Esittely

Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G - Suunniteltu kestämään aktiivista elämää

 • 29 September 2022
 • 3 kommenttia
 • 106 katselukertaa
Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G - Suunniteltu kestämään aktiivista elämää
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +12

Samsungin uutuus Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G on tehty kestämään. Olit sitten ulkoilemassa tai reippailemassa luonnossa, juoksemassa, vaeltamassa tai pyöräilemässä, kulkee puhelin mukanasi minne ikinä menetkin. Samsung on suunnitellut puhelimen kestämään eri lämpötiloja, vettä, likaa ja myös mahdollisia iskuja. Siinä on myös nykyisin melko harvinainen vaihdettava akku. Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G on varustettu 5G-yhteydellä, joten saat nopeudesta kaiken irti.

 

Suunniteltu kestämään koviakin olosuhteita

 

Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G on ohut, mutta vankkaa tekoa, joten se kulkee mukanasi metsässä ja treeneissä. Samsung on ottanut suunnittelussa huomioon tiukat standardit ja luokitukset, jotta puhelin kestää vaativiakin olosuhteita. Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G -puhelimella onkin IP68-luokitus sekä MIL-STD 810H -standardi. Voit käyttää puhelinta märillä sormilla sekä näytön selaaminen onnistuu myös ohuilla hanskoilla Glove Touch -toiminteen ansiosta. Puhelimen näyttö on varustettu vahvalla Gorilla Glass Victus -lasilla, joka auttaa sitä kestämään iskuja ja naarmuja. Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G:ssä on suuri, 6,6 tuuman Full HD+ TFT LCD -näyttö nopealla 120 hertsin virkistystaajuudella. Valmistajan mukaan näet kuvat terävinä ja kirkkaina, sekä käyttö on sujuvaa. Puhelimessa on 50 megapikselin pääkamera ja sen lisäksi kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera kaksoissalamalla. Etukameralla nappaat kuvat 13 megapikselin tarkkuudella.

 

Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G on varustettu tehokkaalla, vaihdettavalla 4050 milliampeerin akulla. Samsungin mukaan vaihdettava akku lisää käyttöaikaa nopeasti. Puhelimessa on myös ohjelmoitavat sivupainikkeet ja Samsung kertoo ohjelmoitavien painikkeiden helpottavan puhelimen käyttöä, sillä voit asettaa niihin useimmin käyttämäsi sovellukset ja ominaisuudet. Sen lisäksi laitteesta löytyy Push-to-Talk -toiminto, jolla puhut ystäviesi kanssa välittömästi napin painalluksella – aivan kuten radiopuhelimella. Valmistajan mukaan ääntä on parannettu, joten kuulet ja kuulut myös meluisassa ympäristössä. Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G on myös kätevä pimeällä, sillä sen taskulampussa on kirkkaat tupla-LED -valot.

 

Puhelimen tehoista vastaa kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 778G -prosessori, joka Samsungin mukaan tekee käytöstä tehokkaampaa. Sen lisäksi laitteesta löytyy runsaasti tallennustilaa, sillä sisäistä muistia on 128 gigatavua ja RAM-muistia 6 gigatavua. Muistia voi myös laajentaa ulkoisella muistikortilla yhteen teratavuun asti. Galaxy XCover 6 Pro 5G tukee nopeaa 5G-verkkoa ja Wi-Fi 6E:tä. Yhdessä suorittimen, muistin ja 5G-verkon kanssa puhelimen käyttö on nopeaa ja tehokasta. Samsung kertoo Galaxy XCover 6 Pro 5G:n olevan ensimmäinen koviin olosuhteisiin suunniteltu puhelin, jossa on DeX. Sen avulla voit työskennellä lisänäytöllä ja ulkoisella hiirellä, ja käyttää useita sovelluksia samaan aikaan.

 

Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G:ssä on keskitytty myös turvallisuuteen. Laitteessa on Samsung Knox, joka suojaa sisältöäsi reaaliaikaisesti ja jatkuvilla tietoturvapäivityksillä. Puhelimessa käyttöjärjestelmänä on Android 12 ja sen lisäksi käyttöliittymänä One UI. Puhelimen biometrinen lukituksen avaus lisää myös turvaa ja voit avata puhelimen virtapainikkeeseen sijoitetulla sormenjälkilukijalla tai kasvojentunnistuksella.

 

Tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 6,6” FHD+ TFT LCD, 2408 x 1080, 120Hz
 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 778G 5G
 • Pääkamera: 50 MP + 8 MP (ultra-wide) kaksoissalama
 • Etukamera: 13 MP
 • Käyttömuisti: 6 Gt
 • Tallennusmuisti: 128 Gt
 • Akku: 4050 mAh, 15 W pikalaturi, vaihdettava akku, POGO-lataus
 • Mitat: 168,8 x 79,9 x 9,9 mm
 • Paino: 235 g
 • IP-luokitus: IP68, vettä ja pölyä hylkivä
 • Muuta: Sormenjälkilukija sivulla, kasvojen tunnistus, 3,5 mm kuulokeliitäntä, USB C-Type, NFC, microSD - jopa 1 Tt asti

 

 

Lue myös:


3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +17

Vaihdettava akku on plussaa, jos jossain retkellä sattuisi olemaan, niin voisi pitää akkuja lämpimässä takin sisällä.

 

On näissä ruggeroiduissa laitteissa menty eteenpäin. Minulla on joskus kauan sitten voitettu Xcover 3-luuri vielä tallessa. Onhan tuo 120 Hz näyttö mukava homma, tekee paljon modernimman fiiliksen. Rautakin on kyseiseen laitteeseen verrattuna kehittyneempää. Tarkoitan, että on Qualcommin ylemmän keskitason piiri kun ennen Xcover oli käytännössä hinnat alkaen - malli kovemmilla kuorilla mut mopolla sisustalla.

 

Mites tuo push to talk toimii? Jossain Sampam viestintäsovelluksessa? Tuollaisen kuvittelisin olevan käytössä jossain Virve 2.0 toteutuksessa, simplex-radioliikenteessä. Mikä on Pogo-lataus? 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +12

@Purnipsi mitä tuohon push-to-talk-toimintoon tulee tarkemmin, niin se synkkaa esim. Teamsin walkie-talkien kanssa yhteen, ja PTT on erityisesti työelämässä mainio ominaisuus. Se mahdollistaa helposti yhteydenpidon yhdellä / kahdella napinpainalluksella työyhteisön kesken.  Microsoftin sivuilta löytyy lisää push-to-talkista, ja siellä mainittu myös tämä uusi Sampan XCover Pro.

Mielenkiintoinen puhelin ja ominaisuudet ovat varmasti riittävät monelle. Omasta näkökulmasta kun katselen niin näytön koko on liian iso. Pitää olla melko isot taskut tuon käyttöön jos vielä puhelimeen lisää kotelon korteille yms. Nykyinen luuri vs Xcover 6 pro.

 

Hyvä että sisuskalut on päivitetty tehokkaampaan... Yleensä nämä kovaan käyttöön tehdyt puhelimet kärsivät huonosta raudasta.

 

Mielenkiintoista olisi nähdä millaista jälkeä kameralla saa aikaan.

 

PTT toiminto on kätevä jos on oppinut käyttämään esimerksiksi Zelloa.

Vastaa