Sovellusvinkit vanhemmille

  • 8 September 2016
  • 0 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

 

 

 

Kun lapsi tulee kouluikään ja harrastukset lisääntyvät, nielaisee se vanhemmankin ajasta yleensä ison siivun. Milloin koulureppuun täytyy pakata luistimet, koska sisäliikkavaatteet, milloin on kokeet, millä kentällä tänään pidetään futisharkat, koska on seuraava säbäpeli jne? Onneksi on sovellukset. Niiden avulla koko paletin kasassa pitäminen onnistuu näppärästi eikä pöytäkonetta/läppäriä välttämättä tarvitse edes avata :smileyhappy: Riittää että luurissa toimii netti!

 

Kokosin muutaman omaa ajan käyttöäni helpottavan sovelluksen, joista ainakin itselle on apua tässä jokapäiväisessä härdellissä. Toivottavasti niistä on jatkossa hyötyä sinullekin!

 

WILMA

 

Wilma on koulun ja kodin välinen yhteistyökanava joka toimittaa ns. ”reissuvihon” virkaa. Vihko ei ainakaan jää reppuun eikä "unohdu" matkasta kun homma hoituu nykyaikaisesti sovelluksen kautta. Palvelu on myös yläkoululaisilla käytössä, tosin hieman rajoitetuimmilla ominaisuuksilla.

 

Tämän tästä kuulen vanhemmilta että he eivät ole lukeneet Wilmaa koska eivät ole olleet koneella :smileysurprised: Särähtää korvaan koska kaikilla on kuitenkin älypuhelin kädessä. Wilman saat asennettua Windowsille, Androidille sekä iOS:lle kunkin laitteen omasta sovelluskaupasta. Jos sinulla on useampi kouluikäinen lapsi, saat lisättyä jokaisen lapsen tilin samaan sovellukseen ja selailla merkintöjä lapsikohtaisesti välilehtien kautta.

 

Wilma sovelluksen kautta voit käyttää palvelua samoin kuin tietokoneeltakin. Huomattavasti näppärämpää kuitenkin kun sovellus kulkee aina mukana ja puhelimella tuntimerkintöjen, poissaolojen ym. hallinnointiin ei tarvitse tietokonetta. Sovellus ilmoittaa myös halutessasi sähköpostitse kun uusi pikaviesti on saapunut joten ne eivät pääse livahtamaan ohi. Myös viesti opettajalle on kätevä kirjoittaa vaikka siellä futiskentän laidalla.

 

 

HELMI READER

 

Helmi on vastaavanlainen sovellus kuin Wilma eli toimii koulun ja kodin välisenä viestikanavana.  Käyttö näiden sovellusten välillä vaihtelee koulukohtaisesti. Helmi on ladattavissa Windows Phonelle sekä Androidille. Sovellus tarkistaa viestit, merkinnät ja poissaolot säännöllisesti ja tallentaa ne puhelimeen josta ne voi myöhemminkin lukea vaikka nettiä ei olisikaan saatavilla.

 

 

 

OSALLISTUJAT.COM

 

Osallistujat.com on sovellus joukkueen tapahtumien hallintaan. Sen kautta ilmottaudut tapahtumiin ja olet ajan tasalla lasten harrastuksista. Sovelluksen voi ladata Google Playsta tai App Storesta. Vanhemmat näkevät helposti missä ja milloin pelataan, harjoitellaan, esiinnytään jne. Yhdet ja samat tunnukset käyvät kaikkiin lapsen/lapsien harrastusryhmiin. Selkeä ja helppokäyttöinen eikä sisällä liian paljon. Tämä toki vaatii sen että joukkue tai harrastusryhmä sopii että ilmoittautumiset hoidetaan tätä kautta ja ottaa palvelun käyttöön.

 

Henkilökohtaiset suosittelut tämän sovelluksen puolesta, erittäin selkeä ja helppokäyttöinen, iso peukku!

 

 

 

NIMENHUUTO

 

Myöskin joukkueille tarkoitettu helppokäyttöinen ilmoittautumis- sekä yhteydenpitosovellus. Sovelluksen lataus onnistuu App Storesta, Google Playsta. Toimii samalla periaatteella kuin Osallistujat.com. Voit ilmottautua tapahtumaan, harrastukseen jne yhdellä napin painalluksella ja näet ketkä muut ovat ilmoittautuneet.

 

Palveluun saa myös muistutuksen, joka ilmoittaa sinulle pari tuntia ennen tapahtuman alkamista. Kuhunkin tapahtumaan on myös mahdollista jättää kommentteja ja niitä voi lukea kaikki ryhmään/joukkueeseen kuuluvat. Tämäkin toki vaatii sen että joukkue tai tapahtuman järjestäjä ottaa palvelun ensimmäisenä käyttöön ja luo ryhmän jota kautta ilmoittautuminen ja tiedotus toimii.

 

 

 

Onko sinulla jokin suosikkisovellus joka helpottaa arkea? Entä puuttuuko tuhansien sovelluksien kirjosta joku jota erityisesti kaipaisit ladattavaksi? Osallistu keskusteluun ja jaa vinkkisi myös muille vanhemmille.

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa