Ratkaistu

HUAWEI 5G CPE Pro 2 ja lankapuhelin

 • 28 December 2022
 • 2 kommenttia
 • 127 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Onko mahdollista käyttää lankapuhelinta HUAWEI 5G CPE Pro 2 laitteen kanssa?

Teliankin sivuilta löytyy maininta, että laitteessa on portti lankapuhelimelle ja laitteen asetuksista löytyy kohta VoIP. Kuitenkin kun lankapuhelimen liittää laitteeseen antaa se vain pelkän tuuttauksen, numeroita valitessa antaa kuitenkin valintaäänen.

Jos avaan laitteen asetuksista kohdan VoIP, pyytää sivusto täyttämään SIP-asetukset ja sieltä välityspalvelimen osoitteen ja rekisteröintipalvelimen osoitteen, nämä kohdat on merkattu punaisilla tähdillä eli oletan niiden olevan pakollisia. Välityspalvelimen portti ja rekisteröintipalvelimen porteiksi merkattu automaattisesti 5060.

 

Auttakaa tyhmää, saako tämän toimimaan?

icon

Ratkaisu jäseneltä irritus 29 December 2022, 09:13

Katso alkuperäinen viesti

Aihe on suljettu kommenteilta.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Valitettavasti minulla ei ole 5G CPE Pro 2:sta, joten joudun vastaamaan Huawein puhelinporteista yleisellä tasolla.

Huawein reitittimissä puhelinportti voi toimia kahdella tavalla.

 • Joissakin malleissa puhelinportti toimii ainoastaan VoIP-puheluille. Tällöin tarvitset erillisen SIP-protokollalla toimivan VoIP-liittymän. Telia ei näitä myy, joten joudut etsimään toisen operaraattorin tätä toimintoa varten.
   
 • Osassa Huawein malleja, kuten B315, puhelinportti toimii matkapuhelinverkossa, kun VoIP-asetuksia ei ole syötetty. Huomioi, että matkapuhelut kulkevat 2G- ja 3G-verkoissa.

  4G- ja 5G-verkot ovat tiedonsiirto- ja viestiverkkoja. Niitä ei ole tarkoitettu perinteisille matkapuheluille. Mikäli reititin on pakotettu käyttämään 4G- tai 4G&5G-verkkoja, puhelut matkapuhelinverkon kautta eivät onnistu.

  Mikäli ongelmasi on tämä, salli 3G-verkon käyttö ja yritä uudelleen.

Ja onhan reitittimessä Telian liittymä? Monien muiden operaattoreiden ”mobiililaajakaista”-liittymistä puuttuu puheluominaisuus tyystin ja kokonaan.

3G-verkkoa ollaan myös sulkemassa ensi vuonna, joten huomioi, etteivät matkapuhelut tule toimimaan kovin kauaa reitittimessäsi, vaikka se niitä tukisikin. Erillinen VoIP-liittymä on ainoa ratkaisu, joka toimii tulevaisuudessakin.

Kunniamerkki +1

Kiitos kovasti vastauksestasi.

Kyseinen 5G CPE Pro 2 ei näytä tukevan kuin 4G- ja 5G -verkkoja joten tämän vuoksi en saa lankapuhelintani kyseisessä laitteessa toimimaan. Kiitos vinkistä tuon B315 mallin suhteen. Tuosta löytyykin mainintoja suomenkielisiltä keskustelupalstoilta, että toimii ongelmitta lankapuhelimen kanssa.