Nokia 3.2 häikäisee akunkestollaan

 • 16 November 2021
 • 0 kommenttia
 • 0 katselukertaaHMD Globalin henkiin herättämä Nokia-brändi on loistanut erityisesti halpojen ja keskihintaisten puhelimien sarjassa, eikä uusi Nokia 3.2 tee tähän poikkeusta. Alle 150e hintaisena se sisältää vaikuttavan määrän kehittyneitä ominaisuuksia ja tarjoaa kovan haasteen isojen pelureiden, kuten Samsungin ja Huawein, edullisen hintaluokan laitteille. Nokia 3.2:n design on pelkistetyn tyylikäs ja laadukkaan oloinen, vaikkakin muovinen kehys erottaa sen hieman kalliimmista kilpakumppaneistaan. Laatuvaikutelmaa korostaa puhelimen edestä ja takaa löytyvä pyöristetty 2.5D-lasi. Isosta 6,26 tuuman HD+ -näytöstään huolimatta puhelin on varsin kevyt ja vain 8.6 mm paksu, joten voisin kuvitella sen mahtuvan hyvin pienempäänkin käteen.

Näytön kuvasuhde on 19:9 ja resoluutio 720 x 1520 pikseliä, joten sen perusteella myös teräväpiirtoleffojen ja -sarjojen katselu onnistuu sillä mainiosti. Näytön kirkkaus myös mukautuu automaattisesti ympäristön olosuhteisiin, niin sisällä kuin ulkonakin. Akun luvataan kestävän jopa kaksi päivää

Nokia 3.2 loistaa erityisesti akunkestollaan. Pinnan alta löytyy peräti 4000 mAh akku, joka on reilusti isompi, kuin monissa lippulaivamalleissa (esim. Samsung Galaxy S10 Plussan akku on 3400 mAh). Nokia lupaakin akun kestävän jopa kaksi päivää yhteen menoon yhdellä latauksella, joka on nykypäivänä melko poikkeuksellista. Toki kovalla käytöllä näinkin suuren akun saa varmasti loppumaan jo aiemmin.

Akunkestoa parantaa myös laitteen tekoäly, joka optimoi virrankulutuksen käyttötottumustesi perusteella ja parantaa näin käyttökokemusta. Tekoäly osaa esimerkiksi rajoittaa turhien akkua syövien taustasovellusten käyttöä. Ei ole siis katastrofi, vaikka laturi unohtuisi lyhyen reissun ajaksi kotiin.

Suorituskyvystä pitää huolen neliytiminen Qualcomm Snapdragon 429 -suoritin höystettynä 2 Gt käyttömuistilla. Ensimmäisten testiraporttien perusteella puhelin toimii jouhevasti ja pätkimättä, vaikka suorittimen speksit ja muistin määrä eivät niin vaikuttavia paperilla olekaan. Tallennustilaa löytyy puolestaan 16 Gt ja sitä saa lisää microSD-muistikortilla.

Nokia 3.2 kuuluu myös Googlen Android One -ohjelmaan, joka tarkoittaa käytännössä mahdollisimman puhdasta Android-kokemusta ilman kolmannen osapuolen sovelluksia. Ohjelmaan kuuluminen takaa sille kaksi maksutonta käyttöjärjestelmäpäivitystä ja kuukausittaiset tietoturvapäivitykset ainakin kolmeksi vuodeksi. Puhdasta Android Onea nähdään harvemmin tämän hintaluokan puhelimissa, joten sitä voidaan pitää merkittävänä etuna ja valttikorttina Nokialle.Apua yhdellä painalluksella
Laitteen erikoisuuksiin kuuluu erillinen Google Assistant -painike, joka on sijoitettu puhelimen vasempaan reunaan. Sen avulla hankit vastauksia kysymyksiisi, soitat ystävällesi, tsekkaat kalenterin tai vaikkapa viimeisimmät Liiga-tulokset napin painalluksella pelkkiä äänikomentoja antamalla.

Napauttamalla Assistant-painiketta kahdesti saat näkyviin kaiken oleellisen samalla kertaa, aina tärkeistä tapaamisista säätiedotteisiin ja työmatkatietoihin. Tekoäly oppii ajan myötä eli mitä enemmän käytät Assistantia, sitä paremmin se osaa auttaa sinua päivän askareissa.
 Slices- ja App Actions -ominaisuudet puolestaan osaavat ennakoida seuraavan siirtosi ja ehdottavat seuraavaksi käytettäviä sovelluksia ja pikavalintoja, joiden avulla tehtävät sujuvat entistä helpommin ja nopeammin. Nokia 3.2 ei varsinaisesti ällistytä kameraominaisuuksillaan, mutta sitä ei varmasti kukaan odotakaan laitteen hinnan huomioon ottaen. Kameroita laitteessa on kaksi, 13 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Arvostelujen perusteella molemmat ovat hyvää perustasoa, joilla peruskäyttäjä pärjää varmasti mainiosti.

Etukameraa hyödynnetään myös biometrisessä kasvojentunnistuksessa, jonka ansiosta vain laitteen omistaja pääsee sen tietoihin käsiksi. Sen luvataan toimivan myös hämärässä ja avaavan puhelimen alle kahdessa sekunnissa.
Tekniset speksit 

 • Näyttö: 6,26”


 • Resoluutio: 720 x 1520 px (kuvasuhde 19:9)


 • Etukamera: 5 megapikseliä


 • Takakamera: 13 megapikseliä


 • Tallennustila: 16 Gt


 • Suoritin: Qualcomm Snapdragon 429


 • Mitat: 159 x 76 x 8.6 mm


 • Paino: 181 g


 • Käyttöjärjestelmä: Android 9 Pie


 • Keskusmuisti: 2 Gt


 • Muistikorttipaikka: MicroSD, jopa 400 Gt


 • SIM-kortti: Nano SIM


 • Dual SIM: Kyllä


 • Sormenjälkitunnistin: Takakannessa


 • Kasvojen tunnistin: Biometrinen


 • Langaton lataus: Ei


 • Akku: 4000 mAh


 • Myyntipakkauksen sisältö: Nokia 3.2, 5V/2A-laturi, USB-johto, pikaopas, SIM-korttipaikan avain


 • Takuu: 24 kk
 Nokia 3.2 tarjoaa hyvän vaihtoehdon omassa hintaluokassaan ja pitää sisällään joitain ominaisuuksia, joita on totuttu näkemään vain huomattavasti kalliimmissa laitteissa. Toki siinä on omat puutteensa, kuten pikalatauksen puuttuminen, mutta kokonaisuus painuu kuitenkin selvästi plussan puolelle.
Jos haussa on edullinen ja laadukas peruspuhelin vaikkapa lapsen ensimmäiseksi luuriksi, Nokia 3.2 kannattaa ottaa harkintaan. Puhelin on saatavilla paitsi kiiltävän mustana, myös hopeanharmaana teräsvärinä.

<< Tilaa Nokia 3.2 verkkokaupastamme >> Lue lisää:
Esittelyssä Samsung Galaxy A20e – Hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi älypuhelimeksiEsittelyssä Nokia 4.2 - Innovaatioita ja luotettavuutta edulliseen hintaanOstajan opas matkapuhelimiin osa 1/2: Android vai iOS?  


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa