Samsung Galaxy Watch sekä eSIM tulivat myyntiin SuomessaNäytä ensimmäinen kirjoitus

129 kommenttia

Tässä on mun unboxing aiheesta


 


Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Mainio video @jluuri!


eSIM on kyllä kätevä systeemi ja helppo kytkeä. Hyvä kun mainitsit videolla, että kytkentävaiheessa tarvitaan IMEI-koodi meidän suuntaan, jotta SIM saadaan toimintaan. Toinen vaihtoehto on sitten pyytää meiltä QR-koodi aktivointia varten, jolloin saat sähköpostilla tämän koodin ja voit lukea sen kännykällä. Helpoin tapa on tietysti tuo IMEI-koodilla aktivointi.

@NikoNo

Kiitos. Näitä videoita teen ja pitää tehdä käyttökokemuksista koska tuossa on jo nyt huomattavissa eroja tuohon gear s3 versioon.

@TeroRe Parempi myöhään, kun ei milloinkaan. Mutta joskus on myös liian myöhään :D

eSIM-keskustelu omana aiheenaan on mahtava juttu ^^

@jluuri

Kiitos laadukkaasta videosta. Tutut tunnelmat viikon takaa.

Mulla on ennestään parin vuoden ikäinen Garmin forerunner 735XT,

joten on vielä opettelua tähän uuteen kelloon.

Tämähän on monipuolisempi noin yleiskäyttöön, kun taas Garmin 

on enempi sporttiin suuntautunut.

Mukava verrata lenkillä / salilla seuranta tuloksia.

Toinen toisessa ranteessa :)

@Latei

Ollos hjyvä.

Juu monipuolisempi tämä on ns puhelimen kaverina

@TeroRe voitko tiedustella, milloin eSIM palvelu on saatavilla yritysasiakkaille ? Ja toinen kysymys. Voiko eSIM palvelu toimia ilman MultiSIM palvelua ? Sain seuraavan vastauksen ASPA:lta

 

"Oltiin aamulla chatissa siitä että sinulla on se eSIM palvelu, mutta sielä kuitenkin näkyy multi-sim palvelu. Se johtuu siitä että tuo eSIM on kehitelty versio tuosta multi-sim palvelusta, joten se vaatii sen pohjalle, mutta sinulle ei tule toista sim- korttia kuitenkaan koska sinulla on tuo eSIM siinä kellossa joka korvaa tuon multi-sim kortin. "

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@MrMaastopyora kyllä, voimme aktivoida eSIM:n mille tahansa liittymälle. Älykellojen tapauksessa suosittelemme kuitenkin Multi-SIM-palvelua sinne taustalle mutta voidaan tosiaan käyttää ilmankin. Tästä on maininta myös tässä blogissa.


 


Ja tuore tilannetieto kertoo myös, että eSIM on otettavissa käyttöön myös yritysliittymiin. En saanut vielä vahvistusta sille, että toimiiko eSIM:n kanssa mikä tahansa yritysliittymä vai onko siellä tuo Multi-SIM-rajoite taustalla. Palaan tähän vielä kun selviää.

Tuli kaupantekijäinen toissapäivänä ja tässä siitä videota:


 


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Hienoa, kiitos videosta @jluuri. Laturi vaikuttaa kyllä todella kätevälle, tuollainen sen pitäisikin olla että saa monta laitetta latautumaan kerralla ?

@TeroRe Juu toi vaikuttaa tosi hyvälle... 

On muuten asiakapalvelu helisemässä noiden uusien "monimutkaisten" eSIMien ja multiSIMien kanssa. Koitin tänään chatissä päivittää olemassa olevaan liittymääni multiSIMiksi ja niin että se rinnakkaisliittymä olisi eSIM galaxy watchia varten. Hetken keskusteltuani tuli hintatiedot ja tieto että 2-3 päivää niin uusi SIM-kortti tulee postissa. Mainitsin vielä että tarvitsen eSIMin enkä mitään korttia tarvitse ollenkaan vaan QR-koodin, mutta ei auttanut mitään.Kuulemma ensin tulee fyysinen multiSIM kortti joka muutetaan sitten eSIMiksi. No päätin että pääsen helpommalla kun ajan liikeeseen ja kysyn/pyydän avauksen sieltä. Liikeessä homma toimi eikä mitään uusia kortteja tyrkytetty, kysyttiin galaxy watchin imei-koodi ja annettiin QR-koodi matkaan. 

 

*******tti taas kun tiesi että on oikeassa mutta asiakaspalvelijat on kujalla. Pitäisi saada hyvitystä tuhlatusta ajasta ja bensasta kun joutuu liikkeessä hoitamaan asioita joiden pitäisi netissä onnistua.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Harmi, ettei tosiaan ole tieto uusista tuotteista vielä tavoittanut kaikkia aspalaisia. Tottahan on myös se, että uusia palveluita on tullut reippaasti viime aikoina ja varmasti siinä on yhtä lailla uuden oppimista niin asiakkaana ja asiakaspalvelijana. Hyvä siis, että toit kokemuksesi esille, niin ongelmakohtiin voidaan Telialla puuttua ja ohjestuksia täsmentää.

Vastaavaa ollut muillakin.

Vaimolla kävi samalla tavalla mutta kun itselläni toimi kuten pitääkin

Mikähän on kun kävin pari päivää sitten Telian myymälässä aktivoimassa Galaxy Watchin qr- koodilla verkkoon ja nyt kokeilen tuolla kellolla soittaa ilman yhteyttä puhelimeen kellosta matkapuhelin verkko asestus aina päällä. Niin ilmoittaa kun yrittää soittaa, että vain hätäpuhelut? Mikähän meni pieleen?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Oletettavasti kello ei ole jostakin syystä verkossa. Oletko kokeillut käynnistellä kelloa uudelleen? Jos uudelleenkäynnistys ei auta, voisit piipahtaa esimerkiksi Telia.fi -sivujen chatissa, niin katsotaan, että eSIM on varmasti rekisteröitynyt oikein.

Löytyy Galaxy S9 ja nyt tuo 46mm Galaxy Watch. Onneksi sai Telialta tänään tilattue esimmin..Elisalta ei aikataulua ollut vielä tiedossa.

tietty 7€/kk esimmistä ole ilmainen, mutta ei kalliskaan 🙂 Eniten ja melkein ainoastaa nyt korpeaa Watchissa tuo että Samsung Pay NFC lähimaksua ei tue ainakaan Nordea ja kaitpa muutkaan pankit vielä Suomessa..joten vaikka puhelimessa on NFC langaton lähimaksuominaisuus, on ikävä kyllä tuon Samsung Pay-softan tuki Suomessa 0..ellei saa Nordean ruotsalaisia pankkikortteja :D

Jos kellossa olisi AndroisOS eikä WearOS käyttis, niin saisi varmaan langattoman maksun toimimaan Google Pay:n kautta tms, mutta kun ei ole 😕 edelleen selvittelen,onko mikään suomen pankkien kortti kelvollinen Samsung Pay:hin, mutta ei hyvältä näytä.

@paapaa

Tilasit eSIMmin? Sen saa suoraan kytkettyä kun soittaa vaikka asiakaspalveluun.

Nythän MobilePay on jo osissa S-ryhmän kaupoista ja toimii millä kortilla vaan ja samalla saa bonukset kun kuittaa maksun. Ongelma noissa ApplePayssa ja Samsungin on se että vaatii sua kuljettamaan vaikka S-rymän bonuskorttia kun maksat. Siksi MobilePay on mielestäni ylivoimainen noihin muihin verrattuna.

 

Niin siis väärin ilmaisin asian, mutta juuri noin esimmin kanssa. Mobilepay ei nyt tässä kohtaa tuo mitään lisäarvoa tilanteeseen, koska jos haluan jättää kännykän vaikka kotia ja maksaa kaupassa, nin eipä taida onnistua Mobilepaylläkään..siksi jos Galaxy Watchiin saa nyt tai myöhemmin langattoman NFC ominaisuuden tuetuksi, niin tarvitse kännykkää olla mukana...eikä myöskään mitään pankki / luottokorttia.

Itse en lähde ilman puhelinta kauppaan joten en näe tuota ongelmaksi. Suurin hyöty eSIMmissä on se että kelloon tulee ilmoitukset ja puhelut kun vaikka puhelin jää autoon ja menee käymään jossain tai sitten talossa kun useampi kerros ja yhteys häviää niin ilmoitukset yms tulee edelleen kelloon

Google pay tuli suomeen joten auttaako se sua

Eduista olen samaa mieltä 🙂 holkällä tms urheilua-liikkumista jos harrastaa niin puhelin helposti tiellä, kello taas ei.

ikävä kyllä tässä kellossa käyttöjärjestelmänä Tizen ja siksi ei saa Google paytä siihen, juuri Samsung Suomi tuki vahvisti, ettei kellon langaton lähimaksu vain toimi toistaiseksi Suomessa...mutta tuo nyt ei haittaa kaivaa korttia ja sillä vilauttaa lähimaksupäätteellä. Juuri tuo paras kellon hyöty on, kuten mainitsitkin tilanteet, joissa kännykkä ole lähellä tai on tiellä jos esim harrastaa jotain.

 

Jonkin Here karttaohjelman latasin jo...vielä tiedä, onko ihan susi ja voiko sillä navigoida = opastaako perille asti. Spotify näyttää toimivan.

Voinko aktivoida eSIM:n, jos puhelimessani on Telia Dot? 

Telia Dot -liittymään ei vielä saa liitettyä eSIMiä. Se ominaisuus on tulossa myöhemmin :smileyhappy:

Kyllä, kiitos, ymmärrän sen. Mutta artikkeli sanoo, että "... eSIM:n aktivointi edellyttää, että puhelimessasi on myös meidän liittymä". Toimiiko se, jos eSIM:llä on tavallinen  liitymä, sillä aikaa puhelimessa on Telia Dot?

Vastaa