Esittely

Sony WH-1000XM4, WF-1000XM4 ja WH-1000XM5 – huippukuulokkeet vertaansa vailla

  • 23 January 2023
  • 0 kommenttia
  • 900 katselukertaa
Sony WH-1000XM4, WF-1000XM4 ja WH-1000XM5 – huippukuulokkeet vertaansa vailla
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Sony on vuosien ajan lukeutunut parhaimpien bluetooth-vastamelukuulokevalmistajien joukkoon. ”Täydelliset vastamelukuulokkeet”. ”Maailman parhaat vastamelukuulokkeet”. ”Näitä parempia nappikuulokkeita on vaikea löytää”. Näillä sanoilla on tätä kolmikkoa kuvailtu, joten huippulaatuisista kuulokkeista on todellakin kyse. Perehdytään seuraavaksi kuulokkeiden tarkempiin ominaisuuksiin.

 

Sony WH-1000XM4

 

Sony WH-1000XM4 on tullut myyntiin jo vuonna 2020, mutta ominaisuuksiensa puolesta sen on edelleen huippulaatuinen kuuloke. Se on rakenteeltaan kevyt ja istuu päähän mukavasti. Pehmeät ja painamattomat korvatyynyt on valmistettu uretaanista ja niiden on sanottu istuvan päähän tukevasti. Kevyen rakenteensa ansiosta ne eivät myöskään paina päälakea. Kuulokkeita on kehuttu erityisesti niiden melunvaimennuksesta, sekä dynaamisesta soundista. Niissä yhdistyy kaksi tekniikkaa: henkilökohtainen vastamelun optimointi ja lentomatkustamista varten suunniteltu ilmanpaineen optimointi. Äänenlaadun on kerrottu olevan puhdas ja langattomanakin se yltää lähelle korkealaatuista langallista yhteyttä.

 

Monipiste-bluetoothilla voit yhdistää kuulokkeet useampaan laitteeseen samanaikaisesti, ja esimerkiksi puhelun tullessa kuulokkeet osaavat vaihtaa yhteyden laitteesta toiseen. Äänentoistoa hallitaan kuulokkeiden sivupainikkeilla, sekä paneelia pyyhkäisemällä. Kuulokkeissa on myös älykkäitä ratkaisuja, kuten esimeriksi heti kun puhut jollekulle, musiikin toisto pysähtyy automaattisesti ja päästää ympäristön ääniä sisään. Tai jos otat kuulokkeet pois päästäsi, musiikin toisto keskeytyy. Kun laitat ne takaisin, musiikki jatkuu automaattisesti. Akunkeston on kerrottu olevan 30 tuntia. 10 minuutin pikalataus antaa lisävirtaa viideksi tunniksi. Sony WH-1000XM4 on tilattavissa verkkokaupastamme mustana ja hopeisena. Myyntipakkaus sisältää kuulokkeiden lisäksi kantolaukun , sovittimen lentokonekäyttöä varten, kuulokekaapelin (noin 1,2 m) ja USB-kaapelin: Type-CTM (noin 20 cm).

 

 

 

Sony WF-1000XM4

 

Sony WF-1000XM4 – täyslangaton nappikuuloke on ollut markkinoilla vuodesta 2021 lähtien ja kilpailee edelleen laadullaan uudempien mallien kanssa. Kuulokkeissa yhdistyy erinomainen äänenlaatu, miellyttävä muotoilu ja kestävä rakenne. Niitä on arvosteluiden mukaan mukava käyttää, ne eivät paina korvassa ja ne ovat helppokäyttöiset ja helposti kuljetettavat.  Äänen on kerrottu olevan tarkka, terävä ja täyteläinen. Tuntuu kuin kuulokkeet olisivat isommat kuin ne todellisuudessa ovat. Musiikki kuulostaa selkeältä sekä avaralta ja diskantti soi puhtaasti. Adaptinen vastamelutoiminto reagoi ympäristön tapahtumiin kolmen mikrofonin avulla ja sopeutuu hälinän määrään. Kuulokkeista löytyy sankamallista tuttu Speak-to-chat -ominaisuus. Toiminto siis tunnistaa kuulokkeilla kuuntelevan puheen, pysäyttää musiikin ja kytkee päälle ympäristöäänten kuuntelun. Kun keskustelu päättyy, musiikintoisto jatkuu automaattisesti. Bluetoothin avulla voit parittaa kuulokkeet haluttuun laitteeseen, mutta täyden hyödyn kuulokkeista saat lataamalla puhelimeesi Headphone Connect -sovelluksen. Sovelluksen avulla hallitset vastamelutoiminteen asetuksia, hienosäädät ääniominaisuuksia ja nappien ulkopinnan kosketusten toimintoja. Myös ohjelmistopäivitykset hoituvat sovelluksen kautta.

