Laitevinkit

Ota paikallinen kieli haltuun reissua varten - Testissä 5 sovellusta kielen oppimiseen

  • 21 February 2020
  • 2 kommenttia
  • 5130 katselukertaa
Ota paikallinen kieli haltuun reissua varten  - Testissä 5 sovellusta kielen oppimiseen

Reissussa on mukava osata paikallisen kielen perussanastoa, kuten vaikka ”Missä on vessa?”, ”Paljonko maksaa?”, ”Saanko laskun?". Vaikka englantia puhutaankin usein ainakin auttavasti, on mielestäni kohteliasta osata hiukan maan omaa kieltä.

Oman kokemuksen perusteella paikalliset arvostavat, jos edes yrität. Tällöinhän tuo ulkomaalainen on nähnyt vaivaa opiskellakseen edes yhden paikallisen sanan. Lentokoneessa opettelemasi lause nostaa hymyn lokaalin huulille, joko ilahtuneisuudesta tai sitten huvittuneisuudesta. Molemmat mielestäni hyviä vaihtoehtoja. Ja onhan se kielen opiskelu muutenkin antoisaa! Testasin muutamaa kielenopiskelusovellusta ja alta löytyy pinta raapaisut viiteen eri vaihtoehtoon.

 

 

WordDive

14209iA1171FA6E53ADA7E.png

WordDive on suomalainen kielenoppimissovellus, jossa luvataan kielen kehittyminen seuraavalle tasolle jopa kolmessa kuukaudessa. Alkuun tehdään testi, jossa mitataan sen hetkinen kielenosaamisen taso. Tämän jälkeen siirrytään tehtäviin. WordDive kertookin, että sovellus osaa optimoida tehtävät opintojen edetessä omaan tahtiin sopivaksi. Grafiikka on miellyttävää ja näet etenemisesi helposti. WordDive on rakennettu pelimuotoon, joka on erityisen motivoivaa. Oikeista vastauksista saat pisteitä ja palkintoja. Pääset harjoittelemaan sanoja, lauseita ja hieman kielioppiakin.

Mielestäni hyvin toteutettu sovellus, jota on selkeä käyttää. Ehdottomasti plussaa suomenkielisyydestä. Opiskeltavat kielet ovat englanti, saksa, espanja, ranska, ruotsi, japani, viro, venäjä ja italia. Ensimmäinen viikko taittuu maksuttomana kokeiluna ja sen jälkeen 9,99€ kuukaudessa.

Android

iOS

 

14205i167AA2A78D444823.jpg

 

 

Mondly

14219i4B4BAA434A52C4CD.jpg

Mondly on kielenoppimissovellus jonka opetuksen saat myös suomenkielisenä. Opiskelussa testataan tuttuun tapaan oma taso ja sen mukaan tulee tehtäviä. Alku taipaleella harjoiteltiin perus tehtäviä, jotka kartuttivat sanastoa ja sittemmin päästiin opettelemaan keskusteluita. Mielenkiintoinen ominaisuus on Mondlyn Chatbot! Chatbot on robotti, jonka kanssa saat harjoitella keskusteluita. Keskustelut käydään mikrofonin välityksellä.

Suomenkielisyys helpottaa opiskelua ja erityispisteet monipuolisista tehtävistä. Chatbot tekee opiskelusta mielestäni erityisen hauskaa. Ilmaisversio on aika karsittu, mutta pääsee silläkin alkuun. Maksullisessa versiossa voit ladata samaan hintaan jopa 33 eri kieltä. Mondly tarjoaa viikon ilmaisen kokeilun ja sen jälkeen sovellus kustantaa 9,99€ kuukaudessa.

Android

iOS

 

14221iE4D48DAEBC442FD9.jpg

 

 

Duolingo

14210i3BFB17DDDF67F716.png

 

Duolingo on itselle jokseenkin ennalta tuttu kielenoppimissovellus. Voit opetella lukuisia kieliä, ruotsista vaikka esperantoon. Idea on sama kuin WordDivessa, edetessäsi opinnoissa saat pisteitä ja palkintoja. Päästäksesi seuraavan tason tehtäviin käsiksi, täytyy sinulla olla tarpeeksi tienattuja pisteitä. Visuaalisesti Duolingo on pirteä, täynnä pieniä animaatioita ja hauskoja hahmoja. Duolingon perusversio on ilmainen, sen toiminta kustannetaan mainoksilla.

Plussaa Duolingolle tietenkin maksuttomuudesta ja lukuisista kieli vaihtoehdoista. Harmillisesti suomenkieli ei kuulu opetuksen kielivalikoimaan. Opiskelu täytyy tehdä vaikkapa englanniksi. Sovelluksesta löytyy luonnollisesti myös maksullinen versio. Duolingo Plus on mainokseton, voit käyttää sovellusta ilman internet yhteyttä ja pääset suoraa käsiksi kaikkiin tehtäviin. Dualingo Plus -versio kustantaa 13,99€ kuukaudessa.

Android

iOS

 

 

Quizlet

14206i99335E2C59A792E0.jpg

 

Sovellus perustuu sanakortteihin eli Flash Cardeihin. Flash Cardit on tehokas tapa opiskella sanastoa ja Quizlet on väsymätön tenttaaja. Sovelluksen haulla löytyy lukuisasti valmiita kortistoja joka tarpeeseen. Voit myös itse luoda omia kortistoja. Kortteihin on voitu lisätä muistamisen avuksi myös kuvia tai ääntämistä. Kortistojen lisäksi löytyy harjoituksia, kuten kuullun ymmärtämistä ja lauseiden muodostamista. Quizlet ei ole niinkään pelimuotoinen, mutta ehkä sen erottaakin edukseen muista sovelluksista yksinkertainen ja tehokas opiskelutapa.

Pidin siitä, että sanastoa pääsi harjoittelemaan nopeasti. Sanastoa voi kerryttää vaikka bussissa istuessa tai kassa jonossa. Ilmainen versio on kattava ja ilmaisuus perustuu mainoksiin. Maksullinen versio Quizlet Plus on mainokseton ja sisältää muun muassa Offline -opikselu mahdollisuuden. Quizlet Plus kustantaa 1,67€ kuukaudessa.

Android

iOS

 

Google Kääntäjä

14208i1D7226E6771AD834.jpg

Varmaan kaikille tuttu Google Kääntäjä antaa välittömän ja nopea avun lauseiden kääntämiseen. Käännettävän asian voi myös toistaa puheella. Google Kääntäjä on valitettavan kuuluisa myös epäonnistuneista käännöksistä. Käännöksiin eksyy helposti virheitä ja voi syntyä isojakin väärinkäsityksiä. Google kääntäjä -sovellus on kuitenkin mielestäni todella näppärä, jos sinun tarvitsee saada pikasesti asia ymmärretyksi. Sovellukseen saat myös ladattua kätevän offline -käännöstiedoston, jolloinka voit tehdä käännöksiä myös ilman internet yhteyttä. Reissun päällä varmistan aina, että Google Kääntäjä löytyy valmiina puhelimeni päänäytöltä.

Google Kääntäjä on nopea apu, mutta oppimisen suhteen siitä ei ole kauheasti hyötyä. On syytä osata hiukan sanastoa ja kielioppia välttyäkseen väärinymmärryksiltä. Google Kääntäjä on ilmainen.

Android

iOS

 

14211iED9521425ACFDD33.jpg

 

Oletko sinä opiskellut kieliä sovelluksien avulla? Mielellämme kuulisimme millä sovelluksella ja mitä fiiliksiä. Kerro myös omista reissu kokemuksistasi! 🙂

 

 

Lue myös:


2 kommenttia

nice article mam

Thanks

Namaste”: explanation and meaning of the word
How to pronounce “Namaste” correctly?
What is the relationship between “Namaste”, meditation and yoga?

Vastaa