Samsung Galaxy S8

 • 16 November 2021
 • 11 kommenttia
 • 22 katselukertaa

Samsung Galaxy S8 sekä S8+ julkaistiin ja mukavia uudistuksia on tuotu laitteisiin mukaan. Vaikuttavat aika eteviltä peleitä, ja wow mikä ulkoinen olemus! 


 


 Oma huomio kiinnittyi ensimmäisenä näyttöön, kuten varmasti monella muullakin.


 


 


Muotoilu on tuttua aikaisemmista Edge-malleista, mutta paljon uuttakin on saatu mukaan. Itseäni miellyttää todella paljon puhelimeen tuotu Infinity-näyttö, joka ulottuu lähestulkoon laitteen reunoille saakka. Tämä luo vaikutelman huomattavasti suuremmasta näytöstä. Tykkään! 


 


Lisäksi vanha tuttu fyysinen kotipainike on S8-malleista poistunut, tilalla on paineanturilla toteutettu painike. Tämä mahdollistaa omalta osaltaan tuon näytön venyttämisen pituussunnassa.


S8 on saatavilla 5,2 tuumaisena, kun taas plussamallille kooksi on valikoitunut 6,2". 


 


Takakuori on sileä, ja kamerakin on sijoitettu samaan tasoon kuoren kanssa. Tämä tuo yhdessä muotoilun kanssa vaikutelman huomattavasti sirommasta laitteesta. Sormenjälkitunnistin löytyy aikaisemmista malleista poiketen takaa, kameran vierestä. Tämä saattaa vaatia totuttelemista, mikäli ominaisuuden käyttöön on tottunut kotinäppäimen aikoihin. :)


 


Sormenjälkitunnistuksesta päästäänkin asiassa seuraavaan. Yksi laitteen omainaisuuksista on iiris- ja kasvojentunnistustekniikka. Eli käytännössä sormenjäljen sijaan voit valita puhelimesi suojaksi tunnistuksen vaikkapa juuri silmiesi avulla. Samsung povaa tämän olevan jopa 200 kertaa varmempi kuin jo perinteiseksi muodostunut sormenjälkitunnistus.


 


Kameraan on tehty myös hienoisia viilauksia edeltäjiin peilaten. Edestä löytyy 1,7 aukolla varustettu 8 megapixelin versio, jossa automaattitarkennus.
Takakamerasta löytyy 12 megapixelin dual pixel -kenno, joka S7 -ajoista on jo todettu äärimmäisen hyväksi hämäräkuvauksen osalta. Kameraan on tuotu parannettu kuvankäsittely, joka ilmenee käytännössä siten, että yhdellä napin painalluksella kamera nappaa useamman kuvan kohteesta ja yhdistää nämä kuvat sitten yhdeksi, jolloin saadaan lopputuloksesta tarkka ja laadukas.Kuten edeltäjänsäkin, laitteet ovat IP68-suojattuja. Luokituksella suojattu laite pitäisi siis olla turvassa pölyltä, lialta sekä kestää upotusta makeassa vedessä (max. 30 min, korkeintaan 1,5 metrin syvyydessä).
Akun kapasiteetissa on mallien välillä eroja, S8 on kapasiteetiltaan 3000 mAh, kun taas S8+ hivenen isompi, 3500mAh. Laitteet on ladattavissa pikana, sekä myös langattomasti. Liitäntään sopii USB C-tyyppinen piuha, joka onkin viimeaikoina yleistynyt. Äärimmäisen kätevä, ei ole väliä kuinka päin sitä piuhaa asentelee kun on kiire saada laite latautumaan. :)  


Vilkaistaampa vielä hieman laitteiden muita speksejä: • Suoritin: Samsung Exynos 8895, 2.5GHz + 1.7GHz (Octa-core )

 • Käyttöjärjestelmä: Android 7 Nougat

 • Keskusmuisti: 4GB RAM LPDDR4

 • Sisäinen muisti: 64 Gt, laajennettavissa Micro SD -kortilla jopa 256 Gt

 • Pääkamera: 12mp (Dual Pixel /OIS / F 1.7, AF), 4K UHD -videokuvaus

 • Etukamera: 8mp (F 1.7) AF

 • Liitännät: USB Type C, 3.5 mm audiojakki

 • Sensorit: gyroskooppi, kiihtyvyysanturi, ympäröivän valon tunnistin, barometri, sydämen sykkeen seuranta, Hall-sensori, sormenjäljenlukija, askelmittari, geomagneettinen sensori, iirisskanneri

 • Yhteydet: Bluetooth 5, NFC, LTE Cat.9, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4 + 5 GHz, 3G, 2G

 • Adaptiivinen pikalataus, langaton lataus Qi, korkeusmittari, sykemittari

 • Nano-Sim


 


Odotan innolla pääseväni hypistelemään laitteita! 
Mikäli olet yhtä innokas, laitteet ovat ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. :) 


11 kommenttia

Onko näitä lähtenyt tänään ihmisille postissa Telian kautta?

Samaa mietin kun jossain luki, että ennakkotilaajat saa puhelimen 21päivä perjantaina

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

@Roopedotcom toimitukset alkavat 28.4, kun kävin kurkkaamassa sivuilta :)


 


 


╔══╗ ♫ Ping Pong @RaMaria


║██║ ♪♪


║██║♫♪


║ ◎♫♪♫


╚══╝

No kumma se on ku luki alkuu et ennakkotilaajat saa viikkoa aikasemmin... 

Elikkä "saa puhelin ennen sen julkaisua" kampanja oli jälleen ihan höpöhöpö-juttuja 🙂 Samsungin sivuilta, jälleenmyyjiltä ja Elisalta luureja ainakin luvattu suoraan lähettää eilisestä alkaen, jos tilasi ennakkoon ennen 19.4. Mahtanevatkohan niistäkään kanavista asiakkaat puhelimiaan saada ennen kuin se oikeasti tulee.


Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Joissakin paikoissa, kun on tilannut 19.4 mennessä niin ennakkotilatut puhelimet toimitetaan 20.4. alkaen. Voisiko näillä puhelimilla olla kysyntää? :)

Niin epäilinkin, ei oo eka kerta kun Samsungilta viivästyy toimitukset. 🙂 No eipä tässä hätiä mitiä, alkoi vaan jo hieman kutittelemaan että tulisko se sieltä ajoissa. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Katselin Verkkiksen sivuilta niin ainakin osa malleista saapuu ensi viikon alussa niille :D

Kuten @Sekunti ehtikin jo mainita, niin toimitukset aloitetaan tuolloin 28. päivä. Mä vielä lähetän varmistuskyselyä aiheesta eteenpäin. :) 

Juu kyllä elisalta ainakin lähteny puhelimia postiin 19. päivä. Joutuu telia varmaa ottaa vähä varovasti ku pääs vähä S7 livahtaa asiakkaille aikasemmi mitä sai, saanu noottia kumminki 😉 Mutta joo ittelle ainakin sanottii että pyrkivät toimittamaan mulle s8 julkaisupäiväksi elleivät ole loppuneet.

Noniin, eli lisätietoa: 

Osa laitteista on lähetetty ennakkotilanneille eilen ja tänään, eli alkuviikosta pitäisi näkyä, jollei vielä saapunut. 🙂 Nämä siis niitä, jotka on tilattu 19.4 aikana. Joitain hopeanvärisiä jäi vielä uupumaan, mutta toimitetaan heti kun valmistajalta saadaan. 

20-27.4 ennakkotilatut pyritään toimittamaan siten, että ovat tilanneilla 28. päivä.

Vastaa