Esittely

Xiaomi 13 Lite 5G - Lippulaivatason kameraominaisuudet

 • 2 March 2023
 • 0 kommenttia
 • 79 katselukertaa
Xiaomi 13 Lite 5G - Lippulaivatason kameraominaisuudet
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Xiaomin uutuus Xiaomi 13 Lite 5G on suunniteltu erityisesti sosiaalisen median käyttäjälle ja sisällöntuottajalle. Laite on edullisempi ja teknisesti hieman vaatimattomampi verrattuna saman sarjan uutuuksiin Xiaomi 13 5G ja Xiaomi 13 Pro 5G. Valmistaja on kiinnittänyt suunnitelussa huomiota puhelimen kameraominaisuuksiin ja niitä siitä löytyykin paljon. Xiaomi on panostanut myös laitteen muotoiluun ja rakenteeltaan puhelin on ohut ja kevyt. Laite on saatavilla kolmessa eri värissä: musta, sininen ja vaalenpunainen. 

 

Monipuoliset kameraominaisuudet tuo helppoutta kuvaamiseen

 

Xiaomi kertoo Xiaomi 13 Liten olevan todellisen sosiaalisen median suurkuluttajan ja sisällöntuottajan valinta, sillä siinä on monipuoliset lippulaivatason kamerat ja siihen liittyvät sovellukset. Puhelimessa on sisäänrakennettuna uudistettu VLOG -tila, videokuvauksen kanssa käytettävä tekstiä heijastava telepromteri sekä Selfie Glow -etuvalo. Valmistajan mukaan edellä mainittujen ominaisuuksien ansiosta kuvaaminen ja kuvien muokkaaminen on helpompaa.

 

Puhelin on varustettu 50 megapikselin kolmoiskameralla, jonka pääkamerassa on huipputason IMX766-kenno. Kameran suuri 1/1,56” kenno ja f/1.8 aukkokoko päästävät 123 % enemmän valoa läpi verrattuna aikaisempaan Xiaomi 12 Lite -malliin, mikä valmistajan mukaan mahdollistaa selkeät otokset jokaisessa kuvaushetkessä. Pääkameran lisäksi takana on kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera ja kahden megapikselin makrokamera. Puhelimessa oleva tehokas laskentakyky sekä Xiaomi Imaging Engine -kuvausmoottori tarkentaa automaattisesti liikkuviin kohteisiin. Apuna näissä ovat myös Eye Tracking Focus sekä Motion Capture -ominaisuudet. Xiaomi kertoo puhelimen tehokkuuden näkyvän myös kameran reagointikyvyssä ja nopeudessa, kun otat esimerkiksi sarjakuvia.

 

Xiaomi 13 Litessä on kaksi etukameraa ja pääkameralla taltioit kuvat 32 megapikselin tarkkuudella. Sen lisäksi siinä on kahdeksan megapikselin apukamera, joka toimii syvyyssensorina. Puhelimen etukamerassa on myös mukautuva kasvojentunnistus, jolloin kamera zoomaa taaemmas ja näkökenttää laajennetaan useamman henkilön tullessa kuvaan. Xiaomi 13 Lite pitää sisällään myös monta erilaista ja käytännöllistä kameraominaisuutta, kuten Selfie Zoom, Pocket Mirror ja aikaisemmin mainittu Selfie Glow. Valmistajan mukaan kaikki ominaisuudet on suunniteltu mahdollistamaan korkealuokkaiset selfiet ja laadukkaat videopuhelut. Selfie Zoomilla saat otettua lähikuvia esimerkiksi meikkisi yksityiskohdista hyödyntäen kaksinkertaista zoomia. Pocket Mirror -toiminto toimii nimensämukaisesti peilinä puhelimessa. Selfie Glow -etuvalo valaisee kasvot korostaen ehostusta luonnollisesti yksittäisissä kuvissa ja videopuheluissa – piirteet näkyvät myös hämärissä olosuhteissa.

 

 

Näe miljardit värisävyt kaarevalta näytöltä

 

Xiaomi 13 Lite on varustettu 6,55 tuumaisella kaarevalla Full HD+ AMOLED-näytöllä, joka tukee 120 hertsin virkistystaajuutta ja 240 hertsin kosketustunnistusta. Näytön ominaisuudet tekevät käytöstä sulavaa, selaat sitten eri sisältöjä tai pelaat pelejä. Näytön väritoisto on 12-bittinen, joka mahdollistaa 68 miljardin värisävyn toistamisen – näytön värit ovat runsaita ja tarkkoja. Xiaomi 13 Litessä oleva Sunlight mode ja Reading mode -asetukset tekevät puhelimen käytöstä silmäystävällistä. Niiden avulla suojaat silmiäsi väsymykseltä ja rasitukselta päivittäin ruutua katseltaessa. Laitteesta löytyy tuki sekä Dolby Vision että Dolby Atmos -ominaisuuksille ja valmistajan mukaan puhelimen audiovisuaalinen kokemus on erittäin mukaansatempaava. Voit nauttia leffoista ja lempisarjoista hyvällä kuvan- ja äänenlaadulla. Näyttöä suojaa Corning Gorilla Glass 5 -lasi ja sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle.

 

Parannettua tehoa ja pitkää akun kestoa

 

Tehonsa Xiaomi 13 Lite saa Snapdragon 7 Gen 1 -suorittimesta, jossa on 20 % parempi grafiikkasuorituskyky sekä 30 % enemmän tekoälysuorituskykyä verrattuna edeltävään Snapdragonin suorittimeen. Valmistajan mukaan puhelimen jäähdytys on tehokasta sen siroon runkoon nähden, ja viilennystä on lisätty myös etukameroille. Puhelin onkin ohut ja kevyt, sillä sen paksuus on vain 7,23 mm ja painoa löytyy 171 grammaa. Kokoonsa nähden Xiaomi 13 Liteen on saatu kuitenkin mahdutettua pitkään kestävä 4500 mAh:n, akku, jonka saat ladattua tarvittaessa nopeasti 67 W turbolatauksella. Xiaomi kertoo turbolatauksen mahdollistavan akun lataamiseen tyhjästä täyteen jopa 40 minuutissa. Käyttömuistia puhelimessa on kahdeksan gigatavua ja sisäistä muistia 256 gigatavua.

 

Tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 6,55” AMOLED, 20:9-kuvasuhde, 2400×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuus, 120 Hz virkistystaajuus, 240 Hz kosketustunnistus
 • Etukamera: 32 MP | 8 MP syvyyskamera
 • Takakamerat: 50 MP pääkamera | 8 MP ultralaajakulmakamera | 2 MP makrokamera
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana MIUI 14 -ohjelmistoa
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1
 • Muisti: 8 Gt + 256 Gt
 • SIM: kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • Akku: 4500 mAh, 67 W pikalataus
 • Mitat: 159,2 x 72,7 x 7,23 mm
 • Paino: 171 g
 • Muuta: Dolby Atmos -tilaäänituki, sormenjälkilukija näytön alla

 

Xiaomi 13 Lite -puhelimen lisäksi myyntipakkaus sisältää SIM-kortin poistotyökalun ja 67 W:n laturin.

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa