Esittely

Vertailussa Apple AirPods ja AirPods Pro - Apua kuulokkeiden valintaan

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 6299 katselukertaa
Vertailussa Apple AirPods ja AirPods Pro - Apua kuulokkeiden valintaan
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Apple julkaisi ensimmäiset AirPods -kuulokkeet joulukuussa 2016 ja monet meistä ovat varmasti bonganneet kyseiset kuulokkeet kauppojen hyllyillä tai kaupungilla kulkiessa. Maaliskuussa 2019 ensimmäisen sukupolven AirPods-kuulokkeet saivat seuraajansa, jonka myötä kuulokkeisiin tuli päivitetty H1-siru, pidempi akkukesto puheluille ja "Hei Siri" -tuki. Uudistuksena saatiin myös tuki langattomalle lataukselle.

Samaan aikaan markkinoille saapui kokonaan uusi AirPods Pro -malli, joka vie kuuntelukokemuksen aivan uudelle tasolle. Mitä eroa kuulokkeilla on ja kummat näistä sopivat sinun käyttötarpeisiisi paremmin? Tässä artikkelissa käymme läpi kuulokkeiden ominaisuuksia ja eroavaisuuksia.

 

AirPods - miellyttävä käyttökokemus kompaktissa koossa

 

Markkinoilla pidempään olleet AirPods -kuulokkeet ovat saatavilla perinteisellä latauskotelolla ja langattomalla latauskotelolla. Langaton latauskotelo vaatii toimiakseen langattoman latausalustan, joka mahdollistaa latauskotelon lataamisen ilman johtojen kanssa kikkailua. AirPodien mukana toimitettava latauskotelo on hyvin siro, joten se kulkee kätevästi mukana siellä missä liikut. Kuulokkeet ovat erittäin helppo yhdistää Bluetoothin avulla omaan Apple-laitteeseesi ja ne yhdistyvätkin laitteeseen automaattisesti, kun haluat niitä käyttää seuraavan kerran.

Halutessasi voit määrittää Hei Siri -toiminnon käyttöön, jolloin kysyt säätietoja, vaihdat kappaletta tai soitat puheluita ääniohjauksen avulla. AirPods -kuulokkeista löytyy myös perinteiset napautuskomennot, joiden avulla voit vaihtaa kappaletta, pysäyttää musiikintoiston tai vastaanottaa puhelun. Kuulokkeet ladataan latauskoteloa käyttäen ja AirPodit sammuvat automaattisesti, kun asetat ne latauskoteloon latausta varten. Latauskotelo toimii myös kätevänä säilytysrasiana kuulokkeille, jolloin ne eivät pääse katoamaan käsilaukun tai lipaston syövereihin.

Kuulokkeet tarjoavat laitevalmistajan mukaan yhdellä latauksella viisi tuntia kuunteluaikaa ja kolme tuntia puheaikaa. Latauskotelon kanssa kuunteluaikaa on tarjolla reippaan vuorokauden verran. Pikalatauksen ansiosta saat 15 minuutin latauksella jopa 3 tunnin kuunteluaikaa tai 2 tuntia puheaikaa. Tämä on todella näppärä ominaisuus, jos olet unohtanut ladata kuulokkeesi tai akku loppuu yllättävässä paikassa. Molemmat AirPodit painavat yhteensä vain 8 grammaa, joten ne ovat erittäin huomaamattomat korvilla. Halutessasi voit käyttää kuulokkeita myös yhdessä korvassa kerrallaan. Äänenlaatu kuulokkeissa on eri arvostelujen mukaan hyvä, joten tavallinen musiikinkuuntelija saa AirPodeista varmasti tyydyttävän musiikinkuuntelukokemuksen.

Koska AirPods -kuulokkeissa ei tule mukana säädettäviä korvainserttejä, sinun kannattaa testata kuulokkeiden istuvuutta korviisi Applen langallisten EarPodien kanssa, sillä AirPodien muotoilu ja istuvuus on hyvin pitkälti samanlainen. AirPodeissa korvan ulkopuolelle jäävä osa on hiuskarvan verran suurempi.

 

14128iDBE02F2CBEAF0175.jpg

 

AirPods Pro -  uutta teknologiaa ja merkittäviä muutoksia

 

AirPods Pron merkittävinpänä uudistuksena voidaan pitää aktiivista vastamelutoimintoa, joka vaimentaa tehokkaasti ympäristöstä kuuluvaa melua. Tästä on etua esimerkiksi matkustaessa lentokoneessa tai vaikkapa konttorilla, kun haluat keskittyä työntekoon musiikin soidessa taustalla. Saat halutessasi kytkettyä vastamelutoiminnon myös näppärästi pois päältä painamalla kuulokkeen varsiosassa olevaa painiketta, jolloin pystyt vaihtamaan ajatuksia kollegan kanssa tai hoitaa vaikkapa ostokset kassahenkilön kanssa. Myös kuulokkeiden muotoilu poikkeaa edeltäjästään edukseen, sillä uusien AirPods Pro -kuulokkeiden mukana tulee kolmet silikoniset korvainsertit, joiden avulla löydät sopivan istuvuuden juuri sinun korvillesi. Tämä on ehdoton plussa, sillä perinteisten AirPodien istuvuutta ei voinut säätää mitenkään.

