Podcast kaverina - Vinkit kuuntelun aloittamiseksi

 • 27 May 2020
 • 1 kommentti
 • 4 katselukertaa  Podcastit ovat vakiinnuttaneet paikkansa myös Suomessa. Suosiostaan huolimatta podcast voi olla osalle meistä vieras konsepti. Alle on havainnollistettu mistä oikein on kyse. Artikkelin lopusta löydät myös muutaman podcast ehdotuksen kuunteluun. Mikä podcast? Podcastit ovat digitaalisessa ympäristössä julkaistuja äänitallenteita, jotka yleensä keskittyvät tiettyyn teemaan tai aiheeseen. Tavallisesta radio-ohjelmasta podcast eroaa siten, että ohjelma on kuunneltavissa milloin haluat ja niitä voi käytönnössä tehdä kuka vaan. Useimmiten podcasteja julkaistaan tasaiseen tahtiin teemansa ympärille. Ohjelma voi olla yksin käytyä dialogia, keskustelua parin ihmisen välillä ja toki mukana voi olla myös haastateltavia. Podcast muistuttaa mielestäni blogia, joka on tehty äänimuotoon. Hyvin tehty podcast tuntuu henkilökohtaiselta ja sitä melkeinpä tuntee olevansa itsekin studiossa mukana keskustelussa. Lemppari podcast pitää sinulle seuraa lenkillä, kotitöiden ohella tai vaikka samalla, kun nikkaroit fillariasi kesäkuntoon. Miten kuuntelen? Podcasteja kuuntelet vaivattomasti erillisen sovelluksen kautta. Apple käyttäjänä pääset näppärästi podcasteihin käsiksi esimerkiksi iTunesin tai Applen oman podcast-sovelluksen kautta. iTunes olikin ensimmäisiä podcasteja välittänyt ohjelma ja sana podcast juontaakin juurensa sanoista iPod ja broadcasting. Android-laitteellesi voit ladata Google Play -sovelluskaupastasi erillisen sovelluksen kuuntelua varten. Suosituimpia sovelluksia podcast-lähetyksien kuunteluun ovat esimerkiksi tuttu Spotify, Radioplay, Supla ja Yle Areena. Podia on myös mukava kuunnella, kun kuulokkeesi ovat ajantasalla. 

 Mitä kuuntelen? Podcasteja on lukuisia ja aihepiireistä löytyy taatusti jokaiselle jotakin. Teemoja on tosielämän murhamysteereistä julkkisjuoruihin tai vaikka sijoittamisesta yhteiskunnallisiin ja poliittisiin aiheisiin. Tuhansien podcastien sumasta voi olla hankala lähteä kahlaamaan itselle mieluisaa. Helpotusta podcastien etsimiseen tuo sovellusten omat suosituimmat-listaukset. Tämän lisäksi monet sovellukset osaavat suositella sinulle sisältöä sen mukaan, mitä olet kuunnellut. Useat sovellukset ovat myös jaotelleet podcastit aihepiirettäin. Alle on listattuna muutama suosikkipodcast teemansa mukaisesti. Kaikki tähän listatut podcastit löydät esimerkiksi Spotifysta ja Applen Podcast-sovelluksesta. Viihdettä ja huumoria 

 • Tuplakääk - Podcast joka keskittyy populaarikulttuuriin ja kuumottaviin julkkisjuoruihin.
  Radio Sodoma - Antti Holman toinen podcast tarjoaa radiolähetyksiä helvetistä. Ei herkille tai tosikoille.

Keskustelua ja lifestylea 

 • Kaverin puolesta kyselen - Podcast tarjoaa vertaistukea ja naurua kiusallisilla sekä noloilla sattumuksilla, jotka ovat sattuneet "kaverille".


 • Äijjäcast - Podcast käsittelee aihetta kuin aihetta, miesten vinkkelistä.

Urheilu ja hyvinvointi 

 • Urheilucast - Tavallisen, mutta aktiivisen penkkiurhelijan näkemyksiä ja mielipieitä ajankohtaisista urheilutapahtumista sekä pohdintaa aiheesta ylipäätään.


 • Runner's high - Podcastissa keskustellaan juoksusta ja juoksuun liittyvistä ilmiöistä.

Rikoksia ja jännitystä 

 • Jäjillä - Podcastissa tutustutaan true crime -tapauksiin ympäri maailmaa Tilda Laaksosen kertomana.
  Huorapuutarha - Podcastin jokaisessa jaksossa esitellään kaksi eri karmivaa true crime -tapausta.

Raha ja talous 

 • Rahapodi - Nordnetin podcastissa asiantuntijat puhuvat taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta.


 • Mimmit sijoittaa - Podissa puhutaan rahasta, sijoittamisesta, säästämisestä.

Teknologia 

 

 Podcasteja löytyy lukematon määrä ja syy tähän on varmasti, että kuka vaan voi tehdä podcasteja. Et tarvitse muuta kuin idean ja toimivan mikin. Tuleeko sinun kuunneltua podcasteja? Kommentoi alle mitä sinä suosittelet!  


 Lue lisää:

 


1 kommentti

Kevyinä ja viihteellisinä suosikkeina minulla on Papupata ja POKS. Papupadassa keskustelevat Sara Parikka ja Johanna Puhakka kaikkeen heidän normaaliin elämään liittyvistä asioista. POKSissa taas Veronica Verho ja Sita Salminen keskustelevat menneisyydestään, tulevaisuudestaan ja joskus testaavat asioita. Heillä on yleensä myös joka jaksossa eri juoma, jota juovat höpötellessään. Iso peukku näille! :smileyhappy:

Vastaa