Samsung Galaxy Watch sekä eSIM tulivat myyntiin Suomessa


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10439 kommenttia


 


 


Samsung Galaxy Watch -älykellossa on sisäänrakennettu eSIM-toiminto, jonka ansiosta kello toimii itsenäisenä laitteena. Voit siis lähteä lenkkipolulle pelkkä kello ranteessa ja kuulokkeet korvilla ja voit kuunnella musiikkia, soittaa ja vastaanottaa puheluita, navigoida karttojen avulla ja niin edelleen. Et siis tarvitse enää erikseen puhelinta jonka kautta verkkoyhteydet toimivat vaan pelkkä kello riittää.


 Galaxy Watch pitää sisällään sykemittarin, GPS-ominaisuuden sekä 17 erilaista harjoitustilaa. Kello on myös vesitiivis, joten voit ottaa sen mukaan myös uintitreeneihin. Galaxy Watch toimii sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmien kanssa ja Samsungin mukaan sen akku kestää mallista riippuen jopa neljä päivää joka kuulostaa kyllä erittäin hyvälle verrattuna muihin älykelloihin. 


 


Kellosta löytyy eri kokoa, 42 ja 46mm sekä kolme eri värivaihtoehtoa, musta, hopea ja ruusukulta.


 


Kellon hinnat ovat alkaen 379€.


  


Mikä eSIM? 


eSIM on lyhyesti sanottuna laitteisiin sisäänrakennettu, sähköinen SIM-kortti. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi Samsung Galaxy Watch -älykello ja uusia laitteita tulee koko ajan lisää. eSIM toimii kuten perinteinen SIM-kortti joita olemme käyttäneet esimerkiksi matkapuhelimissa jo vuosikaudet. eSIM:ssä on uutta se että se on laitteessa kiinteästi ja sisäänrakennettu ominaisuus eikä siitä tarvitse sinun enää erikseen huolehtia. Tähän asti älykelloihin yhteydet on pitänyt jakaa matkapuhelimen kautta (tai kellosta riippuen sinne piti asettaa perinteinen sim-kortti) joten puhelinta on pitänyt kantaa aina mukana. Jatkossa voit lähteä lenkkipolulle pelkkä Galaxy Watch ranteessa ja langattomat kuulokkeet korvilla ja voit soittaa tarvittaessa puheluita, vastailla viesteihin ja niin edelleen. Halutessasi saat saman tutun puhelinnumeron käyttöösi myös älykelloosi joten käyttö on sekä vaivatonta ja että myös saumatonta.


 


Voit hankkia Samsung Galaxy Watch -kelloon valikoimastamme minkä tahansa liittymän. Suosittelemme siihen kuitenkin ensisijaisesti Multi-SIM -palvelua, jossa sama puhelinnumero on sekä matkapuhelimessa että älykellossa. Näin sama numero on mukanasi kaikkialla minne menetkin.


 


Samsung Galaxy Watch -kellon eSIM:n aktivointi edellyttää, että puhelimessasi on myös meidän liittymä. Muiden operaattoreiden liittymillä aktivointi ei onnistu.


 


Ensimmäinen eSIM-palvelumme kanssa yhteensopiva laite on siis Samsung Galaxy Watch -älykello. Tulevaisuudessa eSIM-laitteita tulee myöhemmin lisää.


 


Tiedote: Telia tuo eSIM-laitteet verkkoon


 


Lue myös: 


129 kommenttia

Jumankauta kyllä siinä eSimin tulossa kestikin. Onko tiedossa jonkinlaisia ennakkotilausetuja? Esim. Briteissä Samsung tarjoaa Duo Chargeria ennakkotilaajille.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Mahdolliset ennakkotilaajan edut julkaistaan, kun laite tulee ennakkomyyntiin :) Tässä vaiheessa ei ole antaa lisätietoa asian suhteen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Lequu parempi myöhään kun ei milloinkaan ?

Kunniamerkki +14

eSIM on odotettukin, tämä oli se julkistus jota näistä kahdesta itse odotin enite 🙂 Tokihan myös aina uudet laitteet joilla sitä palvelua voidaan hyödyntää on mielenkiintoisia. ;)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Meiltä on kyselty jonkin verran eSIM:n toimivuudesta Apple Watchissa (nykyisessä/mahdollisissa tulevissa malleissa). Meillä ei ole aiheesta vielä kerrottavaa, katsotaan mitä tuleman pitää.

Olen käyttänyt jo vuodesta 2016 esim palvelua virolaisella telian liittymällä ja samsung galaxy S2 3G kellolla.

hienosti on toiminut ja toimii myös suomessa ja on toiminut joka puolella maailmaa.

mikä on tarkka päivämäärä jotta saan esim voucherin liittymääni ja voin jo alkaa käyttää kelloani

suomalaisella telian liittymälläni?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

@Jalle1 Tässä vaiheessa tuemme vain Galaxy Watch laitteita.  Tarkempaa tietoa ei toistaiseksi ole laajeneeko tuki jollain aikatalululla myös vanhempiin eSIM laitteisiin, kuten tuohon maintsemaasi Galaxy S2 kelloon. Informoimme kyllä asiakkaitamme heti kun muutoksia tämän osalta tulee.

Hei @Merja_J. Et vastannut kysymykseen millä päivämäärälä esim palvelu on tilattavissa? kerro päivämäärä.


 


Edit ReOlivia: Korjattu tägitys

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

@Jalle1


 


Päivämäärää jolloin palvelu olisi tilattavissa myös Galaxy S2 3G kelloon, ei ole tiedossa.


 


Uuteen Galaxy Watchiin se on tilattavissa sitten kun itse kellokin tulee markkinoille, syyskuussa.

en ymmärrä miksi koko ajan puhut 3g kellosta. kyseessä on palvelu joka tilataan erikseen maksullisena oli galaxy watch tai ei mitään kelloa. jonain päivänähän se lanseraataan. eli mikä on tarkka päivämäärä?????

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Itse rivien välistä luin, ettei ihan suoraviivaista tuo ole, joten esimmi tulee kun tulee... Jos tulee.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Jalle1, en ole ihan varma mitä viimeisellä viestilläsi tarkoitat, jos ymmärsin jotenkin väärin niin pahoittelut. Mutta siis, eSIM:hän on liitetty (kiinteästi) aina laitteeseen ja alkuvaiheessa tuemme ainoastaan Samsung Galaxy Watchin eSIM:iä. Eihän kännykkäliittymääkään voi hankkia ilman, että tiedetään mikä sim-kortti siihen liitetään. eSIM ei ole myöskään mikään erillinen palvelu minkä voisi hankkia yksinään.


 


Tulemme tarjoamaan ajan myötä palveluita myös muille eSIM-laitteille, mutta nyt alkuvaiheessa keskitymme tarjoamaan liittymiä eSIM-laitteista vain Samsungin uudelle kellolle ja sen myynti alkaa 14.9. ja toimitukset käynnistyvät 28.9.

Hei.

Tiedustelen galaxy watch kellon käyttöönottoa tilanteessa missä minulla on numerollani käytössä multisimpalvelu ja 2 puhelinta.

saanko galaxy watchin ja esimin liitettyä tähän settiin?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

@Jalle1 Tuohon settiin sitä ei saa enää liitettyä. Eli ainakaan toistaiseksi ei ole mahdollista että yhdellä numerolla olisi kolme eri laitetta samanaikaisesti käytössä.

Monilla foorumeilla on huhuttu, että Galaxy Watchissa saa LTE-yhteydet toimimaan vain Samsungin puhelimella. Pitääkö tämä paikkansa?

 

Samsungin sivuilla on myös pienellä tälläinen teksti.

 

"4G LTE standalone connectivity only available on Samsung Galaxy Watch LTE version. Standalone voice calling on LTE version requires initial pairing with eligible Samsung Galaxy device and separate qualifying wireless plan. Your carrier may not support standalone voice calling, or support may be available only in certain areas. Please check with your carrier for more information. Standalone functionality limited if paired phone is not powered on or connected to a wireless network."

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Kellon ennakkomyynti alkoi viime yönä ja toimitukset ovat tosiaan 28.9. alkaen.


 


Tiedoksi ja muistutukseksi niin kun kello on sinulla hyppysissä niin suosittelemme että menet lähimpään Telia Kauppaan aktivoimaan kellon eSIM jossa siellä aktivoidaan siihen Multi-SIM-palvelu :)


 


---


 


@Rodimus en tiedä tähän sanoa mutta kyselen ja palaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Rodimus tähän tuli jo vastaus: Meillä myynnissä oleva kello toimii myös ilman puhelinta, eli sillä voi käyttää nettiä ja soittaa puheluita ilman puhelinta. Asennuksessa vaaditaan älypuhelin, Android tai iOS.