Uusimman sukupolven AirPodit ovat täynnä viimeisintä teknologiaa ja uusia ominaisuuksia. Adaptiivisen taajuuskorjaimen ansiosta kuulokkeet osaavat tunnistaa korvanmuotosi ja valitsee automaattisesti parhaat mahdolliset ääniasetukset korviisi sopivaksi. Kuulokkeissa on lisäksi kiihtyvyysanturi ja optinen sensori. Tämän avulla ohjelmisto osaa tunnistaa, milloin otat kuulokkeet pois korvalta ja musiikon toisto katkeaa automaattisesti. AirPods Pron ilma-aukot tasaavat korvakäytävään muodostuvaa painetta. AirPods Pro -kuulokkeet painavat edeltäjäänsä pari grammaa enemmän, kun painoa kuulokkeilla on yhteensä 10,8 grammaa.

Kuulokkeista löytyy edeltäjänsä tapaan mahdollisuus käyttää Siriä, jolloin voit ääniohjauksen avulla hoitaa sellaisia asioita, jotka normaalisti vaatisivat puhelimen näpyttelyä. Apple lupaa AirPods Pro -kuulokkeille yhtäjaksoista kuunteluaikaa 4,5 tuntia vastamelutoiminnon ollessa aktiivisena ja latauskotelun avulla kuunteluaikaa saa yhteensä yli 24 tuntia. 5 minuutin pikalataus antaa kuulokkeille tunnin verran kuunteluaikaa.

Äänenlaatua on eri arvosteluissa kehuttu todella paljon ja se on myös arvosteluiden mukaan ensimmäisen sukupolven AirPods -kuulokkeita parempi.

 

Kuulokkeiden tärkeimmät ominaisuudet ja erot

 

 

Kummat AirPodit sinun kannattaa valita?

 

Molemmat AirPodit toimivat täysin saumattomasti yhdessä iPhonen, Apple Watchin, iPadin tai Macin kanssa. Myös Android-käyttäjät voivat käyttää AirPods -kuulokkeita, vaikka Applen omilla laitteilla kuulokkeista saakin hieman enemmän irti. Android-laitteilla kuulokkeet toimivat tavallisten Bluetooth-kuulokkeiden tavoin, joten Apple-laitteiden kanssa toimivasta saumattomuudesta ei Android-käyttäjät pääse nauttimaan. Myöskään ääniohjaus ei toimi Android-laitteilla.

Kuulokkeet tarjoavat erinomaisen käyttökokemuksen Apple-käyttäjille. Hintaeroa kuulokkeiden välillä on tarjouksista riippuen viidestäkymmenestä eurosta sataan euroon. Jos olet vannoutunut Apple-fani ja haluat nauttia erinomaisesta äänenlaadusta ja kulkea kehityksen etunenässä, on Apple AirPods Pro -kuulokkeet sinun valintasi. Suosittelen AirPods Pro -kuulokkeita myös silloin, jos et ole varma siitä, istuvatko perinteiset AirPodit korvaasi.

Mikäli iPhonen kanssa toimitettavat langalliset Applen EarPods -kuulokkeet istuvat korvaasi kuin nakutettu, etkä koe vastamelutoiminnon tai muiden uudistusten tuovan lisäarvoa elämääsi, suosittelen pohtimaan perinteisten AirPodien hankintaa.

Molemmista kuulokkeista on tehty kattavat esittelyt Yhteisöön, jossa pureudutaan molempien kuulokkeiden ominaisuuksiin ja käyttöön vieläkin yksityiskohtaisemmin.

 

Päivitys 20.10.2021: Apple esitteli juuri uudet 3. sukupolven AirPods-kuulokkeet ja samalla päivitti myös perus AirPodsien ja AirPods Pro -mallien latauskoteloa. AirPods Pro -mallin saa nyt MagSafe-latauksen mahdollistava kotelon kanssa ja tuote on tilattavissa verkkokaupastamme. MagSafe mahdollistaa langattoman latauksen vahvan magneetin ansiosta.

Päivitys 20.09.2022: Apple julkisti 07.09.2022. Apple Eventissä uutuustuotteensa, mukaan lukien uudet Apple AirPods Pro 2 -kuulokkeet. Uuden generaation kuulokkeissa nähdäänkin monia parannuksia niin itse kuulokkeissa, kuin myös latauskotelossa. Lue lisää parannuksista Apple AirPods Pro 2:n esittely artikkelista!

 

Lue lisää Apple AirPodeista ja AirPods Pro -kuulokkeista.

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa