Laitevinkit

Puhelimen lukituskoodi unohtui – kuinka toimia?

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 16355 katselukertaa

Oma älypuhelin on hyvä suojata lukituskoodilla, jottei kukaan ulkopuolinen pääse sitä luvatta käyttämään. Voit käyttää laitteen suojaamisessa esimerkiksi salasanaa, pääsykoodia, kuviota tai sormenjälkeä mallista riippuen. Joskus puhelimen suojakoodi voi päästä unohtumaan, ja tämän myötä laitteen avaaminen sillä hetkellä on mahdotonta. Pääsykoodin tai kuvion sijaan sormenjälkitunnistuksen käyttäminen on hyvä tapa, sillä luonnollisestikaan sitä ei voi unohtaa. Tästä artikkelista löytyy ohje Apple- sekä Android-laitteiden käyttäjille kuinka tulee toimia, jos laitteen pääsykoodi on päässyt unohtunumaan.

 

iPhonen unohtunut pääsykoodi

 

Jos syötät iPhone-puhelimellesi pääsykoodin riittävän monta kertaa väärin, niin laite lukittuu. Jotta saat puhelimesi auki ja unohtuneen lukituskoodin mitätöityä, sinun on palautettava puhelin tehdasasetuksille iTunes-ohjelman avulla. Tämä prosessi edellyttää, että puhelimessasi on ollut automaattinen varmuuskopiointi päällä.

Asenna tietokoneellesi iTunes ohjelma ja avaa se. Sammuta sitten puhelimesi ja kytke se USB-kaapelilla tietokoneeseen samalla painaen puhelimen sivupainiketta tai vanhemmissa malleissa Koti-näppäintä. Kun laite käynnistyy palautustilaan, valitse iTunesista ”Palauta iPhone”. Sama ohjeistus toimii myös unohtuneen iPadin lukituskoodin avaamiseen.

Tällä ohjeella saat nollattua lukituskoodin. Kannattaa huomioida, että samassa yhteydessä puhelimestasi poistuu kaikki tiedot ja asetukset, mutta saat ne palautettua, jos olet muistanut tehdä puhelimellesi varmuuskopioinnin. Jos et ole varmuuskopioinut laitettasi, voit ottaa sen käyttöön uutena ja ladata siihen kaikki tiedot, jotka sinulla on valmiina iCloud-tililläsi.

Applen sivuilta löydät kuvalliset ohjeet iPhonen unohtuneen pääsykoodin ongelmatilanteeseen.

 

Android-laitteen unohtunut pääsykoodi

 

Jotta saat unohtuneen Android-puhelimen lukituskoodin mitätöityä, sinun täytyy tyhjentää laitteesi, eli palauttaa se takaisin tehdasasetuksiin. Tämän osalta ohjeistus on samanlainen kuin Applen-laitteissa. Sen jälkeen kun puhelin on nollattu, niin voit määrittää lukituksen uudelleen. Puhelimen palauttaminen takaisin tehdasasetuksiin poistaa laitteestasi kaikki tiedot, kuten sovellukset ja kuvat. Saat kuitenkin tiedot palautettua takaisin, jos olet muistanut tehdä laitteelle varmuuskopioinnin.

Android-puhelimien tiedot voit palauttaa Google-tilin avulla. Valitse Unohtunut salasana tai kuvio. Tämän jälkeen syötä Google-tilisi käyttäjätunnus ja salasana. Nyt voit vaihtaa unohtuneen salasanan tai kuvion laitteen asetuksista.

 

--

Lue lisää:


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa