Käytetyn laitteen ostaminen – tiedätkö mitä hankit? Osallistu keskusteluun ja arvontaan


Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

9237iDBB18016C76A2609.jpg

 

Käytettyjen laitteiden kauppa käy netin osto- ja myyntipalstoilla kuumana. Myös monet huoltoliikkeet myyvät huollettuja ja kunnostettuja puhelimia. Koska hinta on aina huomattavasti huokeampi kuin uusi vastaava, on erityisesti hyväkuntoisille ja uudehkoille laitteille kysyntää.

 

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi käytettyä ja huollettua laitetta ostaessa, millaisilla osilla se on korjattu? Jos puhelimeen on vaihdettu näyttö, onko sillä ylipäätään merkitystä millaista vaihto-osaa siihen on käytetty? Entä mistä tunnistaa onko esim. iPhonen akun vaihto tehty alkuperäisellä akulla vai ”bulkki”akulla?

 

Arvonta: Kerro kokemuksistasi tarvikevaraosilla huolletusta laitteesta // SUORITETTU

 

Haluaisimme kuulla millaisia eroja olet itse havainnut laitteiden toiminnassa, jos niihin on vaihdettu muita kuin alkuperäisosia. Osallistu keskusteluun ja osallistut samalla arvontaan. Kaikkien kommentoijien kesken arvomme yhden näytönvaihdon (sisältäen osat ja työn). Jos arpaonni suosii niin voit lunastaa palkinnon kun huollatat laitteesi minkä tahansa Telia Kaupan tai Express pisteen kautta.

 

---

 

Tässä muutama esimerkkivideo jossa vertaillaan puhelinten näyttöjen toimintaa kun toisessa laitteessa on alkuperäinen näyttö ja toisessa bulkkinäyttö. Vastaavia videoita löytyy netistä useita.

 

 

 

 

Erityisesti näytönvaihdoissa eroja tulee seuraavissa ominaisuuksissa:
   

  • Pintamateriaali saattaa poiketa alkuperäisestä näytössä. Tällöin sormen liikuttaminen ruudulla ei välttämättä ole yhtä sujuvaa kuin jos käytössä olisi alkuperäisnäyttö.
  • Kirkkaus ja tarkkuus eivät ole enää samoja. Jos puhelimeen on vaihdettu ns. bulkkinäyttö, voit havaita kuvanlaadun heikentyneen merkittävästikin. Tämä on kuitenkin laitteissa nykyisin iso myyntivaltti.
  • Kosketusnäyttö menettää herkkyyttään, jolloin näyttö ei reagoi enää samalla tavalla kuin alkuperäinen ja käyttö hankaloituu. Näyttö ei välttämättä reagoi entiseen tapaan painalluksen voimakkuuteen tai nopeaan sormen liikkeeseen.

 

9239i994842BAC150442E.jpg

 

iPhonessa akun kunnon voit tarkistaa puhelimen asetuksista löytyvän Akku -välilehden kautta. Jos laitteessa on alkuperäinen akku, se ilmoittaa enimmäiskapasiteetin prosentteina sekä sen, tukeeko akku huipputehovalmiutta. Jos laitteessa ei ole alkuperäistä akkua, ei kuntoa voida määrittää kuten yllä olevasta kuvasta näkyy.

 

P.s. Aiheeseen liittyvää keskustelua löydät myös blogista "Miksi valita valtuutettu huolto?"

 

 

Arvonnan säännöt ”Arvonta: Käytetyn laitteen ostaminen - tiedätkö mitä hankit?”
 

Arvonnan järjestäjä
Telia Finland Oyj, jäljempänä "Telia" (Telia Finland Oyj, Teollisuuskatu 15, 00510 Helsinki, Y-tunnus: 1475607-9, puh. 020401).

 

Osallistumiskelpoisuus
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat luonnolliset henkilöt pois lukien Telian henkilökunta ja heidän perheenjäsenensä, sekä niiden yhtiöiden ja organisaatioiden työntekijät, jotka ovat olleet tekemisissä tämän arvonnan kanssa.

 

Osallistumisaika
Arvontaan voi osallistua 3.10. - 31.10.2018. Telia ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista tai puutteellisista, asiattomista tai lukukelvottomista vastauksista.

 

Palkinnot
Palkintona arvotaan yksi (1) kpl puhelimen näytönvaihtoja sisältäen osat ja työn, arvo 90-400€. Palkinnon voi lunastaa minkä tahansa Telia Kaupan tai Express pisteen kautta laitteensa huollattaen. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi. Palkinto on henkilökohtainen eikä sitä voi myydä tai siirtää eteenpäin.