 

Jotta nappikuuloke tuntuu hyvältä korvassa, sen istuvuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Vaikka Sonyn malli on kookas, sen muotoilu on silti onnistunut, koska arvosteluiden mukaan se istuu korvaan hyvin. Toki tämäkin riippuu korvan koosta kuinka se kenellekin istuu. Korvan sisään tulevat sovitteet on valmistettu muovautuvasta materiaalista, joten ne mukautuvat monenlaiseen korvaan. Melunvaimennuksen tehokkuus on paljolti kiinni siitä kuinka hyvin napit istuvat korvaan. Senkin vuoksi on tärkeää kiinnittää huomiota oikeankokoiseen sovitteeseen. Pakkauksen mukana tulee kolme erikokoista sovitetta, joten jokainen varmasti löytää omaan korvaan sopivan. Napit tukevat virtuaaliavustajia, eli Siriä, Google Assistantia ja Alexaa. Valittu avustaja herätetään äänikommenolla. Sony WF-1000XM4 on tilattavissa verkkokaupastamme mustana ja hopeisena. 

 

 

 

Sony WH-1000XM5

 

Sony WH-1000XM5 -kuulokkeet tulivat markkinoille kesällä 2022 ja ovat siis 1000MX-sarjan uusinta uutta. Tässä mallissa on keskitytty erityisesti melunvaimennuksen parantamiseen ja hienostuneempaan muotoiluun. Sankaosa on entistä kapeampi ja se yhdistyy kuulokekuppeihin ohuemmalla kiinnitysosalla. Korvatyynyissä on käytetty pehmusteena synteettistä soft fit -nahkaa, joka arvosteluiden mukaan tekee käyttötuntumasta erityisen mukavaa ja vähentää korviin kohdistuvaa painetta. Kuulokkeiden pituussäätö toimii myös portaattomasti aiempaan malliin verrattuna.

 

Äänenlaadun on kerrottu olevan kirkas, tasapainoinen ja luonnollinen. Vastamelutekniikka vaimentaa valmistajan mukaan aiempaa enemmän korkeita ja keskitaajuuksien ääniä lentomelusta ihmisten ääniin. Vastamelun optimointi toimii olosuhteiden ja ympäristön perusteella. Kuulokekupissa on neljä mikrofonia, joten kuulokkeet rekisteröivät taustaäänet entistä tarkemmin. Myös erityinen pehmeäreunainen kaiutinelementti parantaa vastameluominaisuutta. Aiemmista malleista tutut ominaisuudet, kuten Speak-to-Chat ja Quick Access -toiminteet löytyvät myös näistä kuulokkeista. Lisäksi kapasitiivinen tunnistin tietää koska otat kuulokkeet pois päästäsi ja keskeyttää musiikin automaattisesti. Vanhemmasta mallista tutun monipisteliitettävyyden ansiosta voit liittää kuulokkeet kahteen Bluetooth-laitteeseen samanaikaisesti. Yhteys siirtyy esimerkiksi läppäristä puhelimeen automaattisesti kun puhelin soi. Pitkäkestoinen akku antaa virtaa 30 tunniksi, ja kolmen minuutin latauksella saat lisävirtaa kolmeksi tunniksi. Sony WH-1000XM5 on tilattavissa verkkokaupastamme mustana ja hopeisena. Myyntipakkaus sisältää kuulokkeiden lisäksi kantolaukun, liitäntäkaapelin ja USB-kaapelin.

 

 

Tarkemmat tekniset tiedot:

 

  WH-1000XM4 WF-1000XM4 WH-1000XM5
Paino: 254 g 41 g 250 g
Kaiutinelementti: 40 mm 6 mm 30 mm
Magneetti: Neodyymi Neodyymi Neodyymi
Liitin: Kullattu L-mallinen stereominiliitin

Kullattu L-mallinen stereominiliitin

Johdon pituus: noin 1,2 m noin 1,2 m
Akun latausaika: Noin 3 tuntia Noin 1,5 tuntia Noin 3,5 tuntia
Bluetooth kantama: 10 m 10 m 10 m
Äänenvoimakkuuden säätö: Kosketustunnistin Kosketustunnistin ja Headphones Connect -sovellus Kosketustunnistin

 

Lue myös nämä:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa