OnePlus 9 Pro - OnePlus perheen uusi isäntä

  • 16 November 2021
  • 5 kommenttia
  • 8 katselukertaa

Tämä artikkelisarja on tehty kaupallisessa yhteistyössä Telian kanssa.
 Nyt on uunituoretta kädessä, meinaan vasta julkaistu Oneplus 9 pro on löytänyt tiensä minun pieniin kätösiini. Olen ollut osa Oneplus perhettä kolme vuotta, ensimmäinen Oneplus 6 oli portti sille, etten tule helpolla enää vaihtamaan helpolla muuhun tuotevalmistajaan, niin rakastunut olen näihin laitteisiin. Ja sama pätee nyt Oneplus 9 prota. 

 

Ensimmäinen asia, jota rakastan ylipäätään Oneplussassa on myyntipakkaukset. Koska eihän sisältö olisi mitään ilman lahjan avaamisen jännitystä ja iloa, ja siinä Oneplus on onnistunut. Heti tulee sellainen fiilis, että on osa jotain suurempaa.Mutta sitten itse paketin sisältöön... 

 

Oneplus 9 Pro 12 + 256 Gt 5G - Black Stellar. EIKÖ SE OLE KAUNIS !!? Puhelin on laadukas, ja se myös näyttää siltä. Itse valitsin kolmesta värivaihtoehdosta Stellar Blackin, eli Tähtitaivaan Mustan. Takakansi on mattalasipintainen, erittäin kestävä ja hyvä kädessä. Siinä ei näy tahmeat sormenjäljet, vaan nämä katoavat pois irrottaessa (Sitä varmaan ihailin ensimmäisenä eniten). Koko puhelimen muotoilu on ihailtavaa ja kyllä sitä vaan jaksaa katsella !! Etupuolelta löytyy kaareutuva näyttö, joka kyllä ulkoisesti itseäni miellyttää, mutta lyhyiden sormien kanssa tiedän, että varmasti tulee minulla olemaan vahinko kosketuksia, ainakin alkuun. Mutta tottuneena kaarevannäytön käyttäjänä en usko tämän tulevan minua häiritsemään sen enempää. Puhelimen muotoiluun kuuluen pidän myös miten kamerat on sijoiteltu taakse. Vaikka itse kyllä pidin myös Oneplus 8 pron kameroiden sijoittelusta, koen tämän myös ehkä myös hieman käytännöllisemmäksi. Samanlaista muotoilia löytyy Oneplus 8T kameroissa. Alla havainnollistava kuva.

 

Ja nyt nähdään myös se, miksi tämä puhelin on ollut suuresti aiheena joka paikassa, sillä Oneplus 9 sarjan puhelimissa on Hasselblad-puhelinkamera. Tämän kameran avulla saadaan kuvista uskomattoman aitoja (niin ainakin olen kuullut) Natural Color -kalibroinnin avulla.

 Mutta, en lähde enempään vielä kertomaan tästä puhelimesta, koska en ole yksinkertaisesti vielä edes kerennyt testaamaan tätä kameraa ja kuinka hyvän sen pitäisi olla ja myös itse puhelimen käyttö on jäänyt vielä toistaiseksi vähäiselle. Tässä nyt alkuun vain omat fiilikset itse puhelimesta ja sen ulkokuoresta, seuraavaksi sitten katsotaan, mihin rakastun puhelimen sisällä oleviin ratkaisuihin!Onnellinen Telian 5G lähettiläs kiittää ja kuittaa tältä erään, hyvää alkavaa viikonloppua kaikille! 🙂> Annetaan nyt muiden lähettiläiden kertoa heidän alku fiiliksistään tähän puhelimeen !! Pahoittelut myös kuvien laaduista, pienien teknisten ongelmien takia ne on nyt hieman mössöä, mut ensi kerralla pidetään huoli et kuvien laatu myös pysyy alkuperäisissään! 😁>  --- Katso myös muiden lähettiläiden tekemät OnePlus 9 Pro esittelyt:


5 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

Mielestäni OnePlus 9 sarjassa ei ole Hasselblad-kameraa, vaan kuvien laatuun ja värien kalibrointiin liittyvää softaa/teknologiaa, ei siis itse kameraa.

Mitä muilta foorumeilta olen tästä puhelimesta lukenut, niin ennen arvosteluja kannattaa varmistaa että puhelimessa on viimeisimmät päivitykset. Niitä on tullut jo monta, se kertokoon jotain.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@AsiakasY@  kirjoitti:

Mielestäni OnePlus 9 sarjassa ei ole Hasselblad-kameraa, vaan kuvien laatuun ja värien kalibrointiin liittyvää softaa/teknologiaa, ei siis itse kameraa.

Mitä muilta foorumeilta olen tästä puhelimesta lukenut, niin ennen arvosteluja kannattaa varmistaa että puhelimessa on viimeisimmät päivitykset. Niitä on tullut jo monta, se kertokoon jotain.


Tuo vaikuttaa olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että tehtaalla asennettu ohjelmisto on jotekin vaillinainen tai heikosti optimoitu. Ihmettelen vain, miten niin pääsee käymään, kun laitteita on kyllä varmasti testailtu Oneplussan betatestaajien keskuudessa. Vaillinaisuus ei edes ole merkistä riippuvaista, sama toistuu jokaisella valmistajalla. Nykypäivänä päivittämisen helppous varmaan tuo valmistajille enemmän uskallusta puskea pihalle hieman vaillinaista softaa. Videopelitkin saattavat tulla täynnä bugeja pihalle, kuten mitä Cyberpunkille kävi, käyttis Windowsista puhumattakaan.

 

Sony ja Samsung ovat kai suurimmat kamerasensorivalmistajat muutaman muun ohella. Yhteistyötähän ainakin minun muistikuvan mukaan Nokia teki Zeissin kanssa. Pureview 808 optiikka oli tietääkseni Zeissin kehittämä. Huawei teki yhteistyötä Leican kanssa, eikä vissiin Leica paljoa tainnut Huawei P9:n kameraan tehdä ainakaan rautatason suunnittelua. Jossain nyt ihan eilen huhuttiin Samsungin ryhtyvän yhteistyöhön Olympuksen kanssa. Olympus onkin viime aikoina ollut eräs kovimmista Micro Four Thirds -kameroissa ja OM-D onkin jo jonkinlainen merkkipaalu.

 

Eilen Sony julkisti pari teaser-videota tulevasta Xperia 1 Mark III -puhelimesta. Sony on ollut siitä erikoinen, että vaikka valmistavat sensoreita, niin esimerkiksi ensimmäisessä Xperia 1:ssa oli Sonyn omien sensoreiden rinnalla Samsungin valmistamia sensoreita. Pääkamerassa oli Sonya, koska muilla ei ollut sellaista sensoria, jossa on integroitu muisti superhidastuskuvia varten.

 

Tutkiskelin tuossa näiden laitteiden speksejä, ja pieneksi yllätykseksi perus Oneplus 9-mallista oli jätetty optinen kuvanvakaaja pois pääkamerasta. Erikoinen valinta, kun Oneplus 8 ja 8t-malleissa se oli. Tuossa hintaluokassa kuvanvakaaja olisi mielestäni pakollinen varuste, kun se edullisesta Nord-mallistakin löytyy.

Hei @AsiakasY 
Hasselbladin €€€ kamerat käyttävät Sonyn valmistamia kennoja ja Sonyn valmistamat kennot löytyvät myös OnePlussan 9 -sarjan puhelimista (ja monista muistakin malleista). Kun on tuttu kennovalmistaja niin Hasselbladin tunnettu sävymaailma saadaan varmasti twiikattua kuntoon. Eli on tässä pientä yhteistyön siementä myös raudan puolella omasta mielestäni 😉>

Oneplus 9 pro jos joku on puhelin kuvaamiseen, ja siihen minä sitä myös eniten käytän. Tämä on myös yleisesti käyttäjille erittäin tärkeä ominaisuus, että puhelimen kameralla pystyy tallentamaan elämän ne suuret ja pienet asiat niin, että laatu on myös parasta mahdollista. Ja tän kaike mahollistaa Oneplus 9 pro, jossa on Hasselblad-puhelinkamera. Oneplus 9 pro on minusta loisto puhelin jos valokuvaus kiinnostaa. Itse en ole koskaan omistanut kameraa, mut nyt koen etten välttämättä edes tarvitse, ainakaan vielä. Tällä puhelimella saan taltioitua mitä upeimpia kuvia, läheltä ja kaukaa. Nyt uutena juttuna olen opetellut käyttämään puhelimen kameran pro tilaa. Pienen harjettulen jälkeen tällane peruskäyttäjäkin, kene kädessä ei enne ole ollut peruskameraa, oppi käyttämään sitä. Ja nykyään tykkää käyttää tätä pro tilaa käytänkin nykyään paljon, koen saavani kuvattavista kohteista paljon enemmän irti. Nyt varsinkin kun kesä on alkanut, nii iha mun lemppari juttuna on kuvata luontoa ja sen värejä. Ja jos värien kuvaaminen kiinnostaa nii onko silloin ees muuta vaihtoehtoa kuin Oneplus ja sen Hasselblad-puhelinkamera? Tässä kohtaa alkaa soimaan päässä Cyndi Lauperin biisi… and I see your TRUE COLORS shining through… I see your TRUE COLORS and that’s why I love you… Okei nyt lopetan, mut jos nyt ees jollekkin jäi tuosta korvamato niin pyydän anteeksi, niin minullekin, taas… Mutta nyt kuviin, joita minä olen taltioinut tällä puhelimella! 

 Siinä nyt oli tosiaan erilaisia kuvia konsanaan. Kuvia ei ole muokattu millään tavalla, enkä koe sitä edes tarpeelliseksi näiden kuvien kohdalla. Värit ovat kauniita, luonnollisia, laatu on todella hyvä joka kuvassa, oli sit lähikuva öttiäisestä, maisemakuva tai sitten minun koirani Lyylin hymykuva. Sit vähä puhelimen zoomista esimerkki kuvasarja. 

 Onha se Turu linna komia! Ja sit viel viimetteks haluan näyttää puhelimen perus kuva -tilalla otetun kuvan, sekä pro -tilalla otetun kuvan. Ja tästä kuvaparista näkee syyn sille, miksi olen alkanut suosimaan pro -tilaa niin paljon! 

Ei tarvita enää kuvanmuokkauksia tämän jälkeen! Edit HannaSu: korjattu tekstin asettelua hieman.

Upeita kuvia @Heidihelene! 😁> Tuo ero kameran perus- ja pro-tilan välillä on kyllä huikea!  

Vastaa