 

Arvontaan osallistuminen
Arvontaan osallistuminen ei edellytä tuotteen tai palvelun ostamista.

 

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tämän blogin kommenttikenttään.
 

Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön.

 

Arvonnan suorittaminen ja palkinnon lunastus
Arvonta suoritetaan 1.11.2018. Voitosta ilmoitetaan yksityisviestitse Yhteisön kautta 1.11.2018. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) arkipäivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja. Telia ei korvaa palkintoa, mikäli osallistujaa ei tavoiteta. Telialla on oikeus julkaista voittajan nimi eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

 

Verot
Telia sitoutuu maksamaan lakisääteiset verot näissä virallisissa säännöissä ilmoitetuista palkinnoista.

Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän arvontaan osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

 

Henkilötietojen käsittely

Henkilötietoja käsitellään Telian tietosuojalausunnon mukaisesti. Tietosuojalausunto on luettavissa osoitteessa telia.fi/tietosuoja.

 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.


Telia Finland Oyj
Helsingissä 3.10.2018

 

 

 


10 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Mielenkiintoinen aihe sinänsä. Pyrin ensisijaisesti suosimaan alkuperäisiä varaosia etenkin akkujen suhteen ja näille on olemassa omat tunnistetiedot myös varaosissa itsessään. Käytettyä ja huollettua laitetta en ole koskaan ostanut, joten en ole sen kummemmin perehtynyt asiaan. Vanhoihin laitteisiin ei ole välttämättä saatavilla alkuperäisiä osia, joten ne korvataan ilman muuta bulkkivaraosilla.


 


Suurimman osan laitteista tietenkin korjaan itse, jos siihen on kokemusta ja taitoa. Bulkkivaraosien laatuluokka voi olla vaihteleva esimerkiksi vaihdoin taannoin Sony Xperia Z5 Compact -puhelimen takakannen, mutta ei mennyt kuin päivä, kunnes se jo säröili. Reklamaatio sisään ja uusi bulkkivaraosa tilalle. Tähän päivään saakka takakansi on kuitenkin pysynyt ehjänä :smileyvery-happy:


 


Oma linjani on aina se, että kun tulee aika vaihtaa uutta osaa vanhojen tilalle niin ostan mielellään alkuperäistä parempaa palikkaa jolla kehitän kalustoani entistä paremmaksi. Huonompaa osaa en huoli tilalle koskaan, vaan vähintään alkuperäistä pitää saada ellei sitä vielä parempaa.

Kunniamerkki +14

Mielenkiintoinen ja tärkeä aihe. Nykyään on tullut harvemmin ostettua käytettyjä älyluureja, mutta eihän sitä ostaja voi välttämättä mitenkään huomata/tietää mitä osia on käytetty ja myyjä sitä tuskin kertoo jos bulkki osia on käytetty koska sehän laskee hintaa tai vaihtoehtoisesti tyrehdyttää kaupankäynnin. 


Iphonen tapauksessa bulkkiakun ollessa kyseessä akun kunnon mittari on käsittääkseni joillakin laadukkaammilla bulkeilla toiminut. Ainut jokin hyvin heikkolaatuinen näyttömoduuli jossa värit haaleita tai epämääräisiä tms olisi ehkä ainut..


 


Luureihin "huoltokirja" jonka voi sopivalla softalla lukea, näyttää mitä on tehty ja missä/milloin. Ja tietenkin näyttää onko alkuperäinen huolto, muut näkyisi unknow. Noh, jos ei se jollain tpm sirulla olisi niin kyllähän sen joku kräkkäisi varmasti.. :D

Omat kokemukset korjatuista laitteista on Ipad Air ja Iphone 7. Molempiin vaihdettiin näyttö. Ipad oli korjattu ”suuressa” firmassa ja kuvittelin että näytön korjaus on helppo homma. Korjauksen jäljiltä näytössä näkyi ruutuvihkon tyylinen ruudukko kaikkialla missä näytössä oli sillä hetkellä valkoista. Ruudukko korostui voimakkaasti kun käytti polarisoituja aurinkolaseja. Itse en voinut käyttää laitetta enään korjauksen jälkeen. 

 

Iphone 7 vaihdettiin näyttö ja jännitys osottautui turhaksi. Näyttö toimii hyvin eikä tunnu tahmealta. 

 

Oma valinta kyllä on että mielummin uutta laitetta tilalle kun vahinko sattuu.

 

Akkuja ei ole tullut vaihdettua vaikka käytöstä löytyy vielä vanha iphone 6 puhelin. Siihen ehkä voisi vaihtaa, mutta laturi on kuitenkin käsillä lähes kokoajan, joten en koe sitä itselle tarpeellisena.

 

Käytettyä laitetta en usko itse koskaan ostavani, koska ikinä ei voi tietää mitä sille on käynyt, vaikka olisi ulkoisesti kuinka hyvässä kunnossa. Oma iphone 5s putosi 2,5m syvään kaivoon säilyen ehjänä. Päivän kuivatus laitteelle ja toimi täysin seuraavat puoli vuotta, mitä laitetta käytin. Toinen juttu miksi joku myy suht uutta laitetta, herättää itsellä kysymyksiä onko laite huono vai onko sille sattunut jotakin.

Itsellä ei ole omakohtaista kokemusta mutta kyllä ero vaikuttaa huimalta videoiden perusteella. Minusta pitäisi selkeästi sanoa jos käytetään muita kuin alkuperäisiä osia, koska ilmeisesti erot voivat olla sellaisia ettei niitä huomaa heti. Vanhassa puhelimessa näyttö rikki, mutta tämän jälkeen mietin uskallanko sitä korjauttaa kun siinä oli uutena markkinoiden paras näyttö. Itselle näytöllä on todella paljon merkitystä.

Lähes kaikkiin puhelimiin ja muihinkin laitteisiin saa nykyään varaosia netistä. Monissa tapauksissa tutun vanhan laitteen saa halutessaan edullisesti kuntoon ulkomailta tilatulla varaosalla,   jos vaihtotyön pystyy tekemään itse. Bulkkiosien laatu on tosin vaihtelevaa, kuten aikaisemmassakin kommentissa on todettu.

Lumia 1520:n akku kypsyi ja tilasin nuukuuksissani "korvaavan" akun. Se ei kuitenkaan latautunut pitkäänkään ladattaessa  yli 80%. Tilasin alkuperäisen akun, minkä jälkeen ongelmia ei ollut. Mieluummin alkuperäisosaa siis. Tai jos huoltofirma käyttää tarvikeosia,  on siitä mainittava ja hinnan oltava edullisempi.

Oneplus 2 luuriin päätin itse vaihtaa amatöörinä näytön. Ei se youtube -videolla niin hankalalta näyttänyt. Näyttö kiinasta kotiin alle kympillä, asennuskaljat lähikaupasta ja hommiin.

 

Näytön irroitus meni ihan hyvin. Myöskin liitimien kytkeminen takaisin meni kohtuudella, mutta näyttöhän muutoin ei istunutkaan ihan niinkuin pitäisi. Hieman soveltavaa raakaa voimaa ja taistan ruuvit kiinni. Kyllä tämä tästä, *******!

 

Takakansi paikoilleen ja tsädäm. Puhelinhan toimii, kuten pitää. Paitsi että oikea yläkulma irvistää melkoisen ilkeästi. 

Purkua ja kasausta mumuutaman kerran, mutta näyttöä ei saa paikoilleen istumaan kuten kuuluisi.

 

7 oluen ja kiroilujen jälkeen idea, joka ei kaikilla käy mielessä. Näytön ja rungon väliin pikaliimaa. 

 

Ai saakeli, parempi ku uus venäläinen ajattelin. Ekat testailut ja puhelin taskuun. Kohtahan puhelin ilmoitti jo uudesta viestistä ja puhelin takaisin käteen. PLOB, PLOB, PLOB ja näytöstä kolme kulmaa irti rungosta.

 

Kaksi irronneista kolmesta kulmasta meni nätisti paikoilleen liiman avulla. Kyllä tämä tästä, ehdin ajatella kunnes viimeistä kulmaa liimatessa näyttö katkesi. 

 

Sim -kortti talteen ja facebookkiin päivitys: Korjasin puhelimeni, kiinni saat parhaiten soittamalla ovikelloa.

 

Uusi näyttö töineen olisi muistaakseni maksanu 89€ Nyt tämä lysti kustansi reilu 500 uudesta puhelimesta, kymppi näytöstä, 25 € olutlaatikosta, 50 € taksimatkoista kaupunkiin ja takaisin, 60 € baariin ja 15 € perhepitsaan josta riittää aamupalaksikin.

Muutaman kännykän näytön olen vaihtanut. Osat olivat edullisia, värivirhettä oli toisessa ja toisen näyttö meni palasiksi aika pian. Mieluummin uutta tilalle, ihan vain sen vuoksi, että puhelimen "huoltovihko" on tyhjä. 

 

Yksi puhelin kävi huollossa ja tuli entistä huonompana takaisin.. 

Saikos joku tästä voiton?

@Nofkoff Arvonta on suoritettu ja voittajalle myös ilmoitettu! :smileyhappy:

Vastaa