Kysymys

Chromebook ei löydä verkkoyhteyttä

  • 20 November 2023
  • 2 kommenttia
  • 84 katselukertaa

Kunniamerkki +4

Moro

Mun Chromebook ei löydä enää minkäänlaista nettiä kun taloyhtiössä tehtiin muutostyöt puhelinpistokkeesta kuituun. 

Puhelin kyllä löysi heti. 

 

----

Muokkaus Sakumik: Muokattu hieman otsikkoa


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Vaihtuiko langattoman lähiverkon tukiasema samalla?

Jos vaihtui, tarkasta uuden tukiaseman käyttämä kanava. Jos se on 1 – 11, kaikki kunnossa.

Mutta jos se on 12 tai 13, niin ongelmana saattaa olla, että Chromebook leikkii olevansa Yhdysvalloissa. Siellä kanavia 12 ja 13 ei saa käyttää. Tällöin tarkasta, voiko Chromebookista valita käyttöalueeksi Euroopan. Tai vaihda langattoman lähiverkon tukiasemasi toimimaan jollakin kanavalla 1 ja 11 välillä.

 

Mikäli Chromebook on hieman iäkkäämpi malli, siinä saattaa olla pelkästään 2,4 GHz langaton lähiverkko. Uusien 2,4 & 5 GHz ja vanhojen yksitaajuuslaitteiden kanssa voi törmätä yhteensopivuusongelmiin.

Erota tällöin langattoman lähiverkkosi tukiasemasta 2,4 GHz ja 5 GHz verkot toisistaan erillisiksi ja anna niille eri nimet.

 

Jos tämäkään ei auta, yksi ratkaisu voi olla asettaa vanha modeemisi pelkäksi langattomaksi tukiasemaksi 2,4 GHz kaistalle ja kytkeä se uuden reitittimesi perään. Uudesta reitittimestä voi sitten sulkea 2,4 GHz verkon kokonaan pois päältä häiritsemästä.

Kunniamerkki +4

Moi

Oli aika hankalaa kieltä perusjantterille, mutta siinä kävi niin, että tein uuden käyttäjän ja saman tien tuli netti. Palasin omalle profiilille niin sitten oli sielläkin. 

Oli siis laitekohtainen vika. En tiedä mikä mutta pääasia että auttoi. 

Yritin kuitenkin ainakin puoli tuntia sitä nettiä saada ettei voinut olla mitenkään vaan odottamisesta kiinni. Tai sitten se vaan haki uutta nettiyhteyttä noin kauan? 

 

 

Vastaa