OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pro – suurempi, nopeampi ja sulavampi

  • 16 November 2021
  • 1 kommentti
  • 18 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


Kauan odotettu OnePlus 7-Series lanseeraustilaisuus järjestettiin Lontoossa ja uudet mallit ovat vihdoin tilattavissa verkkokaupastamme. Ennakkohuhut pitivät paikkansa ja Suomen markkinoille saapui kaksi lippulaivamallia – OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pro. 5G -versiota saadaan vielä toistaiseksi odotella mutta OnePlus on tuttuun tyyliinsä lanseerannut erikoismalleja pitkin vuotta, joten jäämme odottelemaan mitä tuleman pitää. Huomio uusissa malleissa kiinnittyy erityisesti näyttöominaisuuksiin sekä Pro-mallin erikoisempaan kameraratkaisuun. Etukamera on sijoitettu perinteistä poiketen puhelimen yläreunaan, joka nousee esiin kuvattaessa. Näin näyttö on saatu kokonaisuudessaan hyödynnettyä, koska siitä puuttuu kameralovi. Perusmallissa etukamera on sijoitettu näytön pisaraloveen, aivan kuten aiemmissakin malleissa. Ulkomuodoltaan puhelimet ovat muuten edeltäjiensä kaltaisia, yksinkertaisen tyylikkäitä. 


 


Näyttöominaisuudet parhaalla teknologialla


 


Näyttöluokittaja DisplayMate myönsi uudelle lippulaivapuhelimelle A+ Top Tier Display Rating -luokituksen ja tämän ansiosta uuden OnePlus 7 Pro nousee Samsungin huippupuhelimien ja Applen viimeisimpien mallien kanssa älypuhelinnäyttöjen kärkijoukkoon. Laitteen on sanottu suoriutuneen hyvin näyttötesteissä, jossa mitattiin värintoistoa, kirkkautta, kontrastin tarkkuutta ja pikselitiheyttä. Suurempi 90 herzin virkistystaajuus mahdollistaa myös sen että liikkeet näyttävät näytöllä aiempaa sulavemmilta. Käyttömukavuutta lisää OnePlus 7 Prossa myös haitallisen sinisen valon suodatus jolloin silmät eivät rasitu pidemmässäkään käytössä. Lisäksi laitteessa on mahdollisuus säätää värilämpötilaa ja kirkkautta omaan silmään sopivaksi.


 


 


Tekniset ominaisuudet vertailussa


 


  OnePlus 7 OnePlus 7 Pro
Näyttö: 6,4" Full HD+, 2,5D Corning Gorilla Glass, 90 Hz virkistystaajuus, 2340 x 1080 pixeliä 6,7" kaarevareunainen AMOLED, 3D Corning Gorilla Glass, Quad HD+ -tarkkuudella ja 90 Hz virkistystaajuus, 3120 x 1440 pixeliä
Mitat: 157,7 x 74,8 x 8,2 mm 162,6 × 75,9 × 8,8 mm
Käyttöjärjestelmä: OxygenonOS OxygenonOS
Muisti: 6 Gt RAM + 128 Gt 8 Gt RAM + 256 Gt ja 12 Gt RAM + 256 Gt 
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri
Takakamera:

48 Mpix


5 Mpix syvyyskamera


 48 Mpix


16 Mpix ulptralaajakulma


8 Mpix telekamera 3X optinen zoom


 


Etukamera: 16 Mpix  16 Mpix etureunasta esiin nouseva
Akku: 3700 mAh + 20 W OnePlus-pikalataus 4000 mAh + 30 W OnePlus Warp Charge -pikalataus
Muuta: Näytönalainen sormenjälkilukija Näytönalainen sormenjälkilukija
  USB-C, ei kuulokeliitäntää USB-C, ei kuulokeliitäntää 
  Dual nano-SIM Dual nano-SIM
  Kasvojentunnistus Kasvojentunnistus

 


 
Kumpi kannattaa hankkia


 


Molemmat puhelimet ovat ominaisuuksiensa puolesta huippuluokkaa ja aikaa kestäviä. Molemmissa malleissa, sekä OnePlus 7 Pro:ssa kuin OnePlus 7:ssa on optinen kuvanvakain pääkamerassa. OnePlus 7 Pro:ssa on OIS, sekä pääkamera, että telekamera. Pro-mallissa on myös hieman nopeampi Warp Charge 30 - akun pikalataus. Prossa etukamera nousee esiin puhelimen yläreunasta kun taas perusmallissa etukamera on upotettu perinteisesti näyttöloveen. Näytön osalta erona on myös se että perusmallissa näyttö on tasainen reunoihin saakka ja Pron näyttö kaartuu kevyesti sivuille. Yhteistä puhelimille on UFS 3.0 -tallennusmuisti joka valmistajan mukaan tekee puhelimesta tuplasti nopeamman verrattuna UFS 2.1 -muistiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että molemmissa uutuusmalleissa sovellukset käynnistyvät nopeammin ja tietojen lukeminen/tallentaminen hoituu tallennusmuistista nopeammin kuin aiemmin.


 


Onkin lähinnä makuasia kumman mallin ominaisuudet miellyttävät itse enemmän. Yläreunasta esiin nouseva kamera huolettaa ainakin itseäni, pysyykö se ehjänä, voiko kameran ja puhelimen väliin mennä roskaa, pölyä tms. Voisi kuitenkin olettaa että laitevalmistaja on kiinnittänyt tähän erityistä huomiota ja jos laitteesta pitää huolta, ei tämäkään tule olemaan ongelma.


  


Molemmat lippulaivamallit, OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pro ovat nyt ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehtoina OnePlus 7 mallissa on Mirror Grey ja OnePlus 7 Pro:ssa Mirror Gray, Nebula Blue ja Almond.


 


Laitteiden toimitukset alkavat seuraavasti:

- OnePlus 7 6 + 128 GB (549 eur) 4.6. 


- OnePlus 7 Pro 8 + 256 GB Mirror Gray ja Nebula Blue (749 eur) 21.5. 


- OnePlus 7 Pro 8 + 256 GB Almond (749 eur) 18.6. 


- OnePlus 7 Pro 12 + 256 GB (819 eur) 21.5. 


Tilaa tästä


 


Mitä mieltä olet uutuusmalleista ja vastasiko lanseeratut mallit sitä mitä odotit?


 


Lue myös:


 


OnePlus 6T – loppuun saakka hiottua laatua


OnePlus 7 lanseeraus lähestyy


 


1 kommentti


 


 

Vastaa