Nokia 3310 on palannut


 


HMD Global julkisti toissapäivänä uuden Nokia 3310 –peruspuhelimen.


 


 


 


 


Facebook-feedilleni pomppasi jokin aika sitten artikkeli kyseisen klassikon paluusta ja olin saman tien valmis heittämään hyvästit älypuhelinten ihmeelliselle maailmalle ja siirtymään takaisin vanhaan kunnon Nokiaan.


Näin sieluni silmin sen aidon oikean matopelin, soittoäänet ja logot niin tutulla vihreällä näytöllä ja muistot lapsuudestani 17 vuoden takaa saivat kylmät väreet hiipimään pitkin selkää. Itselle kun 3310 oli se ensimmäinen oma kännykkä.


 


Huhujen mukaan uusi valmistaja olisi kunnioittanut alkuperäisen puhelimen mallia ja muotoilua tarkasti mutta sunnuntainen julkaisu oli hämmensi monia. Ulkonäöltään uusi 3310 muistuttaa hieman esikuvaansa mutta teknisesti se on paljon nykyaikaikaisempi.


Puhelimessa on värillinen 2,4 tuuman LCD näyttö ja kahden megapikselin salamavalolla varustettu kamera. MicroSD- muistikorttipaikka, 3,5mm kuulokeliitäntä sekä musiikkisoitinkin löytyy.


 


Uusi 3310 on hyvä peruspuhelin missä on kaikki tarvittava eikä mitään ylimääräistä. Puheaikaa luvataan 20 tuntia joten puhelimella selviää helposti useitakin päiviä ilman jatkuvaa lataamista. Kaiken kaikkiaan mukava vaihtoehto älypuhelinten valtaamille markkinoille.


 


Onko sulla ollut 3310 käytössä? Onko uusi versio edeltäjäänsä parempi vai viekö vanha legenda voiton?


 


12 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

On ollut aito Nokia 3310 käytössä 2001 vuoden loppupuolelta pari kolme vuotta eteenpäin ja sen jälkeen annoin sen tytölleni. Kesti tippua heti uutena asfaltille ja jopa kissan merkkauspissauksen sekä vesipesun.


Pidin enemmän Space Impact - pelistä siinä kuin matopelistä 😉 Ja oli mukava säveltää tai ainakin yrittää säveltää omia soittoääniä.


Vanha legenda vie ehdottomasti voiton :)

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
http://www.gsmarena.com/nokia_222-7516.php

Miksi tuntuu että uusi Nokia 3310 (2017) on yritys Nokia 222 puhelimesta ja legendaarisen puhelimen nimi päälle...
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8
Tuo uusvanha luuri riittää varmasti monen tarpeisiin (en määrittele tässä maita). Täällä kehittyneillä alueilla menoa mielestäni haittaa hieman se, ettei luurista voi jakaa nettiä kehittyneemmille laitteille kuten pädeille. Operaattorit ovat hinnoitelleet datan siten, ettei kovin moni viitsi Suomessa maksaa omasta pussistaan useammasta mobiilidatayhteydestä.  Toivottavasti laitteen edullinen hinta ei ilmene huonolaatuisena kuulokeäänenä kuten 19 euron poistohintaan kuittaamassani Sampan Xcover 550:ssa (IP67). 

Muuten mielenkiintoinen kapistus, mutta hinta näyttää pelottavalta, tonni??? Ainakin verkkokauppa com

Mutta itse olen tällä hetkellä sortunut älykännykkään, mikä sekään ei ole haljumpi, ja hinta on kilpailukykyinen. huawei y5. Vaikka 4g-dataa voisi sonera hintoja alentaa, niin muutkin operaattorit alentaisi, syntyisi kilpailutilanne. Ei saa olla ahne.

