Samsung Galaxy Watch sekä eSIM tulivat myyntiin SuomessaNäytä ensimmäinen kirjoitus

129 kommenttia

Suomalaiset operaattorit ovat neuvotelleet applen kanssa jo jonkin aikaa ja aivan varmasti LTE ominaisuus lanseerataan apple watchiin myös suomessa ensi vuoden aikana. Silloin kaikki suomesta ostetut apple watch 4 kellot joudutaan vaihtamaan esimiä tukemaan malliin koska nyt lanseerattavat mallit eivät sitä tue.

siksi suosittelen jo nyt ostamaan esimerkiksi ruotsista LTE mallin koska se toimii bluetooth versiona myös suomessa ja kun LTE lanseerataan ei tarvitse vaihtaa kelloa taas kertaalleen. hinta ja takuut ovat kuitenkin samat eu alueelta ostetussa mallissa.

lisäksi ruotsissa on saatavilla teräs sekä hermes versiot jotka on varustettu aidolla safiirilasilla ja kunnon runkorakenteella.

 

Valitettavasti meidän rakas naapurimme ruotsi on aina edellä meitä niin apple valikoimassa kuin monessa muussakin asiassa....

Ulkomailta ostettaessa kannattaa huomioida, että toisin kuin iPhonessa, Apple Watchissa ei ole tukea kaikille LTE, 3G ja 2G taajuuksille. Laitteessa on huomattavasti rajoitetummin tilaa verkkolaitteille, joten esimerkiksi USA:sta ostettu LTE Apple Watch ei toimi Suomen verkoissa, ja toisinpäin. Käytännössä tässä rajana menee juuri USA vs. muu maailma. Eli Ruotsista ostettu kello toimii kyllä Suomessa.

 

Tarkempia tietoja täällä:

https://www.apple.com/watch/cellular/

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@ZupaDupa tässä vaiheessa ei ole ikävä kyllä uutta kerrottavaa, Applen eSIM:n tulo Suomeen on avoinna. Tarkastelemme asiaa koko ajan.


 


Lupaan, että kun asia jotenkin nytkähtää niin kerron siitä ilman muuta täällä :)

Pitää paikkansa @ZupaDupa. Usa versiot on erilaisia ja voi sanoa että euroopan versiot ovat kaikki suomessa yhteensopivia LTE ominaisuuden ja yleensä verkkoominaisuuksien puolesta.


Olen tarkistanut suomen apple tuesta että suomessa myyntiin tulevat kellot eivät sisällä esim ominaisuutta laisinkaan eli niitä ei myöhemmin voi aktivoida cellular ominaisuuteen.


Olen myöskin varmistanut ruotsin apple tuesta että jos ostan ruotsista cellular kellon se toimii myöskin moitteetta bluetooth yhteydellä suomessa. Joten kyllä ainakin itse varmistan että minulla Cellular malli tässä vaiheessa koska jos ja kun se tulee ei tarvitse ruveta taas vaihtamaan kelloa koska monethan haluavat sen ominaisuuden kelloon kun tuki tulee.


Ja teliahan myös myöntää ympäripyöreästi että galaxy watchin lisäksi on myöhemmin tulossa muitakin esim laitteita...


Ruotsiin saa parillakympillä matkat ja haen sieltä hienon teräksisen kullanvärisen myös kultainen milanese loop cellular version ja voin nukkua yöni rauhassa että valmius on palvelulle kun se tulee. Ja vaikka ei tulisi silti se ominaisuus on hyvä olla varalla koska kello toimii kuten suomessakin myytävät versiot bluetooth yhteyden kautta. Lisäksi alumiininen cellular maksaa ruotsissa saman kuin suomessa pelkkä bluetooth versio. Hejjaa sverige.

@Jalle1 En tiedä, mistä olet noin halvalla löytänyt, mutta Applen omilta ruotsinkielisiltä sivuilta katsottuna jo perus alumiinimalli maksaa n. 50€ enemmän kuin Suomessa. Halvimmasta teräksisestä LTE-mallista siellä saa pulittaa reilu 120e enemmän kuin Saksassa ja hintaerot vaan kasvavat kalliimmissa malleissa. Kruunun arvostus on kait Applen silmissä kovin huono vai mistä lie johtuu, mutta aika törkeät erot on.

Ruotsin kruunuhan on heikko nyt joten uskoisin kyllä että hinnat ovat edullisemmat saksaan verrrattuna.

Jokatapauksessa varta vasten jos saksasta hakisin matkakustannukset olisivat kalliimmat kuin ruotsiin joita saa parillakympillä.

Samalla voi nauttia mukavasta risteilystä tuopin ääressä ja takaisintullessa ranteessa kiiltää kultainen apple watch jollaista suomesta ei saa.

Mukavaa matkaa, sanoi pirkkapekka petelius....

@TeroRe kirjoittaa täällä suureen ääneen että sitten kun uusi Samsung Galaxy watch 4G on hyppysissäsi nin kävele vaan telia kauppaan niin kello laitetaan toimimaan esim yhteydellä . 


Minullapa on kyseinen kello hyppysissä ostettuna ja ensin soitin telian tekniseen tukeen että laittaisivat kellon toimimaan koska minulla on valmiina jo multisim palvelu. Paukut loppuivat siihen ja sanottiin että he eivät kelloa saa toimimaan ja vannottiin että menepä telia kauppaan niin onnistuu.


Tänään sunnuntaina vietin tunnin telia kaupassa niin kuin terore kirjoitaa ertä siellä onnistuu. Eivät saaneet yhtään asiaa eteenpäin eli ole mitään tietoa eikä ohjeistusta eikä heidän järjestelmillään esimin aktivointi onnistu.


Yritettiin ihan telia kaupan teknisen puolenkin kautta mutta ei mitään.


Mikä neuvoksi? Kerroppa nyt terore KONKREETTISESTI kuka ja missä laittaa galaxy watchin 4G yhteydet kuntoon?....


 


Edit ReOlivia: Korjattu tagitys

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Jalle1 jep ja näin mä julistan myös jatkossa koska tällainen ohjeistus ja toimintatapa meillä on eSIM:n suhteen.


 


Mistä olet saanut kellon koska toimitukset alkavat vasta 28.9? Se on siis kuitenkin tämä uusi Galaxy Watch?


 


Tässä vaiheessa suosittelen, että odotat siihen viralliseen päivämäärään eli 28.9. ja menet sitten käymään myymälässä uudelleen.

Kyllä se on ihan uusi Galaxy watch ilmielävänä ja valmiina astumaan palvelukseen myös esimin kanssa mutta hups! Palvelua ei olekaan tarjolla vaikka niin täällä palstalla kehutaan.

 

Se on sivuseikka mistä olen kellon saanut. Sinänsä epärelevantti kysymys.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Jalle1 ok no sitten ei auta kuin odottaa tuohon maagiseen 28.9. päivään. Silloin niiden toimitukset alkavat Suomessa ja siihen päivämäärään me olemme valmistautuneet.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Jalle1


Täällä on Samsungin tietopaketti asiasta : https://www.samsung.com/fi/wearables/galaxy-watch/esim/


 


On muuten yhteensopiva uudempien iPhone puhelimien kanssa ja e-simmillä ;)

Onko sinulla @TeroRe tietoa esim Galaxy Watch 44 mm 4G mallin kpl määristä. Onko odotettavissa samanlaista viivettä saatavuuden suhteen kuin on Apple Watch 4 kellon kanssa? Vai saavatko kaikki ennakkotilauksen tehneet omansa jo tulevana pe?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Pahoittelut @Golfer viiveestä, yritin saada infoa sinulle mutta en sitä vielä saanut. Palaan huomenna asiaan.


