Esittely

Samsung Galaxy Tab A8 4G - suorituskykyinen tehopakkaus

  • 19 January 2022
  • 0 kommenttia
  • 2282 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Samsung julkisti vuoden 2021 joulukuussa uuden uuden Galaxy Tab A8 -tabletin. Se on seuraaja Galaxy Tab A7:lle, jonka Samsung julkisti syksyllä 2020. A8-malli on Samsungin Tab A-sarjan tähän mennessä tehokkain tabletti. Kerron tässä artikkelissa mitä ominaisuuksia tämä malli pitää sisällään! 

Samsung kertoo Galaxy A8 -tabletin suorituskyvyn olevan 10 prosenttia parempi sarjan aiempaan malliin verrattuna sekä peruslaskennan (CPU-keskussuoritinydin) että graafisen suorituskyvyn (GPU-grafiikkasuoritin) osalta. Tässä uudessa mallissa on parannellun suorituskyvyn lisäksi hieman suurennettu näyttöä ja tehty siitä kuvasuhteeltaan hiukan erilaisen. Perhekäyttö on myös huomioitu, joka onkin nykyään toivottu ominaisuus tableteilta. Monissa perheissä nimittäin tabletit ovat korvanneet esimerkiksi läppärit, ja niitä käyttävät niin lapset kuin aikuisetkin.

 

Kulmikas muotoilu paksuilla reunuksilla

 

Galaxy Tab A8:ssa on varsin kulmikas muotoilu sekä edelleen merkittävän kokoiset reunukset näytön ympärillä. TFT LCD -näytön koko on 10,5 tuumaa ja se on varustettu 16:10-kuvasuhteella, 1920×1200 pikselin Full HD+ -tarkkuudella ja 60 hertsin virkistystaajuudella. Näyttö-runkosuhteeksi Samsung kertoo 80 prosenttia. 

Galaxy Tab A8:n takana on 8 megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja edessä 5 megapikselin kiinteätarkenteinen kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten. Etukamera on sijoitettu näytön pidemmälle reunalle, mikä tarkoittaa sen sijaitsevan keskellä, kun tablettia käytetään vaakasuunnassa esimerkiksi videopuheluihin. Samalle kyljelle on sijoitettu myös äänenvoimakkuuden säätökytkin sekä virtapainike. USB-C-liitännän lisäksi tarjolla tabletissa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Sormenjälkilukijaa Galaxy Tab A8 ei sisällä, mutta etukameraan perustuva kasvojentunnistus on saatavilla.

Meidän verkkokaupastamme on saatavilla Samsung Galaxy Tab A8 4G kaikkina kolmena värivaihtoehtona, jotka ovat tummanharmaa, hopea sekä pinkki kulta. Tallennustilaa on 32 gigatavua tallennustilalla ja 3 gigatavun RAM-muistilla. Jos tallennustila loppuu, Galaxy Tab A8:ssa on microSD-muistikorttipaikka, joka tukee jopa 1 teratavun edestä ylimääräistä tallennustilaa. Voit hyödyntää myös tarjouksen, jossa saat samassa paketissa Samsung Galaxy Tab A8 4G liittymällä

 

Tabletti vai läppäri?

 

Uudessa nykymaailmassa, eli uudessa normissa tehdään yhä enemmän etätyötä ja opiskelijat hoitavat teoriaopinnot suurelta osin kotoa käsin. Tabletti on noussut käyttömukavuuksiltaan läppärin rinnalle, osa käyttäjistä jopa kokee tabletin käytännöllisyyden mukavammaksi. Se on kooltaan pienempi, joten sinun on helpompi käyttää sitä kotona, etenkin jos varsinaista työpistettä ei kotoa löydy. Tabletti on kevyt ottaa mukaan laukkuun tai vaikkapa työmatkalle junaan. Monet käyttävätkin tabletteja videopuheluihin, verkkoluentojen seuraamiseen, pelaamiseen ja suoratoistoon. Tabletti on näin ollen koko perheen sekä myös yrityskäyttäjien tarpeisiin erittäin sopiva vaihtoehto. Samsung Galaxy A8:ssa kaiuttimia on neljä kappaletta, ja mukana on Dolby Atmos -tilaäänituki. Sillä luvataan tuottavan korkealaatuisen äänen esimerkiksi elokuvien, musiikin, pelaamisen ja videopuheluiden parissa.

Varsinkin perheen pienimpien on helpompi käyttää tablettia kuin läppäriä. Samsung Galaxy Kids on perheen pienimpien suosikki. Löydät sieltä lapsille soveltuvia pedagogisia, hauskoja ja fiksuja sovelluksia. Samsung Galaxy Kids on turvallinen ympäristö, jossa lapset eivät pääse näkemään heille sopimatonta sisältöä, tai eksy vanhempien sisältöihin. Samalla voit seurata helposti lapsen ruutuaikaa ja sitä, mitä sovelluksia lapset käyttävät.

Galaxy Tab A8 tukee kahden sovelluksen samanaikaista käyttöä Multi-Active Window -ikkunan ansiosta. Jos olet läsnä luennolla, voit keskustella luokkatovereiden kanssa, tehdä muistiinpanoja ja katsella esitystä samanaikaisesti. Drag&Split -toiminto avaa automaattisesti toisen selainikkunan, jos esimerkiksi vedät linkin selainikkunasta näytön toiselle puolelle. Galaxy Tab A8 toimii yhdessä muiden Samsungin Galaxy-laitteiden kanssa sekä mahdollistaa yhdistämisen Samsungin älytelevisioihin.

Tabletin sisuksista löytyy kookas 7040 milliampeerin akku, joka tukee 15 watin pikalatausta USB-C-liittimen kautta erikseen myytävällä laturilla. Mukana myyntipakkauksessa toimitetaan vähätehoisempi 7,5 watin laturi.

 

Teknisiä tietoja

 

Näytön koko: 10,5"

Paneeli: WUXGA+ TFT, 216 PPI, 60 Hz

Resoluutio: 1920 x 1200

Etukamera: 5 MP

Takakamera: 8 MP, Autofokus-toiminto

Tallennustila: 32 Gt

Suoritin: UniSOC T618

Suorittimen teho: 2 x 2, 0GHz+6 x 2,0 GHz

Mitat: 246,8 x 161,9 x 6,9 mm

Paino: 508 g

Käyttöjärjestelmä: Android 11

Ääni: Quad speakers, Dolby Atmos

Keskusmuisti: 3 Gt

Muistikorttipaikka: MicroSD

Muistikortin max kapasiteetti: 1 Tt

Sim-kortti: Nano-SIM

Liittimet: USB-C 2,0, 3,5 mm audioliitäntä

Verkko: 4G

Wifi: Wifi 802.11 A/B/G/N/AC

Bluetooth: 5.0

Navigointi: GPS+GLONASS, Beidou, Galileo

Kasvojen tunnistin: Kyllä

Akku: 7040 mAh (tuki 15W pikalataukselle)

Myyntipakkauksen sisältö: Samsung Galaxy Tab A8, USB-C-kaapeli, SIM-kortin poistotyökalu, laturi 7,75 W, pikaopas

Takuu: 24 kk

 

Mikä sinusta on tämän tabletin mielenkiintoisin ominaisuus? 

Lue myös: 

Samsung Chromebook Go 14 - kevyt ja kompaktin kokoinen kannettava

Samsung Galaxy Book Pro 360 5G – taipuu moneksi 💻>

Uusi iPad Mini - kompakti tehopakkaus

Testissä Samsung Galaxy SmartTag -paikannin

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa