat siirrettyä kaikki tiedostosi vanhalta koneelta uuteen helposti ja vaivattomasti. Sinun ei siis tarvitse kopioida jokaista tiedostoa tai kansiota erikseen ulkoiselle tallennuslaitteelle.


 Lähde: Microsoftin Windows-tukisivusto.Näin varmuuskopioit tiedostot Windows 7 -tietokoneessa


  1. Klikkaa aloituspainiketta ja valitse Ohjauspaneeli > Järjestelmä ja suojaus > Varmuuskopiointi ja palauttaminen.

 2. Valitse Määritä varmuuskopiointi.

 3. Kytke ulkoinen tallennuslaite tietokoneen USB-porttiin tai kortinlukijaan ja valitse Päivitä.

 4. Valitse tallennuslaite Varmuuskopioinnin kohdesijainti -kohdasta ja klikkaa Seuraava.

 5. Klikkaa Anna minun valita > Seuraava.

 6. Oletuksena kaikki tiedostot kansioissa Tiedostot, Musiikki, Kuvat ja Videot varmuuskopioidaan. Voit myös valita lisää varmuuskopioitavia tiedostoja valitsemalla haluamasi kansiot Tietokone-kuvakkeen alta.

 7. Poista Sisällytä asemien järjestelmän näköistiedosto -valintaruudun valinta ja valitse Seuraava.

 8. Valitse Muuta aikataulua.

 9. Poista Suorita varmuuskopiointi aikataulun mukaan -valintaruudun valinta ja klikkaa OK.

 10. Käynnistä varmuuskopiointi klikkaamalla Tallenna asetukset ja suorita varmuuskopiointi.


 


Varmuuskopioinnin jälkeen poista laite suojatusti klikkaamalla laitteen kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Poista. Tämän jälkeen voit irrottaa laitteen turvallisesti tietokoneestasi.


 


Näin palautat tiedostot Windows 10 -tietokoneessa


  1. Kytke ulkoinen tallennuslaite tietokoneen USB-porttiin tai kortinlukijaan.

 2. Klikkaa aloituspainiketta ja valitse Asetukset.

 3. Valitse Päivittäminen ja suojaus > Varmuuskopiointi > Siirry Varmuuskopiointi ja palautus -toimintoon (Windows 7).

 4. Klikkaa Valitse toinen varmuuskopio, josta tiedostot palautetaan.

 5. Valitse Windows 7 -tietokoneesta luomasi varmuuskopio ja klikkaa Seuraava.

 6. Aktivoi Valitse kaikki tiedostot tästä varmuuskopiosta -valintaruutu, ja valitse Seuraava.

 7. Oletuksena tiedostot palautetaan samaan sijaintiin Windows 10 -tietokoneessa eli ne löytyvät vanhasta tutusta paikasta. Voit halutessasi valita eri kohdesijainnin valitsemalla Seuraavassa sijainnissa.

 8. Käynnistä tiedostojen palautus klikkaamalla Palauta.Vaihtoehto 2: Tiedostojen siirto ulkoisen tallennuslaitteen avullaTiedostojen siirto onnistuu myös kopioimalla ne ulkoiselle tallennuslaitteelle, kuten USB-muistitikulle, muistikortille tai ulkoiselle kiintolevylle. Tämä tapa on hieman varmuuskopiointia työläämpi, koska joudut siirtämään jokaisen tiedoston tai kansion erikseen.


 Lähde: Microsoftin Windows-tukisivusto.


 


Näin kopioit tiedostot ulkoiseen tallennuslaitteeseen Windows 7 -tietokoneelta


  1. Kytke laite tietokoneen USB-porttiin tai kortinlukijaan.

 2. Klikkaa aloituspainiketta ja valitse Tietokone.

 3. Etsi tiedostot ja kansiot, jotka haluat siirtää uudelle koneelle.

 4. Valitse haluamasi tiedosto tai kansio klikkaamalla sitä kerran hiiren vasemmanpuoleisella painikkeella. Jos haluat kopioida useita tiedostoja tai kansioita samalla kertaa, pidä ctrl-näppäintä painettuna pohjaan tiedostojen valinnan ajaksi.

 5. Kopioi tiedostot painamalla näppäimistöllä ctrl+c tai valitse ikkunan yläreunasta Järjestä > Kopioi.

 6. Valitse ulkoinen tallennuslaite ja klikkaa Järjestä > Liitä tai näppäimistöltä ctrl+v. Tämä kopioi tiedostot, jotka valitsit aiemmin.

 7. Toista vaiheet 3-6 kunnes kaikki haluamasi tiedostot on kopioitu. 


 


Kopioinnin jälkeen kannattaa vielä varmistaa, että kaikki haluamasi tiedostot löytyvät ulkoiselta tallennuslaitteelta. Tämän jälkeen poista laite suojatusti klikkaamalla laitteen kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Poista. Tämän jälkeen voit irrottaa laitteen turvallisesti tietokoneestasi.


 


Näin kopioit tiedostot Windows 10 -tietokoneelle


  1. Kytke ulkoinen tallennuslaite tietokoneen USB-porttiin tai kortinlukijaan.

 2. Mene resurssienhallintaan klikkaamalla kansio-kuvaketta alareunan tehtäväpalkista.

 3. Valitse Tämä tietokone, etsi ulkoinen tallennuslaite ja kaksoisklikkaa sen kuvaketta.

 4. Etsi ja valitse haluamasi tiedostot tai kansiot. Jos haluat valita kaikki kansion tiedostot, klikkaa Valitse kaikki yläpalkista tai paina ctrl+a.

 5. Klikkaa yläpalkista Kopioi kohteeseen ja valitse kansio, johon haluat kopioida tiedostot.

 6. Tiedostojen siirto aloitetaan. Huomioithan, että siirron kesto riippuu siirrettävien tiedostojen määrästä ja koosta.


 


Kun kopiointi on valmis, siirry uuteen sijaintiin ja varmista, että kaikki haluamasi tiedostot on kopioitu onnistuneesti.


 


Vaihtoehto 3: Tiedostojen siirtäminen OneDriven avullaVoit siirtää tiedostot uudelle koneelle myös Microsoft OneDriven -pilvipalvelun avulla. OneDriven maksuton versio sisältää 5 Gt tallennustilaa. Tarvittaessa voit ostaa maksullisen paketin, jossa tallennustilaa on jopa 1 teratavu eli 1000 Gt. Tämä on paras ratkaisu, jos siirrettäviä tiedostoja on paljon, etkä omista tarpeeksi isoa ulkoista tallennuslaitetta.


 


OneDrive-pilvipalvelun etuja ovat lisäksi: • Voit tarkastella ja muokata tiedostoja myös mobiililaitteella.

 • Pääset tiedostoihin käsiksi miltä tahansa tietokoneelta kirjautumalla OneDrive-tilillesi

 • Tiedostosi suojataan ja varmuuskopioidaan pilvipalvelussa automaattisesti, joten saat ne palautettua esimerkiksi tietokoneesi kiintolevyn hajotessa.


 Lähde: Microsoftin Windows-tukisivusto.


 


Näin asennat OneDriven Windows 7 -tietokoneeseen


  1. Asenna OneDrive-sovellus koneellesi Microsoftin sivuilta. Jos sinulla on Office 365 tai Office 2016 -paketti, OneDrive on jo valmiiksi asennettuna. Tarkista asia klikkaamalla Käynnistä-painiketta ja etsi hakusanalla OneDrive.

 2. Luo ilmainen Microsoft-tili, ellei sinulta sitä vielä löydy. Tiliä tarvitaan OneDriven käyttöönotossa.

 3. Kun lataus on valmis, avaa tiedosto kaksoisklikkaamalla ja asenna OneDrive noudattamalla näytöllä näkyviä ohjeita.

 4. Kun OneDrive on asennettu, tehtäväpalkin oikeaan reunaan ilmestyy OneDrive-pilvikuvake. Klikkaa kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Asetukset. Huom. Saatat joutua napsauttamaan Näytä piilotetut kuvakkeet -nuolta nähdäksesi OneDrive-kuvakkeen.

 5. Valitse Varmuuskopiointi -välilehdellä kohta Hallitse varmuuskopiointia.

 6. Valitse kaikki ne kansiot, joiden tiedostot haluat siirtää uuteen tietokoneeseen. Huom. Voit halutessasi siirtää haluamiasi tiedostoja ja kansioita OneDriveen myös resurssienhallinnan kautta klikkaamalla kansio-kuvaketta alareunan tehtäväpalkista.

 7. Klikkaa Aloita varmuuskopiointi (tai OneDriven vanhemmissa versioissa Aloita suojaus). Varmista, että tietokoneesi on yhteydessä internetiin, kunnes kaikki tiedostot on ladattu OneDriveen.Windows 10 -tietokoneen määrittäminen ja OneDriven käyttöönotto


 


Voit tuoda OneDrive-tiedostot uudelle koneellesi ensimmäisen käynnistyskerran yhteydessä.


  1. Käynnistä koneesi ja viimeistele Windowsin asennus noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita. Varmista, että tietokoneesi on yhteydessä internetiin koko asennusprosessin ajan.

 2. Asennusvaiheessa sinua kehotetaan ottamaan OneDrive käyttöön. Kirjaudu samoilla tunnuksilla, joilla asensit OneDriven Windows 7 -koneelle.

 3. OneDriveen tallentamasi tiedostot ovat käytettävissä resurssienhallinnan kautta, kun asennus on valmis.


 


Jos et näe tiedostojasi resurssienhallinnassa, sinun on otettava OneDrive-varmuuskopiointi käyttöön alla olevien ohjeiden mukaisesti.


 


Näin otat OneDrive-varmuuskopioinnin käyttöön Windows 10 -tietokoneella


  1. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella tehtäväpalkin oikeassa reunassa olevaa OneDrive-pilvikuvaketta ja valitse Asetukset. Huom. Saatat joutua napsauttamaan Näytä piilotetut kuvakkeet -nuolta nähdäksesi OneDrive-kuvakkeen. Jos pilvikuvaketta ei löydy, valitse Käynnistä, kirjoita hakuruutuun OneDrive ja klikkaa hakutuloksista OneDrive.

 2. Valitse Varmuuskopiointi -välilehdellä kohta Hallitse varmuuskopiointia.

 3. Valitse kaikki ne kansiot, joiden tiedostot haluat varmuuskopioida.

 4. Klikkaa Aloita varmuuskopiointi.Lisätietoja ja ohjeita OneDrivesta löydät Microsoftin tukisivuilta.


 


Lue lisää:1 kommentti

Miksi ei vanhojen tiedostojen siirto win10 uuteen win10:een onnistu? Kopiointi näyttäisi onnistuvan mutta tekstit eivät aukea uudessa koneessa. Kuvakkeen päällä on rasti ja sanoma: polkua ei löydy.

Vastaa