Sovellusvinkit vanhemmille

  • 8 September 2016
  • 0 kommenttia
  • 43 katselukertaa
Sovellusvinkit vanhemmille
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kun lapsi tulee kouluikään ja harrastukset lisääntyvät, nielaisee se vanhemmankin ajasta yleensä ison siivun. Milloin koulureppuun täytyy pakata luistimet, koska sisäliikkavaatteet, milloin on kokeet, millä kentällä tänään pidetään futisharkat, koska on seuraava säbäpeli? Mitä lapsi tekee netissä, kauanko hän viettää aikaa puhelimella ja kenen kanssa? Onneksi on sovellukset. Niiden avulla koko paletin kasassa pitäminen onnistuu näppärästi eikä pöytäkonetta/läppäriä välttämättä tarvitse edes avata, riittää että puhelimen netti toimii! Kokosin muutaman ajan käyttöä helpottavan sovelluksen, jotka auttavat jokapäiväisen “kaaoksen” hallinnassa. 

 

WILMA

 

Wilma on koulun ja kodin välinen yhteistyökanava joka toimittaa ns. ”reissuvihon” virkaa. Vihko ei ainakaan jää reppuun eikä "unohdu" matkasta kun homma hoituu nykyaikaisesti sovelluksen kautta. Palvelu on myös yläkoululaisilla käytössä, tosin hieman rajoitetuimmilla ominaisuuksilla. Edelleen kuulen vanhemmilta että he eivät ole lukeneet Wilmaa, koska eivät ole olleet koneella. Se särähtää korvaan, koska kaikilla on kuitenkin älypuhelin kädessä. Wilman saat asennettua Androidille ja iOS:lle laitteen omasta sovelluskaupasta. Jos sinulla on useampi kouluikäinen lapsi, saat lisättyä jokaisen lapsen tilin samaan sovellukseen ja selailla merkintöjä lapsikohtaisesti välilehtien kautta. Wilma sovelluksen kautta voit käyttää palvelua samoin kuin tietokoneeltakin. Huomattavasti näppärämpää kuitenkin kun sovellus kulkee aina mukana ja puhelimella tuntimerkintöjen, poissaolojen ym. hallinnointiin ei tarvitse tietokonetta. Sovellus ilmoittaa myös halutessasi sähköpostitse kun uusi pikaviesti on saapunut joten ne eivät pääse livahtamaan ohi. Myös viesti opettajalle on kätevä kirjoittaa vaikka siellä futiskentän laidalla.

 

 

NIMENHUUTO

 

Nimenhuuto on joukkueille tarkoitettu helppokäyttöinen ilmoittautumis- sekä yhteydenpitosovellus. Sovelluksen lataus onnistuu App Storesta ja Google Play -kaupasta. Voit ilmottautua tapahtumaan, harrastukseen jne yhdellä napin painalluksella ja näet ketkä muut ovat ilmoittautuneet. Palveluun saat myös muistutuksen, joka muistuttaa sinua tapahtuman alkamisesta muutamaa tuntia aiemmin.  Kuhunkin tapahtumaan on myös mahdollista jättää kommentteja ja niitä voi lukea kaikki ryhmään/joukkueeseen kuuluvat. Tämäkin toki vaatii sen että joukkue tai tapahtuman järjestäjä ottaa palvelun ensimmäisenä käyttöön ja luo ryhmän jota kautta ilmoittautuminen ja tiedotus toimii. Tapahtumien integrointi onnistuu myös omaan henkilökohtaiseen kalenteriin. 

 

 

Telia Turvapaketti

 

Lapsilla ja nuorilla, kuten usein myös meillä aikuisilla, puhelin on aina kädessä. Lasten puhelimen käyttöä voi olla hieman vaikeaa valvoa, eikä sanalliset ohjeistukset välttämättä riitä. Telia Turvapaketin avulla asetat turvalliset rajat lapsen netin käytölle. Sovelluksen avulla estät haitallisen sisällön katsomisen ja asetat Perhesääntöjen avulla puhelimenkäytölle aikarajat. Turvapaketti sisältää toki muitakin ominaisuuksia, kuten suojan viruksia ja haittaohjelmia vastaan. Lisäksi se sisältää automaattiset ohjelmistopäivitykset, salasanasuojaukset sekä selain- ja verkkopankkisuojaukset. Kyseinen palvelu toimii kaikissa Windows PC-, Mac-, Android- ja iOS-laitteissa. Palvelu on maksullinen.

 

 

 

FINDMYKIDS

 

Kuten otsikkokin antaa ymmärtää, kyseessä on GPS-seurantaan perustuva paikannuspalvelu, jolla seuraat lapsesi liikkeitä. Sen avulla voit varmistaa lapsesi olevan turvassa jos hän ei esimerkiksi vastaa puheluihin. Voit kuunnella ympäröiviä ääniä jos lapsesi ei vastaa puheluihin, tai lähettää äänimerkin mykistettyyn puhelimeen. Tarvittaessa saat myös reaaliaikaisia päivityksiä lapsesi sijainnista ja hälytyksiä alhaisesta akun varauksesta. Lisäksi voit myös seurata ja hallita sovelluksia, joita lapsesi käyttää päivän aikana. Sovelluksen perusversio on ilmainen, mutta osa lisätoiminteista on maksullisia. Se on ladattavissa niin Google Play -kaupasta-kaupasta kuin AppStorestakin.  

 

 

 

 

TODOIST

 

Todoist on sinulle joka tykkäät listoista, haluat suunnitella päiväsi ja ylläpitää järjestystä. Varsinkin lapsiperheessä elämä on aikataulutettua. On harrastukset, vanhempainillat, omat treenit, kauppaostokset ja miljoona muuta muistettavaa. Tällä helppokäyttöisellä sovelluksella järjestät niin työ-, kuin vapaa-ajankin menot. Saat halutessasi myös muistutuksia listalla olevista tehtävistä, voit asettaa niihin prioriteettitasot ja lisätä uusia tehtäviä nopeasti. Lisäksi voit yhdistää sovelluksen kalenteriisi, Outlookiin, Gmailiin ja Slackiin. Myös äänimuistiinpanot, kommentit ja tiedostojen liittäminen onnistuvat helposti. Sovellusta on kehuttu erityisesti sen käytettävyydestä ja visuaalisuudesta. Ja mikä parasta, voit jakaa esimerkiksi perheen yhteisiin asioihin liittyvät listat yhdessä kumppanisi kanssa. Näin tehtäviä voi useamman aikuisen taloudessa jakaa molemmille. Perusversio on maksuton ja maksullisella Plus-ominaisuudella saat sovellukseen lisätoiminteita. Sovellus on ladattavissa Google Play -kaupasta-kaupasta ja AppStoresta.

 

 

 

Onko sinulla jokin suosikkisovellus joka helpottaa arkea? Entä puuttuuko tuhansien sovelluksien kirjosta joku jota erityisesti kaipaisit ladattavaksi? Osallistu keskusteluun ja jaa vinkkisi myös muille vanhemmille.

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa