Esittely

Oneplus Nord CE 2 Lite 5G – kaikki tarvittava edullisessa paketissa

 • 19 July 2022
 • 4 kommenttia
 • 2357 katselukertaa
Oneplus Nord CE 2 Lite 5G – kaikki tarvittava edullisessa paketissa
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

OnePlus Nord -sarja sai hetki sitten täydennystä, kun valikoimaan tuli ”kevytversio” aiemmin julkaistusta OnePlus Nord CE 2 -mallista. Puhelin kulkee nimellä OnePlus Nord CE 2 Lite 5G. Se kuuluu edullisempien puhelinmallien kategoriaan, mutta sisältää silti varsin hyvät perusominaisuudet. Jos kaipaat isokokoista puhelinta, jossa on iso akku ja edullinen hinta niin tähän kannattaa tutustua paremmin. Kyseinen malli sopii oikein hyvin verkkoselailuun, somen käyttöön, viestittelyyn, pelailuun ja suoratoistopalveluiden käyttämiseen.

 

Isokokoinen näyttö laadukkailla ominaisuuksilla

 

Kooltaan tämä uutuusmalli on varsin iso. Näyttö on 6,59 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus. Näytön kruununa on 120 hertsin virkistystaajuus, joka tämän hintaluokan puhelimille ei ole itsestäänselvyys. Etukamera on sijoitettu näytön vasempaan yläkulmaan, joten se ei juurikaan vie tilaa itse näyttöpaneelista. Lisäksi siinä on 250 hertsin kosketusherkkyys. Näytön on kerrottu olevan tarkka ja sitä on kehuttu miellyttäväksi katsoa. Tämä johtuu paljolti korkeasta virkistystaajuudesta. Valmistaja on tehnyt näyttöä varten erillisiä asetuksia, ja niinpä sen väritilaa on mahdollista muokata elävän ja luonnollisen välillä. Myös värilämpötilaa voi säätää viileän ja lämpimän välillä. Katselukokemusta helpottaa myös silmien mukavuustila, joka vähentää sinistä valoa.

 

Kolmoiskamera riittää peruskuvaajalle

 

Kameroiden osalta OnePlus Nord CE 2 Lite sijoittuu perustasolle. Takaosan suorakaiteen malliseen kamerakohoumaan on sijoitettu 64 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera, jossa on hyödynnetty OmniVisionin kehittämää OV64B-sensoria. Pääkameran rinnalla toimivat kahden megapikselin makrokamera, jolla voit kuvata kohteita noin neljän senttimetrin päästä. Kolmas kamera on kahden megapikselin syvyyskamera, joka sumentaa halutessasi taustan ja tuo kuvattavan kohteen paremmin esiin. Syvyyskamera aktivoituu kun valitset kameravalikosta muotokuva-tilan. Taustasumennuksen voimakkuutta voit säätää myös itse. Etukamerassa on 16 megapikseliä ja selfieiden on kerrottu onnistuvan varsin hyvin. Kuvien on kuvailtu olevan pehmeitä ja laadukkaita. Etukamerassa on myös tuki elektroniselle kuvanvakautukselle. Ultralaajakulma tästä takakameroiden combosta kuitenkin puuttuu, eikä niissä ole optista kuvanvakainta.

 

Vahvat akku- ja latausominaisuudet

 

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G on varustettu peräti 5000 mAh akulla. Lisävirtaa saat ladattua tarvittaessa 33 watin SuperVOOC-pikalatauksella. Lataus tyhjästä puolilleen kestää noin 30 minuuttia ja täyteen virtaan lataaminen reippaan tunnin. Järjestelmäpiirinä puhelimessa on Snapdragon 695, joka syö virtaa hyvinkin maltillisesti. Tästäkin syystä puhelimen akun on kerrottu kestävän koko päivän vaikka käyttöä olisi enemmänkin.

 

Tarkemmat tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 6,59” LCD, 2412 x 1080 pikseliä, 120hz virkistystaajuus
 • Etukamera: 16 Mpix (f/2,0)
 • Takakamerat: 64 Mpix pääkamera (f/1,7) + 2 Mpix makrokamera (f/2,4) + 2 Mpix syvyyskamera (f/2,4) 
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 osana OxygenOS 12.1 -järjestelmää
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 695
 • SIM: kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • Muisti: 6 Gt käyttömuisti + 128 Gt tallennusmuisti
 • Akku: 5000 mAh
 • Mitat: 164,3 x 75,6 x 8,5 mm.
 • Paino: 195 g
 • Muuta: 3,5 mm kuulokeliitäntä, sormenjälkilukija sivussa

 

 

Kaiken kaikkiaan OnePlus Nord CE 2 Lite 5G on hinta-laatusuhteeltaan varsin pätevä valinta peruspuhelinta hankkivalle. Valmistaja itse markkinoi sitä muun muassa pelaajalle, sillä siinä on useita pelikokemusta parantavaa ominaisuutta, kuten Game Focus -tila ja paranneltu grafiikkasuoritin. Pelitilalla voit estää ei-toivotut ilmoitukset ja se ehkäisee myös vahinkokosketuksia ja muita pelaamista helpottavia toiminteita. Jos siis olet hankkimassa peruspuhelinta esimerkiksi pelaavalle lapselle, kannattaa tämä malli ottaa tarkempaan harkintaan.

 

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G on tilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehtoina ovat vaaleansininen ja musta. Myyntipakkaukseen kuuluu puhelimen lisäksi suojakuori, valmiiksi asennettu näytönsuoja, SuperVOOC 33W -pikalaturi, USB-A to USB-C -kaapeli, pikaohje, turvallisuustiedot ja SIM-kortin poistotyökalu. 

 

Lue myös nämä:

 


4 kommenttia

Ok hyvä laite varmaankin ja suhteellisen halpa.

Käyttäjätaso 1

Onko sulla @janne6232 jo käytössä kyseinen puhelin tai oletko miettinyt sen hommaamista? 😁>

Kunniamerkki

onko tässä google palvelut käytössä

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

onko tässä google palvelut käytössä

 

On käytössä 😀

Vastaa