USB Hub – Kannettava tietokone käyttöön kaikilla varusteilla

  • 16 November 2021
  • 1 kommentti
  • 84 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12


 


Etätyöt ovat yleistyneet entisestään ja monen kotitoimistolta löytyykin läppäri töiden hoitamista varten. Kannettava tietokone toimii hyvin myös opiskeluiden hoitamiseen tai vapaa-ajan käyttöön. Joskus kuitenkin pelkkä kannettava tietokone kaipaa rinnalleen lisätarvikkeita tehokkuuden tai käyttömukavuuden lisäämiseksi.


 


Tällaisia tarvikkeita voisi olla erillinen hiiri sekä näppäimistö, yksi tai useampi lisänäyttö, kuulokkeet, mikrofoni, kaiuttimet, web-kamera tai paikka verkkokaapelille. Läppäri harvemmin sisältää riittävästi paikkoja tällaiselle kokoonpanolle tai edes osalle sitä. Ratkaisuna on hankkia USB-hub tai toisin sanottuna USB-telakka. Tällainen hubi liitetään tietokoneeseesi ja hubista löytyviin portteihin voit kytkeä haluamiasi laitteita, jotta ne toimivat tietokoneesi kanssa. USB-hubeja löytyy erilaisiin käyttötarkoituksiin ja esittelen tässä artikkelissa lyhyesti Telian valikoimasta löytyvät Targuksen telakat.


 


USB-C hubit


 


Targus USB-C to 4x USB A-telakka


 


Tämä on pienikokoinen USB-hub, jonka avulla voit liittää neljä USB-A -laitetta yhteen USB-C-porttiin. Hubista löytyy siis neljä USB-A-liitäntää eli voit kytkeä siihen esimerkiksi hiiren, näppäimistön, USB-kuulokkeet tai jonkun muun lisälaitteen. Tämä USB-hub toimii plug & play -periaatteella ja on yhteensopiva Windows-, Chrome OS- ja MacOS-käyttöjärjestelmien kanssa.


  


 


Targus USB-C 4 Multiport -telakka


 


Pienikokoinen USB-hub, jolla voit liittää neljä lisälaitetta yhteen USB-C-liitäntään. Hubista löytyy kaksi USB-A ja kaksi USB-C-porttia lisätarvikkeitasi varten. Hubi ei vaadi ajureita tai asennuksia, vaan toimii heti kiinni kytkemällä. Laite on yhteensopiva Windows-, Chrome OS- sekä MacOS-käyttöjärjestelmien kanssa.


  


Targus USB-C Single Video 4K HDMI VGA Multiport -telakka


 


Kompakti telakka kotitoimistosi lisätarvikkeille. Tämän hubin avulla saat yhdistettyä kolme lisälaitetta ja ulkoisen näytön tietokoneesi USB-C-porttia hyödyntäen. Näytön liittämiseen voit käyttää HDMI- tai VGA-liitäntää ja HDMI-portti tukee 4K-resoluutiota. Lisälaitteiden liittämistä varten hubissa on kaksi USB-A- ja yksi USB-C-portti. Voit myös kytkeä USB-C-latausjohdon ja ladata isäntälaitetta lisälaitteen kautta 100W latausteholla.


  


Targus USB-C Single Video 4K HDMI Multiport -telakka


 


Tämän USB-telakan avulla yhdistät monet kotitoimistosi lisälaitteet yhdellä johdolla. Se on myös helppo kuljettaa mukana. Kaapelin voi korvata myös erillisellä pidemmällä USB-C -kaapelilla (myydään erikseen), jolloin saat hubin tarvittaessa piiloon pöydältä haluamallesi paikalle. Telakasta löytyy reilu kattaus eri liitäntämahdollisuuksia: HDMI-, 3x USB-A, USB-C sekä Ethernet-liitäntä ja SD/MicroSD-korttipaikka.


  


Targus Universal Dual 4K USB-C -telakka


 


Monipuolinen USB-kaapelitelakka kotitoimistoasi varten. Tämä USB-hubi on yhteensopiva Windows-, MacOSX-, Chromebook-, Android- ja Linux-käyttöjärjestelmien kanssa. Saat liitettyä siihen jopa kaksi ulkoista näyttöä ja useita lisälaitteita. Gigabitin Ethernet-väylän ansiosta yhteysnopeudet eivät jää pullonkaulaksi. Telakan etupuolella on puhelimen tai tabletin lataamiselle soveltuvat USB-A- ja USB-C-portit. Telakka on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja on näin passiivisesti jäähdytetty. Liitäntöjä löytyy HDMI x2 (2.0), VGA, USB-A x3, USB-C, Audio, Ethernet. Maximilatausteho on 65W, jolla voit ladata myös läppäriäsi USB-C-kaapelilla.


  


Targus Universal Dual 4K -telakka


 


Kahdelle ulkoiselle näytölle sekä useille lisätarvikkeille tarkoitettu hubi, jonka kautta voit myös ladata USB-C-laitteita max 100W latausteholla (esimekriksi läppäriäsi). Mukana toimitetaan perinteiset laitevalmistajien omat latauspäät mm. ASUS, Dell, HP ja Lenovo-laitteille. Voit kytkeä lisälaitteesi kiinni USB-A- tai USB-C-liitännöillä. Saat hubiin liitettyä kaksi ulkoista näyttöä joko DisplayPortilla (4096x216/60hz) tai HDMI:llä (4096x2160/60hz). Gigabitin Etherenet-väylä tarjoaa hyvät nettiyhteydet. Hubi on yhteensopiva seuraavien käyttöjärjestelmien kanssa: Windows 7, 8, 8.1, 10 (32/64bit), MacOSX v10.8 tai uudempi, Android 5.0 tai uudempi, Chromebook, Linux Ubuntu 14.04x LTS ja 16.04 LTS x86.
Liitännät takana: 3x USB-A 3.1, 2x Displayport 1.2a, 2x HDMI 2.0, tuki kaapelilukolle ja Gigabit Ethernet.
Liitännät sivulla: 2x USB-A 3.1, USB-C 3.1 ja 3,5mm (kuuloke/mikrofoni).


  


Targus Universal Quad 4K -telakka


 


USB-kaapelitelakka jopa neljälle ulkoiselle näytölle! Näytöt ovat yhdistettävissä DisplayPortilla (3840x2160/60hz) tai HDMI:llä (3840x2160/60hz) Mukana toimitetaan perinteiset laitevalmistajien latauspäät (mm. ASUS, Dell, HP ja Lenovo) ja tämän lisäksi USB-C – USB-A/USB-C -adapteri. Telakan sivusta löytyy mobiililaitteiden lataukseen soveltuva USB-A-väylä. Hubin avulla saatkin siis ladattua suoraan tietokonettasi sekä muita mobiililaitteitasi ja maksimilatausteho USB-C-laitteille on 100W. Tämä USB-hubi on yhteensopiva Windows, MacOSX, Chromebook, Android ja Linux -käyttöjärjestelmien kanssa, jonka vuoksi sen käyttö on vaivatonta jatkossakin, jos tietokoneesi vaihtuu. Lukuisten USB-porttien myötä saat kaikki lisätarvikkeesi liitettyä hubiin ja se on myös Thunderbolt 3 -yhteensopiva.
Liitännät takana: 3x USB-A 3.0, 4x DisplayPort 1.2++, 4x HDMI 2.0, tuki kaapelilukolle ja Gigabit Etgernet-portti.
Liitännät sivuilla: USB-A 3.0, USB-C 3.1 ja 3,5mm (kuuloke/mikrofoni)


 
Lue myös: 


 

1 kommentti

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +11

Tuo telakka on kyllä kätevä kotonakin näin etätyö-aikaan. Itselläni kun on erillinen näyttö, näppäimistö ja hiiri niin kaapelin vaihtaminen työ- ja oman koneen välillä on ikävää puuhaa. Kummallakin koneella joutuu juttuja kuitenkin tekemään. Ratkaisu löytyi työpaikan kierrätyslavalta, jossa oli Lenovon vastaava laite. USB-piuha virtajohdon lisäksi koneeseen kiinni, niin kaikki toimii. Työpaikalla olisi omaan työläppäriin vielä parempi hubi. kun samalla USB-C kaapelilla tapahtuu yhteys ja lataus samalla. 

Vastaa