 


Kerrotko missä tuo lainaamasi teksti Samsungin sivuilla mainitaan, pystytkö heittämään tänne siihen suoran urlin? 

@TeroRe https://www.samsung.com/us/explore/galaxy-watch/ Ihan sivun alareunassa on numeroidut lisätekstit. En tarkoittanut että toimiiko se ilman puhelinta, vaan monissa arvosteluissa on ollut, että puhelin vaatii Samsung Galaxy puhelimen, jotta LTE yhteyden saa ylipäätänsä alunperin edes toimimaan kellossa. "initial pairing"
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Kiitos @Rodimus lisätiedoista.


 


Meillä on testattu tämä käyttöönotto myös iPhonen kanssa, joten väite ei pidä paikkaansa. En osaa sanoa muuta tuohon huhuun :)

totuus on se että samsung galaxy watch todennäköisesti toimii vain bluetooth yhteydellä applen iphonejen kanssa.

olen itse yrittänyt parittaa samsung S2 3G esim kelloa applen uusimpaan äksään mutta etäyhteys joka vaaditaan kellon yhteysominaisuuteen laitteeseen ei tule samsung wearable sovelluksella näkyviin applen kanssa paritettuna.

eli iphonen kanssa et saa samsungin kelloa toimimaan etäyhteydellä laisinkaan. pelkkä bluetooth yhteys toimii.

tämä on totuus!

Nyrkkisääntönä todettakoon että samsungin kellot toimivat aina samsungin laitteiden kanssa täydellisesti, apple watchit applejen kanssa, huawei kellot huawei puhelinten kanssa jne.

tämä on nyrkkisääntö ja jos haluaa kunnolla toimivat laitteet kannattaa ostaa puhelinmerkin kello.

Rodimus olet oikeassa. Applea ei pysty parittamaan etäyhteyteen galaxy watchin kanssa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Jalle1 en ota kantaa väitteisiisi kun minulla ei ole omakohtaista kokemusta mutta mielestäni puhutte @Rodimus kanssa nyt eri asioista. Hän kysyi, että saako kellon LTE-toiminnon aktivoitua iPhonen kanssa ja tämä on tosiaan meillä testattu että toimii ok.

@TeroRe Mainitsit viimeksi n. kuukausi sitten tässä ketjussa Apple Watchin: "Meiltä on kyselty jonkin verran eSIM:n toimivuudesta Apple Watchissa (nykyisessä/mahdollisissa tulevissa malleissa). Meillä ei ole aiheesta vielä kerrottavaa, katsotaan mitä tuleman pitää."

 

Onko Apple Watch eSIM tuesta mitään uutta uutisoitavaa? Viime viikolla julkaistu Watch 4 kiinnostaa ja tällä kertaa aion hankkia LTE version.

Järkevä ostos zupadupa. Itsekin olen tilannut ruotsiin teräsisen kultaisen LTE version koska kun LTE lanseerataan todennäköisesti ensi vuonna suomeenkin ruotsin mallit toimivat samantien kun niissä on se ominaisuus.

suomesta ostetut kellot joudutaan vaihtamaan LTE malliin taas eli nyt kannattaa jo hankkia LTE malli......

Tässä haisee että pyritään ensi vuonna vaihdattamaan kertaalleen ei esim malleja taas esim malliin myöhemmin....

 @Jalle1 itse en usko Applen kikkailevan niinkin pienellä markkina-alueella kuin Suomi jollain tahalleen myöhästetyllä lanseerauksella. Eiköhän kyseessä ole vaan Applen haluttomuus yhteistyöhön paikallisten operaattoreiden kanssa juurikin pienen markkina-alueen takia. Luulen, että Applella on näköpiirissään ennen Suomea muut suuremman ostovoiman  Euroopan maat, joista LTE-malli Suomen tapaan puuttuu, esim. Norja ja Irlanti. Toki olisi hyvä saada LTE-mallit Suomeenkin, itse joko odotan sen saapumista tai ostan ulkomaan reissulta, lähinnä teräsrakenteen ja safiirilasin takia.

Vastaa