Esittely

Samsung Galaxy A33 5G - ei pelkää pölyä, roiskeita eikä kolhuja!

 • 10 August 2022
 • 1 kommentti
 • 910 katselukertaa
Samsung Galaxy A33 5G - ei pelkää pölyä, roiskeita eikä kolhuja!
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +15

Samsung julkisti keväällä 2022 uudet Galaxy A -sarjan älypuhelimet Samsung Galaxy A33 5G:n ja Samsung Galaxy A53 5G:n, jotka ovat jatkoa laitevalmistajan suosituimpiin lukeutuville älypuhelinmalleille. Teknisesti näissä kahdessa on paljon samaa, mutta tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin Galaxy A33 5G -malliin. Puhelin on ottanut mukavan hyppäyksen eteenpäin Galaxy A32 5G:stä ja asettuu silti edelleen tuttuun keskihintaluokkaan.

 

Yhteisöstä löydät esittelyn myös edeltävästä Samsung Galaxy A32 5G -mallista. Olemme esitelleet aiemmin myös Samsung Galaxy A53 5G -puhelimen omassa artikkelissaan

 

Hypätäänpä sitten tämän laitteen ominaisuuksiin! 🙂

 

Muotoilullisesti Galaxy A33 5G jatkaa tuttua Galaxy A -malliston toteutusta, mutta on edeltäjiinsä verrattuna ohuempi. Siinä on mattaviimeistely, tyylitellyt reunat ja saumaton Ambient Edge -kamerakotelo, jossa on neljä kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Etuosassa on kookas näyttö, jossa on etukameraa varten tehty pisaramainen lovi. Verkkokaupastamme Samsung Galaxy A33 5G -mallin puhelimia on saatavissa neljässä eri värissä; mustana, valkoisena, sinisenä sekä oranssina.

 

Käyttöjärjestelmäversiona on ajantasainen Android 12 osana Samsungin One UI 4.1 -ohjelmistoa. Samsung tarjoaa älypuhelimille entistäkin paremman päivityslupauksen, eli neljä vuotta Android-käyttöjärjestelmäversiopäivityksiä sekä viisi vuotta tietoturvapäivityksiä. Kyseessä on sama päivityslupaus, joka on annettu myös Samsung Galaxy S22 -puhelimille.


Kestää pölyä, pisaroita ja roiskeita

 

Samsung Galaxy A33 5G on edullisemmassa hintaluokassa oleva puhelin, joka on IP67-luokiteltu, eli se kestää vettä ja pölyä. Luokituksen mukaan laite säilyy vahingoittumattomana 1 metrin syvyydessä makeaa vettä 30 minuutin ajan. Lisäsuojaa puhelimeen tuo myös Gorilla Glass 5 -lasi, joten matkapuhelin kestää kolhuja eikä välitä naarmuuntumisesta.


Värikylläinen Infinity-U -näyttö ja kamera

 

Galaxy A33 5G:ssä on 6,4 tuuman 90 hertsin virkistystaajuudella toimiva Infinity-U -näyttö. Full HD+ Super AMOLED -näyttötekniikan ansiosta näet kaiken kirkkaissa, tarkoissa ja todentuntuisissa värisävyissä, jopa ulkona päivänvalossakin. Suurempi yksityiskohtien määrä ja eloisat kontrastit tuottavat laadukkaan elämyksen. 

 

Galaxy A33 5G:n monen linssin kamera vie valokuvan uudelle tasolle ja kameralla vangitsetkin  kuvaasi hienoja yksityiskohtia. Näytön takaa löytyvät 48 megapikselin pääkamera f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla sekä 5 megapikselin makrokamera ja 2 megapikselin syvyyskamera f/2,4-aukoilla. Etukameran tarkkuus on 13 megapikseliä ja aukon koko f/2,2. Näillä ominaisuuksilla saat otettua terävämpiä ja tarkempia kuvia sekä ultralaajakulmakameralla 360 asteen kuvakulmassa.

 

Tarkennusta saat säädettyä syväterävyyskameralla ja makrokameralla napattua yksityiskohdat. Valokuvanmuokkauksen tehokas AI Image Enhance parantaa kuviasi automaattisesti, joten saat valmiiksi onnistuneempia otoksia. Hauskimmat hetkesi saat tallennetua Fun-tilassa monenlaisilla Snapchat-tehosteilla. Photo Remaster -ominaisuus antaa uutta elämää vanhoihin valokuviin käyttämällä sopivia valaistus- ja resoluutioasetuksia, ja Object Eraser pystyy poistamaan objekteja kuvista.

 

Kameroiden parannettu yötila yhdistää kerralla automaattisesti jopa 12 kuvaa, mikä selkeyttää kuvia ja vähentää videoiden äänien kohinaa. Videokuvauksessa kamera säätää kuvataajuutta automaattisesti laskien sitä vähäisessä valossa kirkkauden säilyttämiseksi. Myös muotokuvatilaa on parannettu ja se tallentaa syvyyden sekä kuvattavan kohteen ääriviivat entistä tarkemmin.  

 

 

Kestävä akku ja reilusti muistia


Akku riittää laitevalmistajan mukaan jopa kaksi päivää. 5 000 mAh:n akku mahdollistaa enemmän suoratoistoa, jakamista ja pelejä. Mukautuvan energiansäästön aktivoimisella parannat akun kokonaissuorituskykyä. Booster -ominaisuus seuraa pelitottumuksiasi ja optimoi puhelimesi akkua, lämpötilaa ja muistia. Samalla se estää taustatoimintoja ja ilmoituksia, jotta voit keskittyä peliin täysillä.

 

25 W:n superpikalaturilla saat nopeasti ladattua puhelimesi käyttökuntoon. Minkäänlaista laturia ei toimiteta mukana myyntipakkauksessa, vaan sellainen on tarvittaessa ostettava erikseen. Laturin jättäminen pois on osa Samsungin ympäristötavoitteita. Puhelinten pakkauksissa on myös käytetty FSC-sertifioitua paperia, kun taas laitteiden sivupainikkeissa ja SIM-korttipaikoissa on käytetty kierrätysmateriaalia.


Kuville ja videoille on tilaa 128 Gt:n tallennustilan ansiosta. MicroSD-kortin avulla tilaa voit tilaa lisätä 1 Tt verran, joten tärkeitä muistoja mahtuu puhelimeen entistä enemmän. Puhelimen 5 nm:n 8-ytiminen prosessori takaa, että laitteesi on valmis vaativaankin multitaskaukseen. RAM Plus tulkitsee käyttötapojasi ja tarjoaa lisäksi virtuaalista RAM-muistitilaa, joka parantaa nopeutta entisestään. 8 Gt:n RAM-mallit tukevat enintään 8 Gt:n sisäistä tallennustilaa, ja 6 Gt:n RAM-mallit tukevat enintään 6 Gt:n sisäistä tallennustilaa, jota voidaan käyttää virtuaalisena muistina sovellusten suorituskyvyn parantamiseksi.
 

Järjestelmäpiirinä Galaxy A33 5G tarjoaa Samsungin uuden Exynos 1280:n, joka koostuu keskussuoritinydinten osalta kahdesta 2,4 gigahertsin ARM Cortex-A78 -tehoytimestä ja kuudesta 2,0 gigahertsin ARM Cortex-A55 -ytimestä sekä lisäksi neliytimisestä ARM Mali-G68 -grafiikkasuorittimesta.

 

Immersiivistä äänentoistoa


Enää et tarvitse studiota tilavuuden tunteeseen, sillän Galaxy A33 5G on varusteltuna stereokaiuttimilla, jotka ovat Dolby Atmos -viritetyt. Se vahvistaa jokaista ääntä vaikuttavilla yksityiskohdilla ja kirkkaudella. Puhelin ei sisällä enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää, vaan USB-C on ainoana liitäntä.


Suojaa omaa sisältöäsi


Puhelimen laitteistoon ja ohjelmistoon alusta asti asennettu Samsung Knox antaa suojaa heti käynnistäessäsi puhelimen. Se tarjoaa monikerroksista tietoturvaa, jolla suojaat arkaluontoisia tietojasi haittaohjelmilta ja muilta uhilta. Secure Folder -kansiolla ja Samsung Knox -suojausalustalla voit suojella henkilökohtaisia kuviasi, videoitasi, sovelluksiasi ja tietojasi kaikilta haitallisilta hyökkäyksiltä. Sisäänrakennetulla sormenjälkilukijalla kirjaudut sisään nopeasti turvallisuutta vaarantamatta.

 

Samsung Galaxy A33 5G:n tekniset tiedot

 • 6,4 tuuman Super AMOLED -näyttö Full HD+ -tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella, Corning Gorilla Glass 5 -lasi
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Samsung Exynos 1280 -järjestelmäpiiri
 • 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka (maks. 1 teratavu)
 • Neljä takakameraa
 • 48 megapikselin pääkamera f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
 • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
 • 5 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
 • 2 megapikselin syvyyskamera f/2,4-aukolla
 • 13 megapikselin etukamera f/2,2-aukolla
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 5 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin (virtuaalinen) / valoisuuden tunnistin / Hall-anturi
 • USB-C-liitäntä
 • 5 000 milliampeeritunnin akku tuella 25 watin pikalataukselle
 • Mitat 159,7 x 74,0 x 8,1 millimetriä ja paino 186 grammaa
 • IP67-luokiteltu pöly- ja vesitiiviys (1 metrin syvyys 30 minuuttia)
 • Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana One UI 4.1 -ohjelmistoa

 

Lue myös: 

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +7

Taloudessa oleva A70 koki pienoisen tapaturman ja näyttö halki. 

Ostin tilalle tämän A33 puhelimen kun speksit menivät lähelle entistä puhelinta. 

Itse en tätä käytä mutta loppukäyttäjän kommentit kirjaan yhteisöön. 

Ostopaikaksi valikoitui paikallinen Power ja hintarobotin herättelyn jälkeen hinnaksi päivittyi 279€. 

Vastaa