 


Kelloja on mennyt hyvin kaupaksi, uusi malli ja eSIM siis kiinnostaa. En tiedä itse sanoa kuitenkaan noista toimitusmääristä mitään niin siksi joudun varmistamaan tämän ensin.

 Pahoittelut @Golfer viiveestä, yritin saada infoa sinulle mutta en sitä vielä saanut. Palaan huomenna asiaan. Kelloja on mennyt hyvin kaupaksi, uusi malli ja eSIM siis kiinnostaa. En tiedä itse sanoa kuitenkaan noista toimitusmääristä mitään niin siksi joudun varmistamaan tämän ensin 


Nyt näyttäisi Gigantissa olevan tuota jo parissa liikkeessä hyllystä saatavilla https://www.gigantti.fi/product/wearables-ja-harjoittelu/alykellot/SAMSWATCH46SI/samsung-galaxy-watch-alykello-46-mm-4g-hopea


 


Toivon mukaan teilläkin hyvä varasto mistä lähettää kelloja tulemaan :smileyvery-happy:

Virosta on saanut jo kellon käteen viime viikolla.

Ja telia kaupasta ilmaiseksi kaupan päälle kun ostaa sansung S9 plus puhelimen niin kaupan päälle Galaxy watch kellon

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tässä blogissa oli keskustelua käyttökokemuksista, siirsimme ne kootusti talteen tänne.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Golfer pahoittelut kun kesti mutta sain juuri korvanappiini tiedon että kaikki ennakkoon tilanneet tulevat saamaan omansa heti ensimmäisestä erästä ?

 

@Golfer pahoittelut kun kesti mutta sain juuri korvanappiini tiedon että kaikki ennakkoon tilanneet tulevat saamaan omansa heti ensimmäisestä erästä ?

  

 

Hienoa, kiitos @TeroRe infosta :smileyvery-happy: Laitoinkin jo numeronsiirron kilpailijalta -> Telia:lle juuri tämän eSIM tuen vuoksi

@Golfer en halua pilata uuden Galaxy watchin odotustasi mutta kerroit että olet yhdistämässä sitä iphoneen. 


Valitettavasti kello ei toimi paritettuna iPhonen kanssa samanlailla kuin samsungin omilla puhelimilla. 


Eihän samsungin wearables sovellusta mitä kautta kello toimii edes saa asennettua iphoneen. 


Eli et saa kellon ja puhelimen etäyhteyttä toimimaan mikä tuo puhelimen sisällön kelloon. 


Ja kellon sovelluksia et pysty päivittämään Galaxy appsien kautta. Näin se menee. Valitettavasti. 

 @Golfer en halua pilata uuden Galaxy watchin odotustasi mutta kerroit että olet yhdistämässä sitä iphoneen. Valitettavasti kello ei toimi paritettuna iPhonen kanssa samanlailla kuin samsungin omilla puhelimilla. Eihän samsungin wearables sovellusta mitä kautta kello toimii edes saa asennettua iphoneen. Eli et saa kellon ja puhelimen etäyhteyttä toimimaan mikä tuo puhelimen sisällön kelloon. Ja kellon sovelluksia et pysty päivittämään Galaxy appsien kautta. Näin se menee. Valitettavasti. 


Kiitos informaatiosta @Jalle1, meiltä löytyy kyllä perheestä Samsung mielinen nuori, jolle kelpaa vallan mainiosti myös tuo kello, mikäli se ei sovellukaan meikäläisen käyttöön. Tsekkaan sitten tuon Apple Watch 4:n kun niitä joskus saapi (laitoin muuten sinulle privan asiaan liittyen).


Kuten tuolla aikaisemmin kerroin niin aion kokeilla nyt ensi alkuun Galaxy Watch kellon sopivuutta myös tuolla golfkentillä. Moni ystäväni on vannonut näiden älykellojen nimeen ja niiden sopivuudesta myös tuohon hienoon urheilulajiin Golfiin parantuneiden appien myötä. Itselläni tuohon käyttöön on Garmin S60, johon olen ollut kyllä tyytyväinen. Välillä vain pitää saada kokeilla jotain uutta :smileyvery-happy:


Kuten mainuttu, on tämä halvempaa kuin jokavuotinen auton vaihtaminen.

Haluat varmaan sinäkin @Golfer nauttia kuitenkin kellon tuomista toiminnoista, ei kai näitä kukaan muuten hanki. 


Olen aina sanonut että älykellot toimivat täydellisesti ainoastaan saman merkin puhelimen kanssa ja mielellään vielä suhttuoreiden mallien kanssa. 


Sillä tavalla saa kelloista kaiken irti ja ne toimivat moitteetta päivityksien ja tietoturvien kanssa. 


Vaikka täälläkin telian markkinamiehet ovat muuta väittäneet, niin asia on niin että uusi Galaxy watch ä toimii parhaiten uusien Samsung puhelimien kanssa. 


Apple watch 4 toimii uudempien iphonejen kanssa. 


Applen ekosysteemi on ensinnäkin niin suojattu että sinne ei Samsungin sovelluksia asennella minkä kello vaatii toimiakseen kunnolla. 


Itse käytän rinnakkain samsungin ja applea ja molemmissa puhelimissa on valmistajan omat älykellot. 


Niin se menee ja kaikki toimii kunnolla niin kuin pitääkin

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @Golfer!


Samsungin sivuilta selvinnee oikeat tiedot : 


Pitääkö minulla olla Samsung Galaxy -puhelin jotta voin käyttää eSIM-korttia Galaxy Watch-kellossa?Galaxy Watch on yhteensopiva Samsungin ja muiden Android- ja iOS-puhelinten kanssa. Tämä koskee myös eSIM-kortin aktivointia. eSIM-kortin yhteensopivuus ja aktivointitapa voivat vaihdella riippuen puhelinmallista ja käyttöjärjestelmästä.


 


Täällä vielä tarkemmin yhteensopivista puhelimista : https://www.samsung.com/fi/wearables/device-compatibility/


 

Haluat varmaan sinäkin Golfer nauttia kuitenkin kellon tuomista toiminnoista, ei kai näitä kukaan muuten hanki. Olen aina sanonut että älykellot toimivat täydellisesti ainoastaan saman merkin puhelimen kanssa ja mielellään vielä suhttuoreiden mallien kanssa. Sillä tavalla saa kelloista kaiken irti ja ne toimivat moitteetta päivityksien ja tietoturvien kanssa. Vaikka täälläkin telian markkinamiehet ovat muuta väittäneet, niin asia on niin että uusi Galaxy watch ä toimii parhaiten uusien Samsung puhelimien kanssa. Apple watch 4 toimii uudempien iphonejen kanssa. Applen ekosysteemi on ensinnäkin niin suojattu että sinne ei Samsungin sovelluksia asennella minkä kello vaatii toimiakseen kunnolla. Itse käytän rinnakkain samsungin ja applea ja molemmissa puhelimissa on valmistajan omat älykellot. Niin se menee ja kaikki toimii kunnolla niin kuin pitääkin

 

 En @Jalle1 lähde tuota ollenkaan kiistämäänkään, päinvastoin olen pitkälti samaa mieltä. Onko sinulla kokemuksia tästä https://itunes.apple.com/il/app/samsung-galaxy-watch-gear-s/id1117310635?mt=8 Iphonen ja Samsungin kellon kanssa? 

 

Galaxy Watch on yhteensopiva Samsungin ja muiden Android- ja iOS-puhelinten kanssa. Tämä koskee myös eSIM-kortin aktivointia. eSIM-kortin yhteensopivuus ja aktivointitapa voivat vaihdella riippuen puhelinmallista ja käyttöjärjestelmästä. Täällä vielä tarkemmin yhteensopivista puhelimista : https://www.samsung.com/fi/wearables/device-compatibility/

 Kiitos ja kumarrus @kiisseli67 informaatiosta

Vastaa