Esittely

Xiaomi 12 ja 12 Pro – huippuominaisuuksia tyylikkäissä kuorissa

  • 6 April 2022
  • 3 kommenttia
  • 166 katselukertaa
Xiaomi 12 ja 12 Pro – huippuominaisuuksia tyylikkäissä kuorissa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Xiaomi julkaisi tämän vuoden ensimmäiset lippulaivamallinsa Xiaomi 12 ja 12 Pro -puhelinmallit. Ensivaikutelman perusteella niissä on panostettu erityisesti laadukkaaseen tuntumaan, kameraominaisuuksiin ja näyttöön. Värimaailmaltaan ne ovat trendikkäitä ja tyylikkäitä. Monipuoliset ja kattavasti varustellut uutuusmallit ovat tilattavissa verkkokaupastamme.

 

Xiaomi 12 Pro tärkeimmät ominaisuudet:

 

  • Kirkas ja laadukas näyttö
  • Kolme 50 megapikselin takakameraa
  • Nopea lataus

 

Xiaomi 12 tärkeimmät ominaisuudet:

 

  • Laadukas näyttö
  • Hyvät kameraominaisuudet (joskin heikommat kuin Pro-mallissa)
  • Monipuoliset latausominaisuudet

 

Xiaomi 12 Pro – tyyliä, laatua ja vakuuttavia kameraominaisuuksia

 

Xiaomi 12 Pro on ulkoisesti tyylikäs ja arvosteluiden mukaan myös laadukkaan ja jämäkän tuntuinen. Puhelinta kiertää alumiinikehys ja näyttölasina on Corning Gorilla Glass Victus -lasi, joka kiertää hieman puhelimen reunoille. Etupuolelta puhelin näyttää keveältä, lähes kehyksettömältä. Mattapintainen takakansi tuo puolestaan laitteeseen tyylikkyyttä.

6,73 tuuman näyttö on tekniikaltaan LTPO AMOLED -näyttö joustavasti mukautuvalla 120 hertsin virkistystaajuudella ja 480 hertsin kosketusherkkyydellä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että näyttö mukautuu käytöstä riippuen eri taajuuteen vaihdellen 60 - 90 – 120 käyttötiloilla. Tästä on hyötyä erityisesti virrankulutuksessa. Korkeasta kosketusherkkyydestä on erityisesti hyötyä mobiilipelaajille. Lisäksi näytössä on HDR10+ /Dolby Vision -laajasävyväriskaala, ja asetuksissa voit muuttaa värimaailmaa omaan silmään sopivaksi. Näyttö on kirkkaimmillaan jopa 1500 nitiä, joten puhelimen näytöltä näkee kirkkaammissakin olosuhteissa. Pistemäinen etukamera on sijoitettu keskelle, näytön yläosaan eikä näin ollen vie juurikaan tilaa näytöstä.

Takakameroita on kolme, jotka on sijoitettu erilliseen kamerakohoumaan. Kameraominaisuudet ovat Pro-mallissa vertaansa vailla, sillä jokainen takakameroista on kooltaan 50 megapikseliä. Pääkameran rinnalla toimivat 115 asteen ultralaajakulmakamera, sekä 2x optisen zoomin telekamera. Kamerakohoumaan on sijoitettu myös LED-kuvasvalo. Pääkamerassa on optinen kuvanvakaaja, joka onkin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista kun valitaan puhelinta nimenomaan kameraominaisuuksia ajatellen. Testien mukaan Xiaomi 12 Pro:lla otetut kuvat ovat laadukkaita ja teräviä. Myös värien on kerrottu olevan eloisat ja kirkkaat. Kamerasta löytyy myös iso valikoima erilaisia kuvaustiloja esimerkiksi yökuvaukseen. Xiaomi 12 Pro:ssa lieneekin Xiaomin tähän astisen puhelinvalikoiman paras kamera.

Xiaomi 12 Pro:n sydämenä toimii Qualcommin uusin suoritin, Snapdragon 8 Gen 1, joka on testien mukaan tämän hetken suorituskykyisin järjestelmäpiiri, jota käytetään Android-pohjaisissa puhelimissa. Valmistaja on luvannut että uusi järjestelmäpiiri tuo parannuksia erityisesti mobiilipelaajille. Graafinen suorituskyky on myös parantunut aiemmasta, ja suorituskyvyn on luvattu olevan jopa 20 prosenttia aikaisempaa parempi. Tehokas puhelin vaatii myös nopean latauksen, ja siihen on Xiaomissa nyt eritoten panostettu. Myyntipakkaukseen sisältyvä pikalaturi tukee 120 watin langallista latausta ja puhelimen onkin sanottu latautuvan tyhjästä täyteen alle puolessa tunnissa. Asetuksista on mahdollista valita myös erillinen ”nopeuta latausta” -valinta, joka lataa akun täyteen vieläkin nopeammin. Vaikka akun koko ei ole markkinoiden suurin, kompensoi latausnopeus kuitenkin hyvin kokonaisuutta. Xiaomi 12 Pro tukee myös langatonta latausta 50 watin teholla ja myös käänteinen langaton lataus on mahdollista 10 watin teholla.

 

Xiaomi 12 – sisarmalli kevennetyillä ominaisuuksilla

 

Päällisin puolin sisarmalli Xiaomi 12 on hyvinkin samanlainen kuin Pro-versio. Muotoilultaan se on samanlainen, mutta kooltaan aavistuksen pienempi. Suurimmat erot mallien välillä ovat näytössä, latausominaisuuksissa ja kameroissa.

Pienemmästä koosta johtuen myös näytön koko on pienempi eli 6,28 tuumaa, ja eroaa hieman tekniikaltaan. Tässä näytön tekniikkana on AMOLED, kun se Pro-mallissa on LTPO AMOLED. Näytön virkistystaajuus mukautuu portaittain aina 120 hertsiin saakka, ja kirkkaudensäätö toimii jopa 16 000 eri tasolla ja on huipputasollaan 1100 niitissä. Erinomainen luku sekin vaikka ei ylläkään aivan Pro-mallin kirkkauteen. Näytön värisävyjen tuki on kuitenkin huomattavasti parempi kuin Pro-mallissa. Se tukee jopa yli 68 miljardin värisävyn toistoa, kun Pro-mallissa tuki rajoittuu reiluun miljardiin. Näyttölasin rakenne on samaa Corning Corilla Glass Victus -lasia. Näyttötestaaja DisplayMate on esimerkiksi antanut näytölle arvosanaksi A+, joka annetaan vain laadukkaimmille näytöille.

Kolme takakameraa pitävät sisällää 50 megapikselin pääkameran, 13 megapikselin ultralaajakulmakameran, sekä viiden megapikselin telemakrokameran. Pääkamerassa on optinen kuvanvakaaja, aivan kuten Pro-mallissakin. Myös LED-kuvausvalo sijaitsee kamerakohoumassa. Etukamera on tarkkuudeltaan 32 megapikseliä, eli sama kuin lippulaivamallissa. Kameroiden on kerrottu käynnistyvän nopeasti ja kuvausnopeuden on myös kerrottu nousseen aiemmista malleista. Kuvanparannuksiin kuuluu myös ProFocus-tarkennusjärjestelmä, joka seuraa liikkeessä henkilöitä tai muuta valittua kohdetta ja pitää tarkennuksen kohdistettuna videokuvauksen aikana. Tarkennuksen kohde ei siis muutu vaikka henkilö kävelisi jonkun esteen takaa ja poistuisi hetkeksi kuvasta.

Konepellin alla hyrrää sama Qualcommin Snpadragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, eli tekniikaltaan puhelin on yhtä suorituskykyinen Pro-malliin verrattuna. Myös akun koko on sama 4500 mAh. Pieni eroavaisuus on kuitenkin lataustehoissa, sillä Xiaomi 12 tukee 67 watin langallista latausta. 50 watin langaton lataus ja 10 watin käänteinen langaton lataus ovat kuitenkin samat.

 

Tekniset tiedot vertailussa:

 

  Xiaomi 12  Xiaomi 12 Pro
Näyttö: 6,28" AMOLED, 120 hertsin mukautuva virkistystaajuus 6,73" LTPO AMOLED, 120 hertsin mukautuva virkistystaajuus
Resoluutio: 2400 x 1080 3200 x 1440
Etukamera: 32 Mpix 32 Mpix
Takakamerat:

50 Mpix pääkamera f/1.88

13 Mpix ultralaajakulma f/2.4

5 Mpix telemakro (tarkennus 3-7 senttimetriin)

50 Mpix pääkamera f/1.9

50 Mpix ultralaajakulma f/2.2

50 Mpix telekamera f/1.9

Videokuvaus: 

Etukamerassa tuki 4K videolle, takakamerassa tuki 8K videolle

Etukamerassa tuki 4K videolle, takakamerassa tuki 8K videolle

IP-luokitus: Ei Ei
Keskusmuisti: 8 Gt 12 Gt
Tallennustila:  256 Gt 256 Gt

SIM-kortti:

Nano-SIM Nano-SIM

Dual-SIM:

Kyllä Kyllä
Käyttöjärjestelmä: Android 12 + MIUI13 Android 12 + MIUI13
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
Akku: 4500 mAh 4600 mAh
Lataus:

67 W langallinen pikalataus

50 W langaton pikalataus

10 W käänteinen langaton lataus

120 W langallinen pikalataus

50 W langaton pikalataus

10 W käänteinen langaton lataus

Mitat:  152,7 x 69,9 x 8,16 mm 163,6 x 74,6 x 8,16 mm
Paino:  180 g 205 g
Muuta Sormenjälkitunnistin, USB-C-liitäntä Sormenjälkitunnistin, USB-C-liitäntä

 

 

Kumpi kannattaa valita?

 

Vaikka mallit ovat ulkoisesti hyvin saman näköisiä, on niissä kuitenkin muutamia eroavaisuuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon. Pienempi mahtuu paremmin taskuun ja pienempäänkin laukkuun, kun taas isompi on tekniikaltaan aavistuksen parempi. Pro-mallin näyttö on tarkempi ja kirkkaampi, mutta perusmalli toistaa kuitenkin huomattavasti enemmän värisävyjä. Eroa on myös kaiutinominaisuuksissa, kalliimmassa mallissa niitä on neljä ja perusmallissa kaksi. Toisaalta kannattaa miettiä miten paljon puhelimen omilla kaiuttimilla on merkitystä juuri itselle esimerkiksi musiikin kuuntelussa. Kameraominaisuuksia kannattaa ehdottomasti vertailla, jos puhelimella tulee napsittua kuvia enemmänkin. Myös latausominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Tärkein vertailukohde useimmille on kuitenkin hinta, kun ostopäätöstä tehdään. Oli valintasi kumpi tahansa, saat yhden tämän hetken huippupuhelimista jolla varmasti pärjää pitkään.

Xiaomi 12 ja Xiaomi 12 Pro ovat tilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehtoina ovat harmaa, sininen ja violetti. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi laturin, USB-C-kaapelin, SIM-työkalun, suojakuoren, pikaoppaan ja takuukortin. 

 

Huom! 6.4.2022 - 5.4.2023 välillä ostettu ja käyttöön otettu 12 -sarjan puhelin sisältää lasitakuun (tahattoman vahingon aiheuttama lasin rikkoutuminen) 6 kuukaudeksi ostopäivästä.

 

Lue myös:

 


3 kommenttia

Kunniamerkki +1

Muuten hyvä, mutta eikös tuon hintaisen Pro mallin muistia ole 12gb/256gb? Ainakin Elisalla ja DNAlla kyseisessä mallissa muistia on 12gb tuohon hintaan.

Kunniamerkki +1

Ja kaiken kukkuraksi akun kokokin väärin, Pron akkukoko on 4600mAh, ei 4500. Kannattaisiko nämä tiedot tarkistaa jostain ennenkuin julkaisee? 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +10

@Mussejoo Tarkistin tiedot artikkelista uudestaan ja olet täysin oikeassa. Tiedot on nyt muutettu. Kiitos, kun ilmoitit virheestä. Olemme jatkossa tarkempia. 😁>

Vastaa