Vertailussa Chromebookit - läppärit, jotka sopivat sekä työ- että vapaa-ajan käyttöön

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 17 katselukertaa


 


Chromebook on ihanteellinen kannettava niin työskentelyyn, opiskeluun kuin vapaa-ajallekin. Tässä laite-esittelyssä käydään läpi kaikki verkkokaupastamme löytyvät Chromebook-kannettavat. Artikkelin lopusta löydät vielä kootun vertailutaulukon tekstissä esiintyneistä malleista.


 


 


Acer CHROMEBOOK 15,6" 


 


Tämä 15,6-tuuman kokoinen Acerin Chromebook on varustettu Full HD -kosketusnäytöllä, monipuolisilla liitännöillä, 1280 x 720 resoluutioisella näytöllä, web-kameralla ja nopealla langattomalla yhteydellä. Läppärissä on kahdeksan gigatavun verran keskusmuistia ja 128 gigatavun kokoinen kovalevy. Kone painaa ainoastaan 1,63 kiloa, joten sitä on helppo kuljettaa matkassa mukana.


 


Chromebook toimii saumattomasti yhdessä Google-tilin kanssa. Perinteisen kovalevyn sijaan kaikki tiedostosi tallentuvat pilvipalvelimeen, joihin pääset käsiksi Google-tilin kautta. Googlen kattavien ominaisuuksien, Play-kaupan ja edistyneiden tietoturvaominaisuuksien ansiosta sinun ei tarvitse valmistajan mukaan huolehtia ongelmista pitkässäkään käytössä.


 


Läppärin käyttöjärjestelmänä toimii Chrome OS, joka vastaa laitteen saumattomasta toiminnasta. Chrome OS on Googlen kehittämä käyttöjärjestelmä, jossa kaikki tiedot tallennetaan verkkoon. Se on helppo asentaa ja se hoitaa puolestasi kaikki päivitykset taustalla ilman, että joudut keskeyttämään työskentelyäsi. Valmistajan mukaan sinun ei tarvitse huolehtia edes virusturvasta, sillä Chrome OS hoitaa laitteen suojauksen automaattisesti.


 


Chromebook CB315-3HT -kannettavassa akun pitäisi kestää täydellä latauksella jopa 12,5 tuntia. Lisäksi koneen käyttöjärjestelmä optimoi laitteen akun kulutusta niin, että virran pitäisi riittää koko päiväksi.


 


Tilaa Acer Chromebook 15,6" täältä


 


 


Acer CHROMEBOOK 14"


  


 


Chromebook CB314-1H -kannettavassa on 14-tuuman Full HD -kosketusnäyttö, 12,5 tunnin akunkesto, tarkka webkamera ja monipuoliset USB-liitännät. Keskusmuistia koneesta löytyy neljän gigatavun verran. Kiintolevy tässä mallissa on 64 gigatavua, joka on kooltaan hieman pienempi, kuin ylläolevassa Chromebook-mallissa. Kone painaa ainoastaan 1,5 kg verran, joten sitä on helppo kantaa mukana työ- tai koulupäivän aikana.


 


Tämä Acerin 14-tuuman CB314-1H Chromebook on ominaisuuksiltaan melko samanlainen, kun ylläoleva Acerin malli. Mallien väliset erot näkyvät näytön, kiintolevyn sekä keskusmuistin koossa. Tämänkin läppärin käyttöjärjestelmänä toimii Chromebookeissa oleva Chrome OS, joka vastaa sen toiminnasta. Järjestelmä toimii saumattomasti yhdessä Google-tilisi kanssa, jonka ansiosta kaikki tiedostosi tallentuvat pilvipalvelimeen, joihin pääset käsiksi Google-tilisi kautta.


 


Tilaa Acer Chromebook 14" täältä


 


 


Asus CHROMEBOOK 14"


 


  


 


 


Asuksen 14-tuuman kokoinen Chromebook on varustettu Intel Celeron 3350 –suorittimella, monipuolisilla liitännöillä, kahdella stereokaiuttimella, neljän gigatavun keskusmuistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla. Kannettavassa on hopean värinen alumiininen kansi, ohut 16,1 millimetrin profiili ja se painaa vain 1,34 kiloa. Siroa läppäriä on näppärä kantaa päivän touhuissa mukana. Lisäksi sen 10 tunnin akunkeston myötä voit jättää laturin huoletta kotiin!


 


C423-malli on myös ensimmäinen Asuksen Chromebook, jossa on huomaamattomat NanoEdge näytönkehykset, jotka maksimoivat näytön kokoa entisestään. Full HD -kosketusnäyttöä reunustaa ainoastaan 5,8 mm kapea kehys, ja näytössä oleva heijastamaton pinnoite suojaa silmiä vähentäen kirkkaita heijastuksia.


 


Läppärissä on 180 asteen saranatoiminto, jonka myötä kone voidaan asettaa vaakatasoon. Valmistajan mukaan vankka saranamuotoilu on testattu kestämään peräti 20 000 kerran avaamisen ja sulkemisen pitkäaikaisen käyttöiän varmistamiseksi. Mainitsemisen arvoista tässä koneessa on myös se, että C423-mallin jalanjälki on merkittävästi pienempi kuin perinteisten Chromebook mallien.


 


Kuten ylläolevissa Acerin Chromebookeissa, myös tässä Asuksen mallissa käyttöjärjestelmänä toimii Googlen Chrome OS, jonka avulla saat suoran pääsyn Google Play kaupan valtavaan sovellusvalikoimaan. Lisäksi Googlen päivitysten ansiosta laitteesi pysyy suojattuna viruksilta ja muilta uhilta.


 


Tilaa Asus Chromebook 14" täältä


 


 


 


 

  Acer Chromebook 15,6" Acer Chromebook 14" Asus Chromebook 14"
Näyttö 

15,6"


1920 x 108014"


1920 x 108014"


1920 x 1080


Suoritin Intel Celeron processor N4020 Intel Celeron processor N4020 Intel Celeron N3350
Suorittimen teho 1,1 GHz (Turbo 2,8 GHz) 1,1 GHz (Turbo 2,8 GHz) 1,1 GHz (2M Cache, turbo jopa up to 2.4 GHz)
Keskusmuisti 8 Gt LPDDR4 4 Gt LPDDR4 4 Gt
Käyttöjärjestelmä

Chrome OS


Chrome OS

Chrome OS


Kiintolevy 128 Gt eMMc 64 Gt eMMc 64 Gt eMMc
Mitat 36,635 x 25,05 x 2,03 cm 32,24 x 23,2 x 1,97 cm

32,2 x 22,8 x


1,61 cm


Muistikortti microSD-kortinlukija microSD-kortinlukija microSD-kortinlukija
Kosketusnäyttö Kyllä Ei Kyllä

 


 


  


 


 


Lue lisää: 


 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa