Esittely

Parhaat vastamelukuulokkeet 2021

  • 16 November 2021
  • 1 kommentti
  • 1269 katselukertaa

Aktiivisella vastamelutoiminnolla varustetut kuulokkeet ovat tulleet viime vuosien aikana yhä suosituimmaksi, ja niitä löytyykin nykyään monen eri laitevalmistajan valikoimasta. Vastamelukuulokkeet ovat etätyöskentelyn aikana nostaneet suosiotaan entisestään, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden täydelle keskittymiselle ilman ulkoisia häiriötekijöitä. Ne ovat myös hyvä vaihtoehto musiikin kuuntelemiselle, sillä ne takaavat laadukkaan äänentoiston ja poistavat ympäröivän hälyn, minkä ansiosta kuuntelussa oleva kappale pääsee täysiin oikeuksiinsa. Vastamelukuulokkeet sopivat oivallisesti myös liikkuvaan elämäntapaan – etenkin jos aikaa tulee vietettyä paljon kulkuvälineissä, kuten junassa ja lentokoneessa.

Tästä artikkelista löydät erihintaisia ja korkean arvosanan saaneita vastamelukuulokkeita tämän hetken markkinoilta. Kaikki listauksessa esiintyvät kuulokkeet ovat saaneet lukuisissa kuluttaja-arvosteluissa paljon hyvää palautetta. Toivottavasti tämä artikkeli toimii hyvänä apuna, kun etsit itsellesi juuri oikeanlaisia kuulokkeita!

 

Parhaat vastamelukuulokkeet 2021

 

1. Sony WH-1000XM4

2. Sony WH-1000XM3

3. Bose Noise Cancelling Headphones 700

4. Sony WF-1000XM3 

5. Jabra Elite 85H

6. Apple Aipods Pro

7. Apple Airpods Max

 

Sony WH-1000XM4

 

Sony WH-1000XM4 -vastamelukuulokkeet ovat päivitetty versio Sonyn aiemmin markkinoille tuoduista WH-1000XM3 -kuulokkeista. Näissä kuulokkeissa yhdistyvät pitkä akun kesto, paljon kehuttu äänentoisto sekä tehokas melunvaimennus, joka mukautuu ympäristön äänten mukaan. Lisäksi kuulokkeista löytyy mikrofoni puheluita varten. WH-1000XM4 -vastamelukuulokkeet sopivat hyvin niin työ- kuin vapaa-ajan käyttöön. Kuulokkeiden yhteyden voi näppärästi myös vaihtaa eri laitteiden välillä vain yhdellä napin painalluksella. 

Lukuisissa arvosteluissa Sony WH-1000XM4 -vastamelukuulokkeita on tituleerattu markkinoiden parhaimmiksi vastamelukuulokkeiksi.

 

 

 

Sony WH-1000XM3

 

Sony WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet pitävät sisällään tehokkaan vastamelutoiminnon, hyvän äänentoiston ja pitkäkestoisen akun. Kuulokkeiden Sense Engine -kuuntelutoiminto säätää kuulokkeiden asetukset automaattisesti tilanteeseen sopiviksi. Lisäksi laitteesta löytyy erillinen ilmanpaineen optimointi, mikä tukee niiden käyttöä myös lentokoneessa. Sonyn WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet on palkittu vuonna 2019-2020 EISA (Expert Imaging and Sound Association) palkinnolla markkinoiden parhaimpina vastamelukuulokkeina.

 

Sony WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeiden esittelyn pääset lukemaan myös täältä Yhteisöstä.


Bose Noise Cancelling Headphones 700

 

Bose Noise Cancelling Headphones 700 -kuulokkeet ovat saaneet paljon hyvää palautetta monissa eri käyttäjäarvosteluissa. Näistä vastamelukuulokkeista löytyy jopa 11 eri melunvaimennustasoa, 20 tunnin akun kesto sekä hyvä äänentoisto. Monissa Headphones 700 -kuulokkeiden arvosteluissa kiitosta on saanut etenkin niiden muotoilu ja käyttömukavuus. Kuulokkeista löytyy virtapainiketta, äänikomentoa sekä vastamelun säätämistä varten tarkoitetut omat painikkeet. Lisäksi Headphones 700 -kuulokkeissa pystyy Sonyn WH-1000MX3-kuulokkeiden tapaan kosketuspaneelin avulla hallita äänenvoimakkuutta sekä vaihtaa kappaleita.


Sony WF-1000XM3 -bluetooth kuulokkeet

 

Sony on tuonut markkinoille langattomat WF-1000XM3 -bluetooth-vastamelukuulokkeet, jotka on varustettu digitaalisella hälynpoistotoiminnolla, pitkäkestoisella akulla ja hyvällä äänentoistolla. Näiden vastamelukuulokkeiden tekniikka perustuu Dual Noise Sensor -teknologiaan ja erilliseen QN1e HD-hälynpoistoprosessoriin. Kuulokkeista löytyy älykäs kuuntelutila, joka tunnistaa eri käyttötilanteita ja optimoi taustaääniasetukset parhaiten ympäristön ääniin sopivaksi. Kuulokkeet toimivat Bluetooth-tekniikalla, jonka avulla saat yhdistettyä ne haluamaasi laitteeseen, kuten puhelimeen, tablettiin tai läppäriin.

Sonyn kuulokkeiden pitäisi arvostelujen mukaan pysyä korvassa hyvin niiden kitkaisen kumipinnan ansiosta, eikä niiden pitäisi heilua korvissa käytön aikana. Kuulokkeiden ergonominen Tri-Hold-rakenne varmistaa Sonyn mukaan oikeanlaisen asennon korvaan nähden. Kuulokkeita on kehuttu monissa arvosteluissa käyttömukaviksi ja miellyttävän tuntuisiksi. WF-1000XM3 -kuulokkeet on varustettu 24 tunnin akunkestolla ja niiden pikalataus onnistuu kätevästi magneettisella latauskotelolla.

Sony WF-1000XM3 -bluetooth-kuulokkeiden esittelyn löydät myös täältä Yhteisöstä.


Jabra Elite 85H

 

Jabra Elite 85H -vastamelukuulokkeet pitävät sisällään pitkäkestoisen akun, hyvän äänentoiston, HearThrough-toiminnon sekä tuen handsfreelle. Näissä kuulokkeissa on yhteensä kahdeksan mikrofonia, joista kuusi mikrofonia on puheluita varten, neljä mikrofonia vastamelutoimintoa varten ja kaksi hybridimikrofonia on tarkoitettu puheluille ja vastamelutekniikalle. Langattomat Jabran stereokuulokkeet ovat arvosteluiden mukaan miellyttävät ja kevyet käytössä. Elite 85H -kuulokkeet ovat saaneet myös paljon kehuja muun muassa niiden äänenlaadusta.

Myös Jabra Elite 85H -vastamelukuulokkeiden esittelyn löydät täältä Yhteisöstä.


Apple AirPods Pro

 

Apple Airpods Pro -kuulokkeet ovat ensimmäiset in-ear-kuulokkeet, joissa on jatkuvasti mukautuva aktiivinen taustamelun vaimennus. Kuulokkeista löytyy adaptiivinen taajuuskorjaus, joka säätää musiikin automaattisesti korvasi muodon mukaan, jolloin lopputuloksena on yhtenäinen kuuntelukokemus. Airpods Pro -kuulokkeet pitävät sisällään kaksi mikrofonia, jotka vaimentavat ympäristön äänet niin, että saat täyden kuuntelurauhan. Yksi kuulokkeiden mikrofoneista on sijoitettu kuulokkeista ulospäin, jolloin se kuuntelee ympäröiviä ääniä. Toinen mikrofoni osoittaa kuulokkeiden sisäpuolelle ja luo vastamelua poistaakseen ympäristön äänet.

Apple Aipods Pro -kuulokkeiden mukana tulee kolme kappaletta vaihdettavia silikonitulppia, jotka mahdollistavat optimaalisen istuvuuden. Säädettävä istuvuus tukee myös aktiivista taustamelun vaimennusta erinomaisen eristävyytensä ansiosta. Kuulokkeiden langaton latauskotelo tuottaa yli 24 tuntia akun käyttöaikaa AirPods Pro -kuulokkeille. Lisäksi se on yhteensopiva Qi-hyväksyttyjen laturien kanssa.

Apple Aipods Pro -kuulokkeiden esittelyn pääset lukemaan täältä Yhteisöstä.

 


Apple AirPods Max

 

Apple Airpods Max -kuulokkeet ovat Applen ensimmäiset sangalliset kuulokkeet. Airpods Maxit ovat varustettu pitkällä akun kestolla, vastamelutoiminnolla sekä hyvällä äänentoistolla. Vaimentaakseen ympäristön hälinän AirPods Maxit käyttävät kuutta ulospäin suunnattua mikrofonia ympäristön melun tunnistamiseen ja kahta sisäänpäin suunnattua mikrofonia mittaamaan, mitä kuulet. Lisäksi suuntaavat mikrofonit auttavat eristämään äänesi puhelin­keskusteluissa.

Applen mukaan kuulokkeista löytyy erillinen äänentoiston tila, joka mahdollistaa teatterimaisen tilaäänikokemuksen elokuvia varten. Transparency-tilassa kuulet ympäristön äänet, mistä on hyötyä esimerkiksi liikenteessä ja Digital Crownin avulla voit säätää äänenvoimakkuutta, ohittaa kappaleita, vastata puheluihin sekä aktivoida Sirin. Apple kertoo, että kuulokkeissa käytetty dynaaminen ajuri on samanlainen kuin huippuluokan lattiakaiuttimissa.

Airpods Maxit ovat saatavissa viidessä eri pirteässä värissä. Myös Apple Airpods Maxien esittelyn pääset lukemaan täältä Yhteisöstä.

 

Kuulokkeiden tekniset tiedot vertailussa

 

Laite

Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM3

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Sony WF-1000XM3
Taajuusvaste 4 Hz - 40 kHz 4 Hz - 40 kHz - 20 Hz - 20 kHz
Kaiutinelementti 1,57 tuumaa 40 mm 40 mm 6 mm
Impedanssi 47 ohmia 47 ohmia - -
Herkkyys 104,5 dB 104,5 dB - -
NFC Kyllä Kyllä Ei Kyllä
Langaton kantama 30 metriä 30 metriä 100 metriä 10 m
Akku 30 tuntia 30 tuntia 20 tuntia 6 tuntia
Paino 400 g 255 g 289 g 70 g

 

 

Laite

Jabra Elite 85H

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Max

Taajuusvaste 10 Hz – 20 kHz 20 - 20 000 Hz -
Kaiutinelementti 40 mm - 40 mm
Impedanssi 100 ohmia - -
Herkkyys - - -
NFC Kyllä Kyllä Kyllä
Langaton kantama 10 metriä - -
Akku 36 tuntia 5 tuntia 20 tuntia
Paino 296 g 5,4 g 384,8 g

 

 

Löytyykö sinulta kokemusta jostain yllä mainituista kuulokkeista – mikä on mielestäsi paras vastamelukuuloke? 🎧

 

Lue lisää:


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Eräs huomionarvoinen seikka noissa kahdessa Sonyn sankakuulokkeessa on, että uudempi MX4 ei tue AptX taikka AptX HD koodekkeja. Sen sijaan tuki perus SBC:lle on ja LDAC:lle, jota uusimmista puhelimista löytyy, varmuudella vain Sonyista.

 

Voisi kuvitella, että Sonylta tulee piakkoin jokin bundletarjous uuden Sony Xperia 1 Mk III puhelimen kanssa.

Vastaa