Esittely

Wilfa ilmankostuttimet - Näin parannat sisäilmaasi

  • 9 May 2023
  • 0 kommenttia
  • 400 katselukertaa
Wilfa ilmankostuttimet - Näin parannat sisäilmaasi
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Huomaatko ilmojen kylmetessä tai alkukeväästä käsiesi kuivuvan tai huuliesi rohtuvan herkemmin? Tämä johtuu siitä, että ilma on silloin kuivempaa. Liian kuiva ilma voi myös kuivattaa limakalvoja, jonka vuoksi kurkku saattaa tuntua aamuisin karhealta. Ilmankostuttimen avulla voit kuitenkin pitää sisäilmasi aina sopivalla tasolla ja siten pitää ihosi sekä hengitystiet terveinä. Ilmankosteuden huomioiminen kotona onkin siis yhtä tärkeää ellei jopa tärkeämpää kuin lämpötilan seuraaminen.

 

Miksi ostaa ilmankostutin?

 

Sopiva sisäilman kosteus on tärkeää sekä terveyden, viihtyvyyden että ympäristön kannalta. Varsinkin lämmityskaudella kannattaa seurata sisäilman kosteustasapainoa. Oikea kosteustasapaino tekee hyvää terveydellesi sekä edesauttaa talvella helposti kuivuvan ihon ja kynsien hyvinvointia. Ilman kuivuus myös vaikuttaa siihen, miten koet lämpötilan. Esimerkiksi kuiva sisäilma saa huoneilman tuntumaan kylmemmältä. On siis helpompaa ja energiatehokkaampaa nostaa ilmankosteutta sen sijaan, että lämmittäisi lisää asuntoa.

Liian alhainen ilmankosteus kuivattaa ihoa ja limakalvoja ja tuntuu paitsi epämiellyttävältä, myös vaikeuttaa hengitysteiden limakalvojen toimintaa. Kuivat limakalvot ovat alttiimpia bakteerien ja virusten lisääntymiselle hengitysteissä. Kuiva ilma aiheuttaa helposti allergikoille hengitysvaikeuksia. Liian kuiva sisäilma vaikuttaa myös asumisviihtyvyyteen ja asunnon materiaaleihin: parketti kärsii, puiset huonekalut halkeilevat, tapetit irtoilevat, viherkasvit kärsivät ja pöly leijuu ilmassa. Jos huoneilman kosteus jää alle 35 %, on suositeltavaa käyttää ilmankostutinta.

 

Wilfan ilmankostuttimilla sisäilma kuntoon

 

Wilfa on tuonut markkinoille kolme uutta ilmankostutinta: HU4-4W, HU-400WW ja HU-430CW. HU4-4W on malleista huokein ja se on tarkoitettu pienempään tilaan. Pienen kokonsa vuoksi laite onkin helppo sijoittaa esimerkiksi makuuhuoneeseen. Huonetilan suositeltu maksimikoko on 20 m². Laitteesta löytyy myös tuoksutoiminto. Saat täytettyä kotisi lempituoksullasi laittamalla hajustelokeroon hajustetyynyn. Tiputa pari tippaa tuoksuöljyä hajustetyynylle ja huoneesi täyttyy haluamallasi tuoksulla.

Keskiluokan HU-400WW kykenee kosteuttamaan jopa 40 m² kokoisen huoneiston. Laitteessa on keraaminen suodatin veden pehmentämiseksi ja puhtaampana pitämiseksi. Suodatin voidaan puhdistaa ja käyttää uudelleen. Laitteessa on myös tuoksutoiminto, kuten pienemmässä mallissa, mutta lisänä tästä mallista löytyy käyttäjäystävällinen kosketusvalitsin.

HU-430CW on Wilfan tulokkaista laadukkain malli. Ultraäänitekniikka mahdollistaa laitteelle suuren höyrykapasiteetin. Tämän ansiosta laite kykenee kosteuttamaan jopa 50 m² -huonetilan. Kompakti ilmankostutin kykenee tuottamaan 370 ml kylmää tai lämmintä höyryä tunnissa. Ilmankostuttimessa on 4,3 litran vesisäiliö ja tuoksutoiminto. LED-näytöltä näet selkästi yleiskuvan asetuksista ja huoneen kosteustasosta.

HU-430CW:n WiFi-toiminnon avulla voit liittää ilmankostuttimen myös kotisi Wifi-verkkoon, jolloin voit hallita ilmankostuttajan ominaisuuksia myös etänä. WiFi-sovellus käyttää laitteen yhdistämiseen 2,4 GHz:n WiFi-yhteyttä ja on yhteensopiva myös Google Assistant ja Amazon Alexa sovelluksien kanssa. Voit ladata maksuttoman WiLife-sovelluksen IOS tai Android käyttöjärjestelmille näiden omista sovelluskaupoista. Valmistajan mukaan laitteen plasmatoiminto kykenee poistamaan ilmassa olevia bakteereja ja epämiellyttäviä hajuja. Automaattisen kosteudenhallintatoiminnon avulla voit myös kätevästi asettaa halutun kosteuden. Laite säätää automaattisesti kosteudentuottoa halutun kosteustason saavuttamiseksi.

 

Innostuitko ostamaan itsellesi ilmankostuttimen? Kurkkaa myös tämä video, jossa kerrotaan tarkemmin ilmankostuttimen hyödyistä!

 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa