Esittely

OnePlus 11 5G – Tyylikäs ja tehokas uutuusmalli

 • 9 February 2023
 • 0 kommenttia
 • 1248 katselukertaa
OnePlus 11 5G – Tyylikäs ja tehokas uutuusmalli
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

OnePlussan julkistustilaisuudessa esitettiin odotetut uutuudet, joista OnePlus 11 5G on nyt valmistajansa uusin lippulaivamalli. Ulkoisesti suurin muutos on kamera-alueessa, joka on kokenut pienen muodonmuutoksen. Myös suorituskyky on parantunut entisestään Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirin ansiosta. Pureudutaan seuraavaksi tarkemmin uutuusmallin ominaisuuksiin.

 

Hasselbladin kolmoiskamera on puhelimen kruunu

 

Ulkoisesti puhelin on hyvin edeltäjiensä kaltainen. Sen alumiinirunko tuo laatutuntumaa ja tyylikkyyttä. Näyttö on reunoilta kaareva 6,7 tuumainen AMOLED, jonka materiaalina on Corning Gorilla Glass Victus -lasi. Näytössä on 1-120 hertsin joustavasti mukautuva virkistystaajuus ja kosketustunnistus yltää jopa 1000 hertsiin. Näytön tyypillinen kirkkaus on 800 nittiä ja huipussaan peräti 1300 nitiä. Puhelimen sivussa on OnePlussista tuttu, ehkä jo tunnusominaisuudeksi muodostunut Alert Slider -kytkin, jolla puhelimen saa muutettua nopeasti äänellisen, äänettömän ja värinän välillä.

 

Kamera-alue on kokenut näkyvimmän muutoksen. Se on viimeistelty ruostumattomasta teräksestä valmistetulla kamerakehyksellä, joka korostaa kameraa vielä entisestään. Kolmoiskamera hyödyntää jälleen Hasselbladin kameratekniikkaa, joka mahdollistaa valmistajan mukaan erittäin tarkan värien toistettavuuden sekä kuvanlaadun. Pääkamerassa on 50 megapikseliä ja optinen kuvanvakain, joka helpottaa kuvaamista erityisesti heikommassa valaistuksessa. Sen rinnalla toimii 48 megapikselin automaattitarkenteinen ultralaajakulmakamera ja 32 megapikselin automaattitarkenteinen muotokuva- ja telekamera. Makrokuvaus onnistuu 3,5 senttimetrin etäisyydeltä ja käytössä on myös 20 kertainen digizoom kauempana olevia kohteita varten.

 

Tehokas suoritin ja nopea lataus

 

Erityismaininnan saa myös puhelimessa käytettävä järjestelmäpiiri, joka on Snapdragon 8 Gen 2. Sen on kerrottu olevan jopa 35 prosenttia nopeampi edeltäjäänsä verrattuna ja lisäksi energiatehokkuus on parantunut 40:llä prosentilla.  OnePlus 11 5G onkin ensimmäisiä suomen markkinoilla olevia älypuhelimia, joka on varustettu juuri tällä järjestelmäpiirillä. Tehokkaampi järjestelmäpiiri lisää luonnollisesti puhelimen suorituskykyä ja laskee virrankulutusta. OnePlus 11 -mallissa on myös Cryo-velocity VC Cooling -nimellä kulkeva jäähdytysjärjestelmä, jossa on materiaalina hyödynnetty grafeenia. Lämmönhaihdutuskyvyn kerrotaankin olevan nyt 92 prosenttia parempi kuin edeltävissä malleissa. Tämä tieto ilahduttaa eritysesti puhelimella pelaavia.

 

OnePlus 11 5G on varustettu 5000 milliampeeritunnin akulla ja sen on kerrottu riittävän kohtuullisella käytöllä jopa kahdeksi vuorokaudeksi. Akunkesto onkin ehdoton plussa verrattaessa puhelinta muihin malleihin. Se tukee Super VOOC -pikalataustekniikkaa. Akun on kerrottu latautuvan tyhjästä täyteen 25 minuutissa ja kymmenen minuutin latauksella akku täyttyy jo noin puoleen. OnePlussan käyttämä Battery Health Energy -teknologia pidentää valmistajan mukaan laitteen käyttöikää ja parantaa kapasiteetin säilymistä tehden näin laitteesta pitkäikäisemmän.

 

Uutuusmallille on luvattu neljä käyttöjärjestelmäversiopäivitystä ja tietoturvapäivitykset viiden vuoden ajaksi. Päivityslupauksia onkin pidennetty aiempiin malleihin verrattuna, mikä on tietenkin pelkästään positiivinen asia.

Super VOOC -pikalataus antaa lisävirtaa nopeasti.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,7” LTPO 3.0 AMOLED
 • Resoluutio: 3216 x 1440
 • Etukamera: 16 Mp
 • Takakamerat: 50 Mp f/1,8 pääkamera optisella kuvanvakaimella + 48 Mp ultralaajakulma f/2,2 + 32 Mp muotokuva- ja telekamera f/2,0
 • Käyttöjärjestelmä: Android 13 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 13 -ohjelmistoa
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
 • Muisti: 8 Gt/128 Gt tai 16 Gt/256 Gt
 • SIM: kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM
 • IP-luokitus: IP64 - pölytiivis ja roiskevedenkestävä
 • Akku: 5000 mAh
 • Mitat: 163,1 × 74,1 × 8,53 millimetriä
 • Paino: 205 grammaa
 • Muuta: NFC-lähiyhteys, Stereokaiuttimet, Dolby Atmos -tilaäänituki, sormenjälkilukija näytön alla

 

 

OnePlus 11 5G on tilattavissa verkkokaupastamme mustana ja vihreänä. Mallinimenä väreissä on Obsidian Black ja Arbor Green. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi 100 W SUPERVOOC-pikalaturin, USB-C-kaapelin, pikaohjeen, tervetuloakirjeen, turvallisuusohjeen, takuuehdot, SIM-kelkan avaustyökalun ja esiasennetun näytönsuojan. Toimitukset alkavat arviolta 16.2.

 

Lue myös:

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa