OnePlus Nord N100 - laatuominaisuuksia pikku rahalla

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 64 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


 


OnePlus julkaisi viime syksynä edullisemman hintaluokan puhelimen, Nord N100 -mallin. Se nousikin joulukuussa peräti yhdeksänneksi suosituimmaksi puhelinmalliksi, joten tällaiselle hinta-laatu yhdistelmälle oli selvästi kysyntää.


 


Iso näyttö tehokkaalla virkistystaajuudella


 


Nord N100 on muotoilultaan hyvin OnePlussan muiden mallien kaltainen. Puhelimen kulmat ovat pyöristetyt ja se on tehty käteen sopivaksi. Etukamera on sijoitettu vasempaan yläkulmaan, eikä se näin ollen vie tilaa näytöstä. HD+-tarkkuudella toimiva IPS LCD -näyttö on iso, peräti 6,52”, joten siitä kelpaa varsin hyvin katsoa kuvia, videoita, leffoja tai pelata pelejä. Lisäksi 90Hz virkistystaajuus varmistaa, että käyttökokemus on mahdollisimman sujuvaa. Myös erilliset luku- ja yötilat tarjoavat silmille hellävaraisemman katselukokemuksen. Sormenjälkilukija on sijoitettu takakannen yläosaan, siihen kohtaan johon sormi luonnollisesti osuu. Kolme takakameraa on sijoitettu allekkain puhelimen vasempaan reunaan.


 


Suuri akku, kolmoiskamera ja stereokaiuttimet – kaikki tärkeimmät samassa paketissa


 


Nord N100 -mallin ehdoton timantti on sen suuri akku. Se on peräti 5000 mAh ja lisäksi laite tukee 18W pikalatausta. Saman suuruinen akku on mm. uusimmassa Samsungin lippulaivamallissa S21 Ultra 5G -puhelimessa. Takakameroita löytyy kolme, joista pääkamerassa on 13 megapikseliä. Sen rinnalla toimivat kahden megapikselin makrokamera lähikuvia varten, sekä kahden megapikselin syvyyskamera potrettikuviin. Lisäksi kameroiden rinnalla toimii LED-kuvausvalo. Elektroninen kuvanvakain puolestaan auttaa hämäräkuvaamisessa, ja korjaa käden tärinästä aiheutuvaa epätarkkuutta. Etukamerasta pikseleitä löytyy puolestaan kahdeksan megapikseliä. Puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat myös stereokaiuttimet melunvaimennuksella, jotka tuovat eloa leffojen katsomiseen, ja ovat toki hyvä lisä myös pelaajallekin.


 


Riittävästi tallennustilaa perustarpeisiin


 


Nord N100 konepellin alla raksuttaa Snapdragon 456 -järjestelmäpiiri, joka on tuttu mm. Nokia 3.4 -puhelinmallista. Käyttömuistia on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 64 gigaa. Lisäksi micro SD-kortilla saat lisättyä tallennustilaa jopa 256 gigaan saakka. Käyttöjärjestelmänä on Android 10 -käyttöjärjestelmään perustuva OxygenOS 10.


 


Edellä mainittujen ominaisuuksien valossa voikin sanoa että tämä malli sopii erinomaisesti niin pelaajalle kuin elokuvienkin katsojalle. Hintansa puolesta N100 on myös hyvä valinta vaikka lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi. Suurella akulla varustettua puhelinta ei tarvitse aina olla lataamassa, joten senkin puolesta se sopii hyvin myös koululaisen reppuun. Jos OnePlus-puhelimet ovat sinulle ennestään tuttuja, mainittakoon että tästä mallista puuttuu kolmiasentoinen hiljennyskytkin, joka muuten on vakiona muissa malleissa. Tämä siis tiedoksi jos pidät tuota ominaisuutta tärkeänä.


  


Tärkeimmät tekniset tiedot:


 


Näyttö: 6,52” IPS LCD


Etukamera: 8 MP f/2,0


Takakamera: 13 MP pääkamera f/2,2 + 2 MP makrokamera f/2,4 + 2 MP syvyyskamera f/2,4


RAM-muisti: 4 Gt


Tallennusmuisti: 64 Gt


Käyttöjärjestelmä: OxygenOS, perustuu Android 10 -käyttöjärjestelmään.


Suoritin: Qualcomm Snapdragon 460


Akku: 5000 mAh


Mitat: 164,9 x 75,1 x 8,49


Paino: 188 g


Liittimet: USB-C + 3,5 mm kuulokeliitäntä


Muuta: Sormenjälkilukija, Kasvojen tunnistin, Muistikorttipaikka


 


Tilaa OnePlus Nord N100 tästä


 

 


Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi virtalähteen, Usb Type-C -kaapelin, pikaohjeen, SIM-kortin poistotyökalun ja turvallisuustiedot. Lisätarvikkeet, kuten suojakuoren tai näytönsuojan voit myös tilata verkkokaupastamme


 


Lue myös nämä artikkelit:


 


- 5G-laitelähettiläät testaavat OnePlus 8T


- Laitelähettiläät testaavat OnePlus Nord -puhelinta ja Buds-kuulokkeita


- Vertailussa edullisimmat 5G-puhelimet


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa