Näin valitset laitteesi ekologisesti 


Nykypäivänä yhä useampi kuluttaja haluaa tehdä vastuullisempia ja ympäristöä huomioon ottavia valintoja. Uusien laitteiden hankinnan yhteydessä moni on tutustunut kierrätettyjen mallien valikoimaan, mikä on näkynyt vahvasti niiden kysynnän kasvussa. Esimerkiksi käytettyjen puhelinten verkkokauppa on kasvanut viimeisten vuosien aikana todella huimaa vauhtia.


 


Käytetyn laitteen, kuten puhelimen, läppärin tai tabletin hankkiminen on ekologinen, ja usein myös edullinen valinta. Käytetyn laitteen ostamisessa monia houkuttelee juurikin niiden suhteellisen edullinen hinta ja ympäristöystävällisyys. Kierrätetyistä laitteista on saatavilla niin uusia kuin vanhempiakin malleja. Lähtökohtaisesti valinnanvaraa on todella paljon, jonka myötä jokaiselle löytyy varmasti mieluisa vaihtoehto.


 Hanki kierrätetty laite luotettavalta jälleenmyyjältä


 


Yksi merkittävä syy hankkia käytetty puhelin on esimerkiksi se, että nykyään kierrätettyjen laitteiden valikoimasta löytyy paljon uusia malleja. Monella meistä on tapana vaihtaa puhelinta aina silloin, kun valmistaja tuo markkinoille myyntiin uuden laitteen. Tällöin kierrätyslaitteiden perässä hamuavan ostajan näkökulmasta onkin mitä parhain tilaisuus hankkia kierrätykseen laitettu edeltävän vuoden malli huomattavasti alkuperäistä hintaa edullisemmin.


 


Käytettyjä puhelimia saa tänä päivänä ostettua monista paikoista. Aikaisemmin laitteet saattoivat vaihtaa omistajia useimmiten perhe- ja kaveripiireissä sekä netin huutokauppasivustoilla. Näitä tapoja suositaan varmasti vieläkin, mutta rinnalle ovat tulleet lisäksi kierrätyslaitteita välittävät viralliset jälleenmyyjät. Käytetyn puhelimen ostaminen viralliselta jälleenmyyjältä on kaikista luotettavin vaihtoehto, sillä myytävät puhelimet ovat tällöin tehdashuollettuja, putsattuja ja niiden toimivuus on tarkastettu ammattilaisen toimesta. Esimerkiksi meidän Recycled-puhelimissa ammattilaisemme ovat tarkistaneet huolellisesti kierrätyspuhelinten kunnon, ja mahdollisissa korjauksissa on käytetty vain valmistajan alkuperäisiä ja virallisia osia. 


 


Käytettyjä puhelimia löytyy eri valmistajilta ja kaikissa hintaluokissa. Koska kierrätyslaitteita myyviä tahoja on useita, on hyvä tehdä hieman taustatyötä ja hintavertailua eri myyntipaikkojen välillä. Hyvällä tuurilla käytetyn puhelimen voi saada tuntuvallakin alennuksella. Hintojen vertailu on helppoa tehdä silloin, kun olet päättänyt millaisilla ominaisuuksilla varustetun puhelimen haluat hankkia. Käytettyä puhelinta ostaessasi, sinun kannattaa hankkia mieluummin uudemman mallinen laite, sillä se on usein toimivuudeltaan vanhempaa mallia varmempi ratkaisu.


  


Säästä ympäristöä ja anna laitteellesi uusi elämä


 


Kierrätys on tätä päivää. Elektronisten laitteiden kierrätyksestä on tehty entistäkin helpompaa. Lisäksi myös kuluttajia halutaan kannustaa laitteiden kierrättämiseen aiempaa enemmän. Kun kerran käytetty laite viedään kierrätettäväksi, se ei jää kertakäyttöiseksi. Tämä on sekä asiakkaan että ympäristön etu. Esimerkiksi meidän Vaihtodiilillä saat hyvityksen vanhasta laitteestasi ostaessasi uuden ja näin säästät samalla sekä rahavarantojasi kuin luonnonvaroja.


 


Älylaitteiden tuotannolla on merkittävät vaikutukset ympäristöön. Elektroninen jäte, joka tunnetaan myös nimellä "e-jäte", sisältää paljon erilaisia materiaaleja ja aineita, joilla on merkittäviä haittoja ympäristölle. E-jätettä syntyy, kun esimerkiksi vanha puhelin tai tietokone menee rikki tai se poistetaan käytöstä jostain muusta syystä. Elektronista jätettä syntyy myös silloin, kun täysin toimiva laite jätetään kierrättämättä.


 


Merkittävimmät älypuhelinten ympäristövaikutukset muodostuvat niiden valmistusvaiheessa. Pidentämällä oman laitteesi käyttöikää sekä kierrättämällä sen elinkaarensa lopussa vastuullisesti, voit pienentää puhelimesi ympäristövaikutuksia sekä vähentää päästöjen ja jätteiden muodostumista. Käyttämättä jäänyt laite tulisi aina mahdollisuuksien mukaan viedä kierrätykseen, sillä jopa 99 % puhelimien materiaaleista on kierrätettäviä. Jos kaapin pohjalta löytyy vanhoja puhelimia, kannattaa myös ne toimittaa kierrätykseen siitä huolimatta, vaikkei ne enää toimisi. Tärkeintä on, että kaikki laitteen komponentit saadaan hyödynnettyä.


 
Oletko tutustunut meidän Recycled -puhelinten valikoimaan? Voisitko sinä harkita puhelimen hankintaa käytettynä? 📱>♻️>


 


 

 


Lue lisää:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa