Samsung Galaxy A03 - edullinen älypuhelin kilpailukykyisillä ominaisuuksilla

  • 14 April 2022
  • 9 kommenttia
  • 252 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15


 


Samsungin Galaxy A-sarja on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suosituimpana älypuhelinmallistona. Sen suosion taustalla on varmasti laaja valikoima, sekä hyvä hinta-laatusuhde. Lippulaivamalleja edullisemmasta hinnastaan huolimatta, A-sarjan puhelimet pitävät sisällään kaikki nykypäivän tarpeelliset ja toivotuimmat ominaisuudet kuten kestävän akun, hyvän suorituskyvyn sekä kilpailukykyiset kameraominaisuudet.


 


Yksi A-sarjan uusimmista tulokkaista on Samsung Galaxy A03 -älypuhelin. Se on tämän hetken edullisimpia malleja, ja soveltuu hienosti esimerkiksi lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi. Kurkataan tässä artikkelissa lisää mitä uusin Galaxy A03-malli pitääkään sisällään. 


 


Galaxy A03 -puhelimen ulkomuoto ja tärkeimmät ominaisuudet


 


Samsung Galaxy A03 -puhelin on ulkomuodoltaan hyvin perinteisen, nykypäivän älypuhelimen näköinen. Sen 6,5 tuuman Infinity-V LCD-näyttö ylettää lähes laitteen reunoille saakka maksimoiden näin näyttökoon, mutta minimoiden itse laitteen rungon koon. Etukameralle on varattu näytöstä pieni pehmeästi muotoiltu lovi, ja takapuolelta löytyvä kaksoiskamera on sijoitettu laitteen vasempaan yläkulmaan omaan kamera-alueeseensa. Puhelimen näyttö on tarkkuudeltaan HD+, ja laitevalmistajan mukaan se mahdollistaa sinulle intensiivisen ja terävän katselukokemuksen eläväisillä väreillä. Galaxy A03 -puhelimen sisuksissa hyrrää kahdeksan ytiminen octa-core -suoritin, joka tekee puhelimesta tehokkaan sen kyetessä moniytimisyytensä ansiosta pyörittämään useita ohjelmia rinnakkain. Suorittimen 1.6 GHz kellotaajuus kertoo puolestaan kuinka monta tilanvaihdosta suoritin suorittaa sekunnissa.


 


Galaxy A03 -puhelimessa on huomioitu myös tuntuma, sillä sen alle sentin paksuuden ja mattapintaisen taustan ansiosta puhelin pysyy paremmin kädessä, eikä luiskahda otteesta helposti. Takakuoren hienoinen kuviointi mahdollistaa myös pitävämmän otteen. Puhelimessa on käyttömuistia 4 Gt, ja sisäistä tallennustilaa 64 Gt. Jos tykkäät ottaa paljon kuvia tai latailla monia sovelluksia, tallennustila saattaa tulla pian täyteen. Ei kuitenkaan hätää, sillä puhelimesta löytyy myös paikka microSD-muistikortille, jolla saat tallennustilaa lisää jopa yhteen teraan asti. Tietosi pysyvät puhelimella turvassa esimerkiksi kasvojen tunnistus -toiminteen avulla, jota ei kaikissa tämän hintaluokan puhelimissa ole saatavilla. 


 


Kaksoiskamera mahdollistaa terävät ja taustasta erottuvat otokset


 


Samsung Galaxy A03 -puhelimessa on kaksi takakameraa, joilla saat taltioitua laitevalmistajan mukaan tarkkoja ja teräviä kuvia mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Toinen takakameroista on 48 megapikselin takakamera f/1,8 aukkoluvulla, ja toinen kamera 2 megapikselin syvyyskamera f/2,4 aukkoluvulla. Aukkoluku kertoo miten paljon valoa kennolle pääsee. Hyvänä muistisääntönä on, että mitä pienempi aukkoluku, sen parempi kamera. Syvyyskamera mahdollistaa esimerkiksi tarkennettuja muotokuvia siten, että saat sumennettua taustan jolloin  itse kuvauskohde pomppaa paremmin esiin. Tällaista tehostettu kutsutaan Samsungin laitteissa nimellä Live Focus. Live Focusta voit hyödyntää myös selfietä ottaessasi. Galaxy A03 -puhelimessa on viiden megapikselin etukamera, ja Live Focus -toiminteen lisäksi myös Smart Beauty -ominaisuus auttaa sinua onnistumaan otoksissasi.


 


  


Tehokas akku mahdollistaa monipuolisen viihteen 


 


Samsung Galaxy A03 -puhelimessa on hintaansa nähden todella tehokas 5000 mAh:n akku. Se kestää pitkään, mutta virran loppuessa se on myös nopeasti ladattavissa takaisin täyteen Micro-USB-liitännän laturilla. Kestävästä akusta on varmasti iloa etenkin pidemmillä reissuilla, jos innostut kuuntelemaan puhelimellasi esimerkiksi musiikkia tai katselemaan elokuvia. Kuulokkeet voit liittää puhelimeen vaikkapa bluetoothilla, tai perinteisellä 3,5 mm audioliitännällä. Dolby Atmos -äänentoisto mahdollistaa laitevalmistajan mukaan täydellisen uppoutumisen musiikkiin ja elokuviin, sillä se auttaa viemään kuulijan tapahtumien keskipisteeseen. Galaxy A03 -puhelimessa on myös Full Cinematic Format -kuvasuhde, joka tarjoilee puolestaan hyvän alustan elokuvien katselulle, sekä pelaamiselle. 


 


Samsung Galaxy A03 -puhelin on nyt tilattavissa verkkokaupastamme! Värivaihtoehtoina ovat musta, punainen ja sininen.


 


Tekniset tiedot


 


Näyttö: 6,5" LCD-näyttö, PLS TFT -tekniikka, Infinity V


Resoluutio: 720 x 1600 (HD+) 


Etukamera: 5.0 MP


Takakamerat48.0 MP + 2.0 MP


Videokuvaus: FHD (1920 x 1080) @30fps


Keskusmuisti: 4 Gt


Tallennustila: 64 Gt


SIM-kortti: Nano-SIM


Dual-SIM: Kyllä


Käyttöjärjestelmä: Android 11


Suoritin: Octa-core, kellotaajuus 1.6 GHz


Akku: 5000 mAh


Mitat: 166.6 mm x 75.9 mm x 9.2 mm


Paino: 199g


 


 


Tilaa Samsung Galaxy A03


 


Lue lisää: 


 


 


 

9 kommenttia

Kunniamerkki +1

Tehokkaan kuuloinen Android puhelin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Vaikka onkin edullinen, hinnat alkaen -tason laite, niin olisi tuohon voinut USB-C latausliittimen laittaa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

@Purnipsi 


Uusien puhelimien pakkauksissa ei aina enää tosiaan ole kuulokkeita tai latausliitintä, koska Samsung haluaa kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Yhä useammat puhelimenkäyttäjät tekevät kestäviä valintoja arjessaan ja edistävät näin kierrätystä, ja monelta näitä kuulokkeita sekä latureita löytyykin jo ennestään. Samsung haluaa omalta osaltaa tukea tässä tavoitteessa ja vähentää elektronikkajätettä.


 

Käyttäjätaso 7
@Katjane kirjoitti:

Uusien puhelimien pakkauksissa ei aina enää tosiaan ole kuulokkeita tai latausliitintäKyllä siinä sampassa latausliitin on , mutta tuleeko mukana laturia. Sen monet jo jättävät pois.


 


PS. Langaton lataus on vain hintahaitarin yläpään laitteissa.


 


Edit ReOlivia: Lisätty lainaus

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Katjane En tarkoittanut laturia vaan puhelimen latausliitintä (USB-porttia), joka tuossa on micro-USB, eikä USB-C. Ehkä puhelimen kohderyhmällä on kotona jo useita mikrousbilatureita?

Käyttäjätaso 7
@Purnipsi kirjoitti:

En tarkoittanut laturia vaan puhelimen latausliitintä (USB-porttia), joka tuossa on micro-USB, eikä USB-C. Ehkä puhelimen kohderyhmällä on kotona jo useita mikrousbilatureita?
 


Et tarvitse uutta laturia , vaan uuden välikaapelin USB-A > Micro-USB. Nykyisissä latureissa on kyllä ihan standardi USB-A liitin. Toinen vaihtoehto on Micro-USB >USB-C adapteri.


 


Edit ReOlivia: Lisätty lainaus

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

@kustaa1967 @Purnipsi 
Selasin Samsungin sivuilta tähän heidän virallisempaa vastinetta, mutta ihan eksaktia tietoa juuri tästä mallista ei osunut silmään. Ja totta, puhuin latausliittimestä ja te toisesta! 🙂> Mutta hyviä ajatuksia! Se on totta, että alemman hintaluokan puhelinten myyntipakkauksista ei ko. lisätarvikkeita löydy. Monet käyttävät langatonta latausta, mutta tässä mallissa sitäkään ei tosiaan ole. Kaapelit ovat tänä päivänä melko huokeita hinnaltaan, joten katsoisin että harvalle kuluttajalle se on kynnyskysymys laitteen hankinnalle. 
Itse henkilökohtaisesti allekirjoitan laitevalmistajan ekologisen ajatuksen kun katselen omaa "piuhavarastoani" - siellä on johtoa, laturia sekä kuukokkeita vino pino. Osa täysin käyttämättömiä. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@kustaa1967 Latureita on monenlaisia, joissain on usb-c liitinkin eikä usb-a. Adapterit ja muut ovat potentiaalisesti ongelmallisia, jos on pikalatureita ja sitten "tyhmiä" latureita. Kaikki eivät lataa kaikkia laitteita. Monesti laturi on lisäksi edullisempi kuin mitä johto tai adapteri. Noh monilla voi olla nurkissa pyörimässä micro usb johtoja, joilla sitten lataaminen onnistuu vaikka läppäristä tai tietokoneesta. 5000mAh akku kyllä kestää melkoisen pitkään latailla tavallisella laturilla.

Käyttäjätaso 7

 


@Purnipsi   kirjoitti:

Latureita on monenlaisia, joissain on usb-c liitinkin eikä usb-a. Adapterit ja muut ovat potentiaalisesti ongelmallisia, jos on pikalatureita ja sitten "tyhmiä" latureita. Kaikki eivät lataa kaikkia laitteita. Monesti laturi on lisäksi edullisempi kuin mitä johto tai adapteri. Noh monilla voi olla nurkissa pyörimässä micro usb johtoja, joilla sitten lataaminen onnistuu vaikka läppäristä tai tietokoneesta. 5000mAh akku kyllä kestää melkoisen pitkään latailla tavallisella laturilla.
 


Juu noinhan se usein on. Tarkoitinkin vain , että vaihtoehtoja on ja joskus pääsee helpommalla , kun ei tarvitse hankkia koko latauskalustoa.

 

Edit ReOlivia: Lisätty lainausVastaa