 

Minulla oli just tuo malli ensimmäinen puhelimeni, mikä toimii edelleenkin. Vaikka takakansi on teipillä kiinni, kun ei muuten pysy. ja näppäimistä on merkit kulunut pois. Mut se toimii. Jos nykyajan känny tilttaa, tämä käy ja kukkuu. On se vain ihme, miten joskus tehtiin kännykkä, mikä kesti, nykyään tuntuu, et se on jokin muoti-ilmiö. Kallis älykänny tuskin kestää vuoden. No ahneudellakin on rajansa.

Niin ja kun luette kuvauksen tuosta luurista, ei se ole ihan peruspuhelin. Olikin yllätys. Oletin sen olevan. No mutta vanha on vanha vaikka voissa paistaisi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Leonita Tuon uuden 3310 netillä ei kovasti juhlita, kun laite tukee vain GSM-verkkoja. 900/1800MHz


 


@korrosio Yleensä Verkkiksessä tuote, jonka hinta ei vielä ole varmistettu maksaa 999€ ja se korjataan, kun hinta on varmistunut. Kai jossain juoruissa arvailtiin hinnaksi jotain 50-70€ väliltä.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
@Purnipsi Ja 900/1800Mhz tai oikeastaan 900Mhz GSM verkko kattaa koko Suomen 🙂 Ja suurinosa Eurooppaa vielä ainakin 10 vuoden ajan luulisin mutta katsotaan kunnes 3G sammuu... DNA aloittanut 3G:ltä siirtoja 4G puolelle esimerkiksi Turussapäin 2100Mhz 3G taajuudella. Katsotaan kun muut alkaa seuraamaan perässä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@olkitu Tarkoitin lähinnä sitä, että jos laitteella voisi jakaa nettiyhteyttä jollekin toiselle laitteelle, olisi nopeus hidas ja vasteajat korkeat. En löytänyt tietoa, tukeeko edes EDGE:ä vai mennäänkö GPRS-nopeudella. Toki G900 pysyy käytössä pitkään, mutta eipä sitä voi kuin puhe- ja tekstarikäyttöön suositella. Toki menee Whatsapp- ja Telegram-viestit läpi, muttei paljoa muuta.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
@Purnipsi Parempi ettei olisi vaan nettiä niin olisi täydellinen kuin Nokia 3310 (2000).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Minun mielestä täydellinen uusi Nokia 3310 olisi sillä samalla vanhalla tutulla käyttiksellä ja joka olisi ulkonäköä myöten siis wanha tuttu 3310 :)

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Taajuudet: GSM / 2G
 • SIM-kortti: miniSIM
 • Käyttöjärjestelmä: Nokia Series 30+
 • Näyttö: 2.4" QVGA -näyttö
 • Kamera: 2 mpxl, LED -salama, video
 • Soittoäänet: MP3, WAV
 • Muisti: 16 Mt flash-muisti, microSD-muistikorttipaikka (microSD-tuki 32 Gt)
 • Yhteydet: GPRS, EDGE, Bluetooth v3.0
 • Muuta: FM-radio, MP3-soitin, matopeli
 • Akku: 1200 mAh, puheaika jopa 22 h, valmiusaika jopa 31 vrk, FM-radion toisto jopa 39 h, MP3-toisto jopa 51 h
 • Mitat: koko 115.6 x 51 x 12.8 mm

*Jopa 22 tuntia puheaikaa - Jopa 31 päivän valmiusaika Lähde. verkkokauppa.com

 

Tosin en tiedä motiiveistasi, mutta suosittelisin lukemaan hieman ominaisuuksia. Varmasti tulevana puhelimena ihan kohtuullinen, mutta kallis ominaisuuksiinsa nähden, se tulee olemaan. Vastaavan tasoisia peruskännyjä saa noin 50-100 väliltä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

@korrosio niin siis pointtini oli se, että tässä ollaan tuomassa myyntiin puhelinta joka ratsastaa vanhan mallin suosiolla. Minulle tämä ei siis ole 3310 vaikka mallinimi siihen viittaakin ja johtuu juuri siitä kuten kirjoitit että koska tässä on kameraa ja radiota yms. yms. mitä vanhassa ei ollut :)

 

Vastaa