Allergiaa SAMSUNG GEAR FIT 2 PRO -kellosta

  • 28 November 2018
  • 8 kommenttia
  • 216 katselukertaa

SAMSUNG GEAR FIT 2 PRO on aiheuttanut ainakin itselleni ihottumaa/palovamman tapaista. Interneetistä käy ilmi, että muillakin samoja ongelmia ko. kellon kanssa. Kellon takana on 2 kupari "nastaa" ja ne ottaa ihoon kiinni. Ei auta vaikka puhelimen pesee päivittäin ja käy itsekin suihkussa.


Ainoa mitä olen keksinyt on, että laitan teipin palan niiden kahden kuparinastan päälle. Teippi pitää poistaa kun kelloa lataa telakassa. Myös muiden valmistajien kelloissa on ilmennyt vaihtelevasti samaa ongelmaa. Samsung ei ota asiasta vastuuta tietenkään, vaan neuvoo menemään lääkäriin :)


Itse vedin hydrocortisonia ja eiköhän sillä lähde. Voin kuvitella kuinka Samsung kelpottelisi vastuunsa asiassa jos yrittäisin saada kelloa takuuseen, joten en edes yritä.


 


Edit ReOlivia: Muokattu otsikkoa


8 kommenttia

Heippa @Jokke333 ja tervetuloa Yhteisöön!


 


Vaivasi kuulostaa allergialta, joten voisiko nämä nastat sisältää jotain ainesosaa jolle olet allerginen? Lääketieteen ammattilainen en toki ole mutta suosittelen, että kerrot tästä vielä omalle lääkärillesi, joka voi asiaa tarkemmin tutkia.

Kiitoksia, menen kyllä lääkäriin mikäli hydrokortisoni ei auta. Melkoisen erikoinen ihottuma on kyseessä, ikään kuin iho olisi palanut. Ongelma alkoi vasta noin 4kk kellon hankkimisesta, kaverini hankki saman mallin 1kk sitten. Pala teippiä oli tämän ongelman ratkaisu. Hyvä vain jos kelloa hankkiva on tietoinen tästä ongelmasta, itse en ollut enkä olisi hankkinut jos olisin tiennyt kellon suunnitelluvirheestä (kuparitapit on väärin sijoiteltu).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Viitteet  1. https://us.community.samsung.com/t5/Wearable-Tech/gear-fit2-burn/td-p/37263

  2. https://www.wareable.com/samsung/samsung-gear-fit2-burns-skin-irritation-4218

  3. https://forums.androidcentral.com/samsung-gear-s/474501-allergic-contactpoint-forr-battery.html


 


Oijoi! Nikkeliallergia on melko yleinen, jos tuota käytetään kellossa, mutta kannattaa ihmeessä kääntyä lääkärin puoleen tutkimuksia varten. Toinen voi olla, että kello lämpenee liikaa, niin ainakin osa käyttäjistä on ottanut ominaisuuksia pois käytöstä mm. sykkeen mittauksen.


 

Tuo @Sekuntin vinkkaamasta voisi olla apu, jos poistaa sen sykkeenmittauksen ainakin testiksi hetkeksi pois. Hyvä, että olet @Jokke333 tästä ilmottanut myös Samsungille niin hekin osaavat tutkia asiaa tarkemmin, jos on kyse isommasta ongelmasta.

En ole Samsungille ilmoittanut, koska he kuitenkin kieltävät kaiken vastuun. Tod.näk heidän kommentti olisi, että "jaa emme ole kuulleet ongelmasta, ikävää että sait reaktion ja kannattaa käydä lääkärissä".

Kyllä te tiedätte eri yritysten "copy and paste" "we care but..." -vastaukset.

 

Pulssinmittaus on aina päällä, mutta noin viikon testin jälkeen vain tuo teipin lisääminen eli kuparisten päiden peittäminen on tähän mennessä auttanut. Vastaavia ongelmia on myös muiden valmistajien kelloissa, Xiaomissa (mikä lie kiinavehje), jotkuvat ovat saaneet vesirakkuloita -syystä ties miestä.

 

Olen kerran ollut yhteydessä Samsungin tukeen ja se oli aivan turhaa ajanhukkausta. Tänne kirjoitin vain siksi, että halusin varoittaa ihmisiä, mahdollisia ko. kellon hankkijoita. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Samsungin tukisivuston turvaohjeessa ilmoitetaan selkeästi seuraavanlaisesti:


"Jos olet allerginen tuotteen maalille tai metalliosille, iholla voi ilmetä kutinaa, ihottumaa tai turvotusta. Jos näin käy, lopeta laitteen käyttö ja hakeudu lääkärin vastaanotolle"


 


Kuinka moni näitä mahtaa lukea? Tuolla käyttöohjeissa on sitten vähän tarkemmin annettu vinkkejä hihnan kiinnittämiseen ja varotoimiin käyttäjille, jotka eivät ole allergisia. Helpoin ratkaisu lienee myydä laite pois ja ostaa tilalle eri malli jota testailee vaikka esim. Gigantin 50 pv palautusoikeuden puitteissa :smileyhappy:


 

Kiitoksia neuvoista :)

Hyvä jos näitä laitteita voisi liisata. Edes 50pv ei riitä. Onneksi kello toimii muuten ja kuten kirjoitin ongelma poistuu kun teipittää ne kaksi kuparista tappia. Ehkä voisi harkita myyvänsä kellon pois.

Käyttämällä  Galaxy Watch älykelloa sain palovamman ranteessa, Todennäköisesti LED-valosta.

 

Vastaa