Nokia 8 on täällä

  • 16 November 2021
  • 19 kommenttia
  • 10 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


 


Somettajille ja kamerafriikeille on tullut jotain uutta. Nokia -merkillä puhelimia valmistava HMD Global on julkistanut uuden Nokia 8 huippuluurinsa. Pohjana laitteessa on Android Nougat 7.1.1 –käyttöjärjestelmä ja suorituskykyyn on panostettu erityisen paljon. Itse he mainostavat puhelinta tämän hetken tehokkaimmaksi Google Android älypuhelimeksi!


 


Kiillotetun alumiinisen, tyylikäsrunkoisen 64 gigatavun puhelimen saa alkuun matta hopeana tai sinisenä. Kuvissa vilahtavat myös tyylikäs kiiltävä sininen sekä oranssi/ruusukulta, joten kenties näitä värejä on odotettavissa myöhemmin.


 


Nokia 8 on myynnissä tällä hetkellä Telian verkkokaupassa ja myymälöihin se tulee myyntiin 8.9.2017 alkaen. Hinta on 579 euroa tai alkaen 16,09eur/kk.


 #Bothie - jaa tarinan molemmat puolet


 


Uutena ominaisuutena Nokia 8 tarjoaa mahdollisuuden käyttää puhelimen etu- ja takakameraa samanaikaisesti. Tätä  kutsutaan Dual-Sight –tilaksi.


 


Puhelimella voi siis ottaa kuvia molemmilla kameroilla yhtä aikaa tai kuvata videoita siten, että molemmat kamerat kuvaavat samaan aikaan. Molempien kameroiden kuva näkyy näytöllä samanaikaisesti jaetulla näytöllä. Myös Live-videoiden suoratoistolähetyksiin välittyy kuva molemmista kameroista mikäli käyttäjä niin haluaa.


 


Edessä oleva laajakulmakamera ja takana olevat kaksoiskamerat ovat tarkkuudeltaan 13 megapikseliä. Toinen takakameroista on värikamera optisella kuvanvakaimella ja toinen on monokromikamera. Sekä etu- että takakamerat on varustettu ZEISS-optiikalla.


 


 


 


 OZO Audio


 


Uutena ominaisuutena laitteessa on sisäänrakennettu Nokia OZO spatial 360 –ääni. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että voit videoa kuvatessasi tarkentaa äänen sijaintia. Voit korostaa oikeita ääniä ja pienentää vastaavasti muita taustalta tulevia ”tarpeettomia” ääniä. Valmistajan mukaan samaa tekniikkaa käyttävät myös Hollywoodin filmintekijät ja musiikin tuottajat. Kuvaamiesi 4K videoiden äänimaailma on siis huippuluokkaa tämän ominaisuuden ansiosta.


 


Muutama bulletti laitteen teknisistä ominaisuuksista:


 


* Qualcomm Snapdragon 835 -mobiilialusta


* 64Gt sisäinen tallennusmuisti


* Somenjälkitunnistin kotinäppäimessä


* 5,3 tuuman IPS Lcd näyttö joka on suojattu Corning Gorilla Glass 5:llä


* Roiskevesitiivis (IP54 luokitus)


 


Jos olet kiinnostunut tarkemmin puhelimen teknisistä ominaisuuksista, käyhän lukemassa ne täältä.


 


Puhelin vaikuttaa kaikin puolin varsin mukavalta kaverilta. Itseä erityisesti viehättää kameran ja äänimaailman uudet tuulet. Hintatiedot ja myynnin aloitus päivämäärä päivitetään sivustolle piakkoin. Täällä Yhteisössä pysytellään mukana myöskin ja tiedotetaan kun jotain uutta kerrottavaa on. Pysyhän siis kuulolla!


 


EDIT: lisätty hinta- ja saatavuustieto


 19 kommenttia

Kunniamerkki +14

Teknisistä tiedoista mainittakoot vielä 4 GB RAM-muisti, sekä tuki toiselle sim-kortille (dual-sim) tai maks. 256 GB muistikortille :)


 


Alkaisi uusi Nokia houkuttelemaan, paha vaan, että käyttävät hardware-navigointinäppäimiä painetuilla merkinnöillä virtuaalinäppäinten sijaan. Itse kun vaihdan ensimmäisenä back-napin oikealle puolelle jotta sitä voi käyttää saman käden peukalolla missä puhelin on. Ehkä nuo saisi asetuksista vaihdettua softanäppäimiksi, mutta sitten on "turhat näppäimet" näytön alla häiritsemässä visuaalisuutta.


 


globaaliksi jälleenyyntihinnaksi HMD kertoi luurille 599 euroa, toivottavasti Suomessa tulee myös tuolla hinnalla myyntiin niin siinä on sievä kilpailija Huawei P10:lle, Honor 9:lle ja OnePlus 5:lle.

 Miinuksena ehdottomasti ip 54 luokitus eli ei ole täysin  vesitiivis

mikä  voi  kastumistilanteessa aiheuttaa herkästi  riitoja   onko ollu liian  märässä paikassa  muutoin  hyvältä näyttää  

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Itse en kauheasti luota vedenpitävyyksiin taikka pölysuojauksiin, vaikka olisi standardien mukainen laite. Jos nettikirjoitteluun on uskominen ja erään tutun kokemukseen, on esim. Sony evännyt takuun vesitiiviin laitteen kohdalla, kun laitteessa oli kosteusvaurio. Eräällä toisella oli pöly aiheuttanut ongelmia, kuulemma ei ole takuun vika, vaikka pölyä pääsee laitteen sisälle, vaikka se on pölytiivis.

Takuun  aikana  valmistajan/huollon on pystyttävä todistaan että virhe  on tapahtunut  asiakkaalla että voivat evätä  korjauksen   takuuehtojen laiminlyönnin takia 

kannattaa olla vaan sitkee ja sanoa että  vien asian kuluttajariitalautakuntaan niin yleensä siinä vaiheessa yleensä   suostutaan korjaan viimeistään 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Näinhän se on. Jos omalle kohdalle sattuisi, varmasti veisin loppuun asti ja takuuhan on vain takuu. Erikseen on myyjän virhevastuu.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Nokia 8:n hinta on nyt selvillä ja se on 579 euroa tai alkaen 16,09eur/kk. Nokia 8 on myynnissä tällä hetkellä Telian verkkokaupassa ja myymälöihin se tulee myyntiin 8.9.2017 alkaen.


 


EDIT: tarkensin ennakkotilausten toimituksia

Pitkään Nokiaa välttäneenä pakko myöntää, että tämä Nokia 8 herätti kiinnostuksen taas. Designista tulee mieleen Lumia 925 josta tykkäsin aikoinaan, miinuksena pidän tosiaan noita etuosan näppäimiä, vie todella ison tilan ja tuo olisi voitu hyödyntää isommalle näytölle tms. Bothie-ominaisuus vaikuttaa myös ihan mielenkiintoiselta, mutta mitä netistä katsoin arvosteluvideoita, niin ainakin videokuvaa otettaessa äänenlaatu muuttuu todella paljon huonompaan suuntaan tuossa tilassa, tiedä sitten onko bugi vai ominaisuus tuo.. Mielenkiinnolla jään seuraamaan käyttökokemuksia, Nokia Androidilla kuulostaa todella hyvältä, Windows phone oli suurin syy miksi en merkistä niin perustanut.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Nokia 8:n myynti käynnistyy huomenna myös myymälöissä. Sitä ennen muutama Youtube-video aiheeseen liittyen. Hienolta näyttää! Varsinkin tuo audiopuoli on vakuuttava, ainakin demovideon perusteella. Harmi kun en löytänyt Nokian tililtä videota jossa demottaisiin Dual Sight -kameraa :)


    


 

Kysyin Telian myyntipalvelusta miksi nyt muualla myyntiin tullut Nokia 8 128Gt muistilla (kiiltävän sininen puhelin) ei ole Telian valikoimassa. Sain vastauksen ettei sitä nyt vaan tule. No, jankutettuani sitten erikseen vielä asiakaspalvelun kanssa (myyntipalvelun henkilö oli sitä mieltä etteivät ole asiakaspalvelu. Tirsk!) sain tänään sähköpostiin viestin:

"Asioit tänään aikaisemmin chat-asiakaspalvelussamme ja kysyit, onko meille tulossa myyntiin Nokia 8 128Gt -puhelinta. Kyseistä laitetta on meille tulossa jossakin vaiheessa, mutta tarkempaa tietoa ei asiasta ole."

 

Pitäisikö vaan kävellä verkkokauppa.com iin ja ostaa pois? Miten ei voi tietää milloin tulee myyntiin? Haiskahtaa että herättiin kasakan nauruun.

Kunniamerkki +6

Nokialla edelleen toimitusvaikeuksia, Verkkokauppa.com myöskään ei tiedä milloin mitäkin mallia saavat lisää ja olen eräästä toisesta kaupasta edelleen odottelemassa suojakoteloa jota Nokia aluksi lupaili syyskuun lopuksi ja nyt se on siirtynyt ja siirtynyt, nyt 13.10 arvioitu toimituspäivä.

Nokia 5 itselläni ja kyllä pieni petttmys oli. Kotinäppäin jumittaa, puhelin käynnistyy itsekseen uudelleen ja kameran laatu huono. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

@Kurimash ja @Mika992 >> laittelen sekä tuosta väristä että saatavuudesta kyselyä eteenpäin. Palaan viisaampana toivottavasti :)

Niin. Väri ei ole se ongelma. Nokia 8 joka on matta harmaa/hopea tai matta sininen pitää sisällään 64 Gt muistia. Tiistaina 10.10 myyntiin tullut kiiltävän sininen pitää sisällään 128 Gt muistia. Muuten sama puhelin, mutta muistia tuplasti ja hinta noin 70€ enemmän. Oletettavaa on siis että se kuparinen joka tulee myöhemmin myyntiin omaa sitten vielä jotakin muuta / erilaista.

 

Verkkokaupassa on @Mika992 hyllyssä ko puhelinta tällä hetkellä useassa myymälässä. Vaimolla Nokia 5 eikä vastaavia ongelmia ole ollut. Toki kameran laadusta voidaan olla montaa mieltä. Riippuu hieman mitä sillä haluaa tehdä. Eihän se mitään järkkäkameraa korvaa.

Joudun lähettämään paljon ryhmätekstiviestejä. Kuinka monta henkilöä saa samaan ryhmään Nokia 8 puhelimeen. Minulla on tällä hetkellä Lumia 950 xl, siinä voi tehdä vain 25 henkilön ryhmiä. Olen ajatellut vaihtaa Nokia 8:saan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Moi @aaltore1! Pikaisella googlettamisella en löytänyt tietoa montako henkilöä samaan ryhmään on saatavilla. Olikos @Purnipsi tai @kjns teillä tuota luuria testissä? Pääsettekö testaamaan montako numeroa yhteen viestiin saa lisättyä?

Kunniamerkki +14

 @Merja_J @aaltore1 Ainakin 87 vastaanottajaa sain lisättyä, tosin muuttui jossain vaiheessa mms viestiksi. Eli joku raja siinä on montako voi sms lähettää kerralla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kiitos @tilasto tästä! Yli kolminkertainen määrä Lumiaan verrattuna. Ei huono :)

Kunniamerkki +14

@Merja_J Enemmänkin olis mennyt, en vaan jaksanut enempää näpytellä kun manuaalityönä tuon tein.. 😃 mms viestithän nykyyän liittymissä kuuluu paketteihin ja väittäisin että suurinosa laitteista niitä tukee niin sinällään tuo muunnos sms->mms ei kovin iso ongelma ole.

Ostin Nokia 8 kuukausi sitten. Pari ongelmaa, jos joku osaa vastata. Puhelinta avatessa se ärsyttävä Nokia-ääni, sitä ei vissiin saa pois millään? (paitsi äänettömyydellä) Toinen asia koputus-palvelu, mikä on ollut vanhoissa Nokia puhelimissani aina valmiina. Nyt kun kysyn Telialta miten sen saa päälle, sain tämän: *47# vihr.puhelin, ok toimii, mutta jos puhelimen sammuttaa, se pitää laittaa aina uudestaan. Onko muuta keinoa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @Rakhet ja tervetuloa Telian yhteisöön!


Ainakin jos ottaa käyttöön ylhäältä alasvetovalikosta Älä häiritse -tilan käyttöön, niin ei kuulu sitä Nokia tunea käynnistäessä. Pitää muistaa kumminkin laittaa sitten tuo toiminto pois, jotta puhelut ja viestit tulevat perille.


Koputuspalvelun saa vain tuolla *43# ja vihreä luuri päälle. Koputus saadaan pois painamalla #43# ja vihreä luuri.

Vastaa