Näppärät sovellukset kotimaassa liikkumiseen

  • 18 June 2019
  • 1 kommentti
  • 8 katselukertaa


 


Suomalaisethan rakastavat matkustella kotimaassaan, oli se sitten omalla autolla road tripin merkeissä tai julkisia kulkuneuvoja hyödyntäen vaikkapa festareille, mökille, kavereille tai kesäretkelle. Listaan alle hyviä sovelluksia kotimaan reissailun helpottamiseksi! Kaikki mainitut sovellukset ovat maksuttomia, ja niiden kautta voit ostaa lippuja tai parkkiaikaa tarpeen mukaan.


 


 


Easypark


  


Easypark on sovellus, joka helpottaa parkkeeraamista maksullisilla alueilla. Et tarvitse enää hiluja tai takapenkiltä kerättyä kolehtia siihen, että auto säilyy sakoilta turvassa.


 


Sovelluksella voit asettaa itsesi haluamaasi paikkaan ja tsekata lähellä olevat pysäköintialueet. Sijaintitietojen kautta sovellus tunnistaa myös parkkialueet, jolloin parkin voi napsauttaa suoraan päälle. Voit lisäksi tallentaa auton rekisteritunnuksen sovellukseen seuraavaa käyttöä varten. Maksaminenkin onnistuu kätevästi kortilla, ja tallennettuasi korttinumeron menee maksu jatkossa siltä suoraan.


 


Voit keskeyttää pysäköintiajan milloin vain tai pidentää sitä. Ei siis enää usainboltmaisia kiihdytyksiä autolle sakkolapun pelossa.


 


! Easyparkin voi yhdistää myös yritystiliin. Mutta niitähän ei toki road tripeillä tarvita! Hymiö Silmänisku


 


Onnibus


  


Maanteiden punainen paholainen Onnibus tunnetaan erityisesti kaksikerroksisista busseistaan. Onnari kulkee laajalla alueella ympäri Suomea, ja sillä on oma näppärä sovellus, jonka kautta voit ostaa lippuja ja käyttää niitä.


 


Sovellus on erittäin simppeli käyttää! Se koostuu kolmesta osa-alueesta: varaus, minun lippuni sekä profiili. Varauksen kautta nimenmukaisesti voit varata lippuja, minun lippuni -osiossa tarkastella jo ostettuja lippuja ja näyttää niitä kuljettajalle. Profiiliin voit tallentaa sähköpostin ja korttitiedot. Sähköpostiin saat kuitit lippujen ostoista, ja korttitiedot helpottavat maksamista sovelluksen sisällä. Helppoa.


 


! Onnibussilla on usein tarjouksia, jotka löytyvät Facebookista.


 


Linjalla


  


Linjalla-sovelluksesta saat kätevästi ostettua bussiliput Savonlinjan reiteille. Savonlinjan reittikartta on Onnibussia suppeampi, mutta erityisesti Savon alueella homma rullaa. Sovellus toimii pitkälti samalla kaavalla kuin Onnibussin vastaava, mutta etusivulta pääset valitsemaan matkan kaukoliikenteen ja paikallisliikenteen väylien välillä. Mielenkiintoinen ja spesiaali osa sovellusta on Tapahtumat-valikko, josta löydät bussireitit suoraan erikoistapahtumiin (kuten LappeeFest tai Metallican keikka). Korttitiedot voit näppärästi tallentaa tähänkin sovellukseen uutta käyttöä varten.


 


Sovelluksessa on hieman enemmän välilehtiä ja sisällystä verrattuna Onnarin sovellukseen. Sen kautta voit ostamisen lisäksi myös tarvittaessa vaihtaa lippuja. Ainahan sitä ei tiedä, viekö elämä ja linja samaan suuntaan. Hymiö Silmänisku


 


Linjalla tarjoaa käyttäjilleen myös etuja, ja se näyttää  Savonlinjan tärkeitä tiedotteita, esimerkiksi muutoksiin tai viivästymisiin liittyen.


 


! Sovelluksen käyttäjät saavat jatkuvan kanta-asiakasedun: kaikki kaukovuorot -5%!


 


VR:n sovellukset


  


VR:n puhelinsovelluksia on kaksin kappalein. VR Mobiililla ostat junaliput lähelle ja kauaemmas, VR Lähijunilla pelkästään lähelle. Sovelluksen voit valita siis kehä kolmosen lähialueilla liikkumista varten tai Suomen läpi hurautteluun.


 


Aloitetaan VR Mobiilista.  Yksinkertaisuudessaan ostat lipun junaan sovelluksen etusivulta. Voit valita etusivulta myös mahdolliset etuliput lapselle, opiskelijalle, sivarille, varusmiehelle tai eläkeläiselle. Voit hakea matkoja lähtöajalla tai saapumisajalla, mikä sitten on sinulle tärkeintä. Liput jäävät talteen sovellukseen, jonka näytöltä pääset vilauttamaan lipun QR-koodia.


 


Voit luoda sovellukseen käyttäjätunnuksen ja liittyä Veturi-asiakasohjelmaan. Saat sovellukseen suoraan myös lipputarjouksia. VR Mobiilissa näet lisäksi liikennetiedotteet ja asematiedot sekä usein kysytyt kysymykset.


 


VR Lähijunat -sovellus ostat liput nimensä mukaisesti lähijuniin. Lähijunat kulkevat pitkälti pääkaupunkiseudun sisällä, mutta pisimmillään myös Helsingistä Lahteen. Voit siis piipahtaa kesävisiitillä Suomen Chicagossa tai lähteä Vantaalta Kauppatorille saman sovelluksen turvin.


 


Aloitussivulla saat yleistietoa ajankohtaisista asioista: sään, tiedotteita ja aikatauluja. Saat näppärästi liput ostettua ja näytettyä sovelluksella. Voit tälläkin sovelluksella valita matkustajatyypin ja kirjautua Veturi-asiakasohjelmaan. Sovellus helpottaa erityisen paljon asiointia ja liikkumista lähijunissa, koska niissä ei myydä enää lippuja erikseen.


 


! VR Lähijunat sovelluksessa voit maksaa myös Mobilepaylla – sovellus sekin.


 


HSL


  


Siirtyessä pitkän matkan kulkuvälineistä lyhyemmän matkan välineisiin – tässä tulee HSL-sovellus eli Helsingin seudun liikenteen oma appi. HSL:n tarjoama sisältää liikkumisen junalla, metrolla, bussilla ja raitiovaunulla Helsingin ja lähiseutujen vyöhykkeillä. Sovelluksen kautta voit ostaa kertalippuja, vuorokausilippuja tai kausilippuja.


 


HSL-sovellukseen voit tallentaa omat tiedot ja maksukortteja, joilla maksaminen onnistuu näppärästi myös tulevaisuudessa. Omien tietojen kautta pääset tarkastelemaan ostohistoriaa ja voit tallentaa omia paikkoja seuraavia matkoja varten.


 


Etusivulta pääset katsomaan tiedotteita häiriöistä, muutoksista ja uutisista. Tärkeä ominaisuus on myös Reittiopas-välilehti, jolla pääset tutkimaan reittimahdollisuuksia eri kulkuvälineillä. Oppaaseen voit tallentaa esimerkiksi koti- ja työpaikan jatkuvaa liikkumista ajatellen. Sovelluksen kautta pääset myös ohjeisiin, kuinka liikkua kaupunkipyörällä. Monipuolista kuin mikä.


 


!  Muista myös muiden kaupunkien paikallisliikenteen sovellukset!


 


 


Tässäpä näitä sovelluksia, joilla pääset alkuun Suomi-matkailussa. Sovellukset saat ladattua AppStoresta tai Google Play -kaupasta. Onko sulla jo mielessä joku paikka, mihin haluaisit kesällä mennä? Millä aiot sinne liikkua - tuleeko sovellukset käyttöön? Hymiö Erittäin onnellinen


 


 


Lue lisää:1 kommentti

Yksi näppärä sivusto on myös junat.net, josta voi tarkistaa miltä tahalta asemalta junan lähtölaiturin ja mahdolliset myöhästymiset!

Vastaa