Esittely

OnePlus 10 Pro 5G – huippunopeaa suorituskykyä ja uudistuneita kameraominaisuuksia

 • 31 March 2022
 • 0 kommenttia
 • 1118 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

OnePlus julkaisi uuden lippulaivamallinsa OnePlus 10 Pro:n tammikuussa Kiinan markkinoille, ja nyt kyseinen uutuus lanseerattiin myös muualle maailmaan. Tyylikkäissä väreissä julkaistu 10 Pro pitää sisällään jo aiemmasta mallista tutut Hasselbladin kameraominaisuudet, tosin parannetuin versioin. Myös akun kapasiteettia on kasvatettu entisestään, joten odotukset uutuusmallin suhteen ovat korkealla.

 

"OnePlus 10 Pron toisen sukupolven Hasselblad Camera for Mobile -järjestelmä yhdistettynä huippunopeaan suorituskykyyn ja kaikkien aikojen nopeimpaan lataukseen OnePlus-älypuhelimessa tarjoaa tähän mennessä monipuolisimman lippulaivamme."Pete Lau (OnePlussan perustajajäsen)

 

Tyylikäs ja viimeistelty ulkomuoto kohtaa laadukkaat kameraominaisuudet

 

Muotoilultaan OnePlus 10 Pro on hyvin aiempien mallien kaltainen. Virtapainike ja kolmiasentoinen alert slider -hiljennyskytkin löytyvät tuttuun tyyliin puhelimen oikealta sivulta. Reunoilta kaarevaa näyttöä kiertää tyylikkään näköinen alumiinikehys. Näyttö itsessään on kooltaan 6,7 ” ja se on varustettu joustavalla virkistystaajuudella. Näyttö siis mukautuu käytöstä riippuen 1-120 hertsin välillä, joka luonnollisesti säästää myös virtaa. Etukamera on sijoitettu näytön vasempaan yläkulmaan ja sormenjälkilukija on tyypillisesti näytön alla. Näytön pinta on kestävää Corning Gorilla Glass Victus -lasia ja tekniikaltaan LTPO 2.0 AMOLED -näyttö. Näytöltä näkee myös kirkkaammassa olosuhteessa hyvin, sillä sen kirkkaus on huipussaan 1300 nitiä. Puhelin tuntuu valmistajan mukaan kädessä tasapainoiselta, sillä sen painojakaumaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Takaosan kamera-alue sen sijaan poikkeaa aiemmasta muotoilusta. Takakamerat on sijoitettu kiiltävään kamerakohoumaan, joka nousee puhelimen reunalta ja on kooltaan suhteellisen iso. Siihen on sijoitettu 48 megapikselin pääkamera, joka on varustettu muun muassa optisella kuvanvakaimella. Pääkameran rinnalla toimivat 50 megapikselin 150 asteen ultralaajakulmakamera, sekä kahdeksan megapikselin telekamera 3,3 x optisella zoomilla. Neljäntenä elementtinä kamerakohoumassa on renkaan muotoinen kaksisävyinen LED-kuvausvalo.

Uudistettu kamerajärjestelmä tallentaa valmistajan mukaan värit entistä luonnollisempana ja tarkempina. Hasselbladin kanssa kehitetty värikalibrointi kantaa nimeä OnePlus Billion Color Solution ja se pystyy käsittelemään 64 kertaa enemmän värejä kuin aiempi malli OnePlus 9 Pro. Muista kameraominaisuuksista mainittakoon ultralaajakulmakamerassa oleva tuki Fish Eye -tilalle, joka tallentaa kuvat kalan silmä perspektiivistä. Lisäksi kameroista löytyy Hasselblad Pro Mode -tila, jolla voi tallettaa kuvia RAW-muodossa, sekä Movie Mode -elokuvatila joka mahdollistaa useiden videokuvaamiselle tärkeiden asetusten säätämisten ennen videokuvaamisen aloittamista ja sen aikana.

 

Parannusta tehoon ja suorituskykyyn

 

Konepellin alla hyrrää Qualcommin uusi Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka valmistaja julkaisi viime vuoden loppupuolella. Uusi suoritin tuo tehoa erityisesti grafiikkasuorittimeen ja parantaa puhelimen virrankulutusta, sekä mahdollistaa entistä kyvykkäämmän 5G-modeemin. Järjestelmäpiirin on kerrottu lisäksi parantavan yökuvausta. Uutuusmallissa on nyt myös entistä suurempi 5000 mAh akku. Se tukee myös 80 watin pikalatausta, kun aiemmassa OnePlus 9 Pro -mallissa tuki oli 65 watille. Akun on kerrottu latautuvan pikalatauksella yhdestä prosentista täyteen 32 minuutissa. Puhelin tukee myös 50 watin langatonta latausalustaa, jolloin lataus kestää tyhjästä täyteen noin 47 minuuttia.

 

Tarkemmat tekniset tiedot

 

 • Näyttö: 6,7” LTPO 2.0 AMOLED, Corning Gorilla Glass Victus -lasi
 • Resoluutio: 3216 x 1440
 • Etukamera: 32 Mpix f/2,4
 • Takakamerat: 48 Mpix pääkamera f/1.8 + 50 Mpix 150 asteen ultralaajakulma f/2.2 + 8 Mpix telekamera f/2,4 optisella kuvanvakaimella ja 3,3 optisella zoomilla
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 osana OxygenOS 12-ohjelmistoa
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
 • Muisti: 8 + 128 Gt / 12 + 256 Gt
 • SIM: Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • Akku: 5000 mAh 80 W langallisella pikalatauksella, tukee käänteistä langatonta latausta
 • Mitat: 163,0 x 73,9 x 8,55
 • Paino: 200,5 g
 • Muuta: Stereokaiuttimet, sormenjälkilukija näytön alla

 

 

OnePlus 10 Pro 5G on tilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehdot ovat Volcanic Black ja Emerald Green. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi SuperVOOC 80 pikalaturin, Usb type-A to Type-C -kaapelin, pikaohjeen, turvallisuustiedot, SIM-kortin poistotyökalun ja suojakuoren.

 

Lue myös:

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa