Samsung Galaxy Book Pro 360 5G – taipuu moneksi ?

  • 5 December 2021
  • 4 kommenttia
  • 19 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

 

UNBOXING

 

Pienen varoituksena sanasena tämä artikkeli on osana kaupallista yhteistyötä Telian kanssa, mutta jatketaanpa etiäpäin sano mummo lumessa!

 

 

*Bling bling*...

 

iPhone-puhelimeeni ponnahti ilmoitus tulevasta lähetyksestä Postin omaan äppiin eikä aikaakaan, kun lähetykseni oli käsitelty jo torstaina ja saapui perille seuraavana päivänä. Postipussi painoi vain 1,9 kiloa tietojen mukaan ja hämmästelin vähäistä painoa saadessani sen käsiini S-marketin Postissa.

 

Kotiin päästyäni en maltannut odottaa, joten otan muovikääreen "Galaxy"-pakkauksen ympäriltä, avaan kannen ja sieltähän paljastuu itse Samsungin 5G-läppäri, kynä, laturi, pikaopas, tuotetakuutiedot ja SIM-kortin poistotyökalu. Vau!

 

 

Se sana jäi mieleeni kummittelemaan. Sisältö vaikuttaa ensisilmäyksellä laadukkaalta ja samaan aikaan vaatimattomalta. Arvostan sitä ettei mitään ylimääräistä pikkutavaraa ole mukana, jottei se kuormittaisi ympäristöä suotta nykypäivänä.

 

Tietokoneen pinta tuntuu sileältä, väriltään kiiltävän hopea, aavistuksen viileä ja muotoiluun on selvästi kiinnitetty erityistä huomiota Samsungilla. Tietokoneen paksuus on suurin piirtein mustekynän kokoa ja pystyn nostamaan kevyesti yhdellä kädellä. 13,3 tuuman näyttö taipuu kokonaan taakse ja sitä voi käyttää tablettina. Jos otat vaikkapa A4 tulostinpaperin esille, niin se on tismalleen samankokoinen!

 

     

 

Näppäimistö tuntuu hyvältä käsin kosketeltaessa ja siinä oli mielestäni mukavasti tuntumaa painaessa näppäimiä. Tuuletusaukko on näytön alapuolella niin sanotusti näppäimistön takana enkä meinannut huomata sitä aluksi. Läppärin pohjan etuosassa lukee ”Sound by AKG”, joka viittaa tunnettuun audiotekniikkavalmistajaan äänimaailman osalta.

 

Ennen kuin pääsin vauhtiin niin aloitin tyhjän akun latauksen ja aikaa täyteen lataamiseen kului jotakuinkin alle 40 minuuttia.

 

 

Raapustelen hivenen myöhemmin läppärin käyttökokemuksia seuraavassa aiheessa, jossa syvennyn varsinaiseen käyttöön. Jos heräilee kysymyksiä tai haluaisit tietää jotakin laitteesta testivaiheissani niin sana on vapaa!

 

Psst.. Galaxy Book Pro 360 -tietokone löytyy Telian verkkokaupasta, josta voi katsella tarkemmin laitteen ominaisuuksia ja kääriä vaikka pukinkonttiin joululahjaksi! 😉>


4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hyvältä vaikuttaa. Kerrohan sitten että kuinka kauan akku kestää ja miten esimerkiksi tehot riittää sinun käytössäsi yms yms 🙂>

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

 

Käyttökokemukset

 

Fyysinen ominaisuus

Laite on kevyt (1,042 kg) ja paksuudeltaan ohut (11,5 mm), jolloin sitä on helppo kuljettaa paikasta toiseen. Tietokoneen hopeanvärinen pinta on mielestäni turhankin sileä otteessani. Näppäimistössä on taustavalaistus joka auttaa työskennellessä hämärässä ja se on helppo pitää puhtaana, koska painikkeet eivät ole liian koholla ja ovat toisistaan erillään. Kosketuslevy reagoi herkästi, mutta sitä voi hienosäätää asetuksista. Tietokoneessa on Thunderbolt 4 -portti, kuuloke/mikrofoniliittimen portti ja 2 kpl USB-C-porttia. Lisäksi microSD-muistikorttipaikka ja nano-SIM-korttipaikka.

 

 

Asennus

Kannettavassa tietokoneessa on Windows 11 Pro 64-bittinen -käyttöjärjestelmä ja asennus tapahtui nopeasti vaihe vaiheelta, jossa määriteltiin käyttäjätili, sormenjälkitunnistin ja nettiin liittäminen sekä muita tarpeellisia asetuksia käyttövalmiiksi.

 

Kuva

Näyttöpaneeli on AMOLED-tekniikkaa 13,3” (1920 x 1080) koolla. Täysteräväpiirto antaa luonnollisen katseluelämyksen esimerkiksi Netflixin parissa. Laittamalla pelkästään kannen kiinni tietokone siirtyy valmiustilaan ja tietokoneen avaaminen on nopeaa sillä se käynnistyy automaattisesti sekä virtapainikkeessa sormea käyttämällä saa lukituksen avattua huomaamattomasti.

 

Ääni

Tietokoneen pohjassa on molemmin puolin 2 stereokaiutinta ja teholtaan 5W. Integroitu AKG äänentoisto elävöittää koneen äänimaailmaa ja se on mielestäni yhtä hyvä kuin iPhone 12 Pro Max -puhelimessani olevat Dolby Atmos -kaiuttimet.

 

Tablettitila

Tietokoneen saa tabletiksi taittamalla näytön taakse. Näppäimistö menee lukkoon automaattisesti. Taivutin tabletin välillä pöytämalliin, jolloin oli luontevaa piirrellä S Pen -kynällä. Kokeilin myös pelaamista, mutta en oikein pitänyt siitä autopeleissä koska kiinnipitäminen alkoi tuntua raskaalta ilman ohjaimia tai pöydän päällä pelaamista. Microsoft Store -kaupassa on laaja valikoima erilaisia sovelluksia peleistä hyötyohjelmiin.

 

 

Akku

Akku on teholtaan 63 Wh ja pakkauksen mukana on 65 W USB-C-pikalaturi. Esimerkiksi 8.12.2021 tekemässäni tyhjän akun lataamisessa meni noin 1 t 45 min (8% -> 97%) vaikka Windows arvioi sen kestävän 2 t 18 min. Käyttöajan arvio oli tämän jälkeen 9 t 59 min. Tämä tietenkin riippuu aina mitä koneella tekee ja millaiset virransäästöasetukset säädetty. Latailin tietokonetta 1-2 kertaa päivässä.

 

Suorituskyky

Intel Core i7 -prosessori on tehokas, että työskentely on oikeasti luontevaa ja ohjelmat asentuvat silmänräpäyksessä. Suorittimen teho on 2,1 GHz 12 Mt:n välimuistilla. Tietokoneen SSD-kiintolevy on 512 Gt ja keskusmuistia on 16 Gt.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@TeroRe, kyllä tuo uutena akkuna kestää hyvin.👍>

 

Omalla kohdallani töpseliin menee muutaman kerran päivässä ja harvoin olen sammuttanut tietokonetta. Lataus on usein kestänyt 1 t 45 min, mutta en ole kello kaulassa seurannut tarkkaa latausaikaa. Tietokonetta voi ladata oikean tai vasemman puolen portista, joka on hyvin ajateltu suunnittelussa.

 

Samsungin sivuilla sanotaan näin:

"Galaxy Book Pro 360 esittelee ”tehoparin” – pitkäkestoisen akun ja pikalaturin, jolla voit ladata kaikkia Galaxy-laitteitasi. Tehokas akku kestää jopa 21 tuntia yhdellä latauksella. Jo 30 minuutin latauksella saadaan jopa 9 tuntia käyttöaikaa."

 

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14
Telian verkkokaupassakin näyttää olevan tarjouksessa 1549€ (norm. 1749€) 2. tammikuuta saakka. Alkaa olemaan hinta jo kohdillaan 🤓>
 

Vastaa