Chromecast Ultra ei yhdisty 5Gz verkkoon

  • 7 April 2018
  • 5 kommenttia
  • 32 katselukertaa

Hei,

 

Olen yrittänyt asentaa uutta Chromecast Ultra laitetta Telian verkkoon.

 

Reititin: Zyxel NBG 6515

Televisio: Sony Bravia

Chromecast Ultra versio: uusin, just kaupasta ostettu.

 

Verkko, kännykkä ja TV löytävät hyvin toisensa mutta Chromecastin asennuksen aikana tulee ilmoitus että yhteys 5GHz verkkoon onnistui mutta nettiyhteys ei onnistu. Englanninkielinen lyhyt ohjeistus mahdollisesta ongelmasta: Disable Access Point/AP isolation, also known as Client isolation or guest mode, on your router.

 

Tutkin melko tarkkaan kaikki reitittimen admin-panelin asetukset mutta en mistään löytänyt tekstiä joka jotenkin viittaisi tähän AP-asetukseen. Oliskohan sillä jokin muu nimi Zyxelin laitteissa tai onko vika jossain muussa?

 

 

 

 


5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Hei @Tilitalitelia ja tervetuloa Telian yhteisöön!Olisiko tästä apua : Toisen sukupolven Chromecast on yhteensopiva 2,4 GHz:n Wi-Fi 802.11 b/g/n -Wi-Fi-verkkojen ja 5 GHz:n verkkojen kanssa, joten näet molemmat laitteen määrityksen aikana. Jos käytät kaksitaajuuksista reititintä, poista tukiaseman erotus käytöstä. Muut laitteesi, kuten tietokoneesi, voivat käyttää 5 GHz:n taajuutta. 5 GHz:n taajuus maksimoi suorituskyvyn, kun suoratoistat välilehtiä Cast-laajennuksen avulla. Jos olet ottanut käyttöön tukiaseman/asiakkaan erotuksen Wi-Fi-reitittimessäsi tai jos se on oletuksena käytössä, se täytyy poistaa käytöstä. Täältä saat lisätietoja tukiaseman erotuksesta. Jos haluat yhdistää piilotettuun verkkoon (verkko, joka ei lähetä nimeään), verkon nimi ja salasana täytyy antaa manuaalisesti. Ota yhteyttä internetpalvelun tarjoajaan, jos et tiedä Wi-Fi-reitittimesi nimeä tai salasanaa. Jos haluat muodostaa yhteyden Chromecastiin ilman Wi-Fi-yhteyttä ja käytettävissäsi on Ethernet-yhteys, voit käyttää Ethernet-sovitinta.

Kiitos vastauksesta.

 

"Jos olet ottanut käyttöön tukiaseman/asiakkaan erotuksen Wi-Fi-reitittimessäsi tai jos se on oletuksena käytössä, se täytyy poistaa käytöstä. Täältä saat lisätietoja tukiaseman erotuksesta."

 

Tähän Googlen ohjeistukseen viittasin itsekin jo kysymyksessä. Ongelma on että Telian hyödyntämässä Zyxelin reitittimen admin panelissa ei löydy mitään asetuksia jotka viittaisivat 'AP isolation' 'Access Point isolation'  'Client Isolation' tai 'Guest Mode' 

 

Zyxelin reitittimiä on varmaan käytössä paljon Telian verkossa ja luulisin Chromecastinkin olevan suhteellisen suosittu vempain. Mistäköhän löytyisi ohjeet siihen miten ne saadaan toimimaan yhdessä?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@Tilitalitelia kirjoitti:


Kiitos vastauksesta. "Jos olet ottanut käyttöön tukiaseman/asiakkaan erotuksen Wi-Fi-reitittimessäsi tai jos se on oletuksena käytössä, se täytyy poistaa käytöstä. Täältä saat lisätietoja tukiaseman erotuksesta." Tähän Googlen ohjeistukseen viittasin itsekin jo kysymyksessä. Ongelma on että Telian hyödyntämässä Zyxelin reitittimen admin panelissa ei löydy mitään asetuksia jotka viittaisivat 'AP isolation' 'Access Point isolation'  'Client Isolation' tai 'Guest Mode'  Zyxelin reitittimiä on varmaan käytössä paljon Telian verkossa ja luulisin Chromecastinkin olevan suhteellisen suosittu vempain. Mistäköhän löytyisi ohjeet siihen miten ne saadaan toimimaan yhdessä?


Mulla on samanlainen router, joka toimii wifitukarina ja yhtä astetta vanhempi Chromecast. Jostain kummasta syystä minullakin oli ongelmia tuon 5GHz wifin kanssa. Päädyin tekemään chromecastille vielä kerran tehdasresetin ja sitten varmistin, että puhelin ja chromecast olivat kummatkin 5GHz wifin puolella kun yhdistystä tehtiin. Siten sain sen toimimaan. Tuo Guest network löytyy -> Configuration > Network > Wireless LAN 5G > Guest WLAN   ja ainakin mulla se on oletuksena pois käytöstä. Ja pitää tosiaan valita "expert mode" kun kirjautuu laitteeseen sisälle. Mulla on Jimms PC -storesta ostettu geneerinen Zyxel. Oletkos kokeillut tuolta hallinnasta etsiä päivitykset laitteelle?

Kiitos ehdotuksesta!

 

Nyt on testattu kaikki resetit, päivitykset ja asetusten muutokset. Telia-tuen ehdotuksella kokeilin myös poistaa Wifin suojauksen päältä mutta mikään ei toiminut.

 

99% varmuudella voin todeta että Chromecast Ultra ei toimi Telian Zyxel NBG 6515 reitittimen kanssa.

 

Vaikka se Chromecast on myös Telian nettikaupassakin myytävänä harmikseni ostin sen Gigantista ja unohdin johonkin kuitin. :-/

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Saatko toimimaan sitä 2,4 gHz taajuudelle, koska chromecast toimii myös siinä. Eli onko reitittimessä molemmat taajuudet?Itsellä toimii 4G reititin molemilla taajuuksilla ja chromecast on 2,4 gHz taajuudella ja tietokoneet ja puhelimet 5 gHz taajuudella.

Vastaa