Käyttökokemukset OnePlus 7T ja 7T Pro

  • 14 October 2019
  • 5 kommenttia
  • 13 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


Tässä ketjussa jaetaan käyttökokemuksia OnePlus 7T ja 7T Pro -puhelimista.


Jos mietit näiden mallien hankintaa, niin tässä ketjussa voit kysyä puhelimen jo hankkineilta lisätietoja ja käyttökokemuksia ennen ostopäätöksen tekoa. Uusien OnePlus -puhelimien toimitukset alkavat 17.10.


 


Käynnissä on lisäksi arvonta, jonka voittaja voittaa itselleen OnePlus 7T -puhelimen. Hän tulee jakamaan myös käyttökokemuksiaan tähän samaan ketjuun testijakson edetessä.


 


Lue myös:
OnePlus - uutuudet 7T ja 7T Pro esittelyssä - Saatavuudet ja toimitukset
Osallistu arvontaan ja voita uusi OnePlus 7T -puhelin


5 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +1

Tekniset ominaisuudet on tärkein ja kamera kiehtoo tässä puhelimessa.

Kunniamerkki +2

OnePlus 7T:n unboxing on miellyttävä kokemus: kirkuvan punaisesta pakkauksesta löytyy puhelimen ja melko kookkaan laturin lisäksi kirkas ja ehkä hieman geneerinen suojakuori, joka asettuu mukavasti suojaamaan takakannen kamerakyhmyä.

 

Vaikka puhelin on omille kymppikoon kouralleni vähintäänkin riittävän kokoinen, on näytönalainen sormenjälkilukija saavutettavissa yhden käden otteella. Lukija on tosin melko alhaalla puhelimen koon huomioiden. Face Unlock -toiminto tuppaa kuitenkin hätiin ennen kuin sormenjälkitunnistusta ehtii suuremmin miettimään. Puhelimen oikealla sivulla on jämäkkä kytkin, jolla luurin saa nopeasti värinätilaan. Näyttö on erittäin kirkas, eikä luettavuussa ainakaan näin harmaina päivinä ole valittamisen aihetta, kuten ei ole näytössä ylipäätään.

 

Kameratoiminnoista keskityin ensimmäisenä makrokuvaukseen. Super macro -toiminto on vakuuttava käytännön tasolla: itselleni on tärkeintä, että kameralla voi vaivattomasti napata yksityiskohtaisia kuvia, ja tällä kameralla pääseekin oikeasti kuvauskohteen lähelle. Kokeilin Nightscape-yökuvaustilaa iltapäivän hämärässä käsivaralta. Kuvat jäivät toki pehmeiksi ilman tukea kuvattuina, mutta niihin tallentui kuitenkin ihan kiitettävästi valoa. Vaikka 7T luonnollisestikin retusoi kuvia reippaalla kädellä, ovat kuvat yleisesti ottaen varsin luonnollisen oloisia.

 

Pureudun testijakson päätteeksi esimerkiksi Warp Charge -toimintoon ja muihin ominaisuuksiin, joiden arviointi vaatii pidemmän käyttökokemuksen.

 

 

Kunniamerkki +2

Pariviikkoinen testijakso on nyt takana, ja on tullut aika purkaa käyttökokemuksia. Puhelin on ollut kovalla käytöllä erityisesti kameran osalta. Ainoastaan loppusyksyn harmaus on rajoittanut kuvauskokemusta.

 

Rakenne ja laatuvaikutelma

 

Puhelimen rakenteesta ja viimeistelystä on vaikea löytää moitittavaa. Runko on vailla nitinöitä ja natinoita, ja fyysiset painikkeet toimivat täsmällisesti. Mistään kompaktista laitteesta ei ole kyse, mutta kamerakyhmy on erittäin matala, eikä minkäänlaista Lumia-esque-efektiä ei pääse syntymään.

 

Takakannen puolimatta viimeistely tuntuu hieman liukkaalta, ja pakkauksessa mukana tuleva silikonisuoja tulee tarpeeseen niin pidon kuin suojauksenkin kannalta. Silikonisuoja istuu napakasti, mutta mahdollistaa tarkalla asennuksella myös full cover -tyyppisen panssarilasin käyttämisen; tehdasasennettu suojakalvo kerää naarmuja ja hiertymäjälkiä kovin herkästi, joten suosittelen suojaavampaa ratkaisua.

 

Näyttö

 

Olen käyttänyt näyttöä pääosin 90 hertsin virkistystaajuudella. Käyttökokemuksessa on havaittava ero verrattuna 60 hertsin asetukseen: korkeammalla virkistystaajuudella siirtymät ovat sulavampia. Tämä on niitä ominaisuuksia, joihin vain tottuu—alemmankin virkistystaajuuden kanssa voi tosin elää.

 

Näyttö on kirkas ja väritoisto on ainakin omaan makuuni. Ainoa näyttöön liittyvä miinus on karkeasti toimiva automaattinen kirkkauden säätö, joka jättää näytön sisävalaistuksessa turhan himmeäksi. Ärsyttävä piirre, joka syö muuten niin erinomaista vaikutelmaa. Ulkoilmassa en ole havainnut mitään ongelmaa. Ongelma on ehkä ohjelmallinen: 7T ei kenties tunnista valoisuuden muutoksia tarpeeksi herkästi.

 

Näytönalainen sormenjälkilukija toimii luotettavasti. Pieniä ongelmia esiintyi testijaksolla ainoastaan räntäsateisina päivinä, kun näyttö oli kostea. Tahrat eivät näytä juuri vaikuttavan lukijan toimintaan. Kuten mainitsin ensimmäisessä postauksessani, Face Unlock -toiminto toimii nopeasti, joten sormenjälkilukijalle ei välttämättä ole hirveästi käyttöä.

 

OxygenOS ja suorituskyky

 

OxygenOS ei anna aihetta rutinaan, ja siitä on tullut nopeasti suosikkini Androidin OEM-skineistä: käyttökokemus on jopa niin siloiteltu, että siitä on vaikea löytää erityistä sanottavaa. Bloatwareakaan ei juuri löydy. Jos näyttö toimii sulavasti, niin toimii puhelin kokonaisuudessaankin. Ainakin kasuaalipelaaminen luonnistuu ilman jäkittämistä. Tästä lienee osin kiittäminen 90 hertsin näyttöä.

 

Lataus toimii luvatun nopeasti. Onko tästä kuitenkaan muuttamaan lataustottumuksia? Vaikea sanoa, mutta kookkaan Warp-virtalähteen avulla toimiva pikalataus on kyllä pelastanut allekirjoittaneen puhelinongelmilta parina kiireisenä aamuna. Akku kantaa läpi päivän, vaikka virkistystaajuus olisi asetettu 90 hertsiin.

 

Kamera

 

Kiteyttäisin 7T:n kameraominaisuudet yhteen laatusanaan: käyttökelpoinen; kilpailijoiden lippulaivamallit tuottavat toki parempia kuvia, mutta 7T on tasavarma suorittaja vaihtelevissa olosuhteissa. Olen ihastunut varsinkin Nightscape-kuvaustilaan, jonka jälki hämärässä on todella nättiä.

 

Superlaajakulma vähentää tarvetta turvautua panoraama- tai stitch-toimintoihin. Mainostamani käyttökelpoisuus ulottuu myös kolmen kameran asetelmaan: 7T toimii niin maisema- kuin makrokuvauksessakin. Portrait- ja makrokuvausmoodit tuottavat bokeh-efektin, joka ei ole tavattoman liioiteltu.

 

Kamera tuntuu kärsivän ajoittain tarkennusongelmista erityisesti superlaajakulman ja niin sanotun Super stable -videovakautustoiminnon yhteydessä. Jälkimmäinen on konseptina mielenkiintoinen, mutta vakautetut videot jäävät herkästi sumeiksi. Super stable -toimintoa vaivaa myös kuvan herkkä häntiminen.

 

Yhteenveto

 

OnePlus 7T on kokonaisuutena vakuuttava puhelin, joka kokemukseni mukaan kärsii pienistä ongelmista näytön kirkkauden säädön ja kameran osalta. Kenties nämä—subjektiivisesti kokemani—ongelmat poistuvat päivitysten myötä. Kokemus on ollut niin vakuuttava, että jos olisin uuden premium-puhelimen tarpeessa, menisi 7T lähelle listan kärkeä.

 

Yhteenveto

 

OnePlus 7T on kokonaisuutena vakuuttava puhelin, joka kokemukseni mukaan kärsii pienistä ongelmista näytön kirkkauden säädön ja kameran osalta. Kenties nämä—subjektiivisesti kokemani—ongelmat poistuvat päivitysten myötä. Kokemus on ollut niin vakuuttava, että jos olisin uuden premium-puhelimen tarpeessa, menisi 7T lähelle listan kärkeä.


Erittäin mukavaa ja sujuvaa luettavaa tämä arvostelu! Kiva myös kuulla että laite miellytti. Tuohon näytön kirkkauden automaattisäätöön saadaan toivon mukaan piakkoin ohjelmistopäivityksellä parannusta. Laite myös oppii säätämään kirkkautta paremmin mieltymystesi mukaan, jos säädät usein näyttöä kirkkaammalle tai himmeämmälle.

OnePlus 7T ja OnePlus 7T Pro -puhelimille on alkanut vaiheittain uusien päivitysten jakelu:

OnePlus 7T: OxygenOS 10.0.7

 

Päivitys mm. parantaa kameran kuvanlaatua, nopeuttaa joidenkin sovellusten avautumisnopeutta ja sisältää yleisiä virhekorjauksia. Päivitys sisältää myös Androidin marraskuun 2019 tietoturvapäivitykset.

OnePlus 7T Pro: OxygenOS 10.0.5

 

Päivitys mm. parantaa kameran kuvanlaatua, nopeuttaa joidenkin sovellusten avautumisnopeutta ja sisältää yleisiä virhekorjauksia. Päivitys sisältää myös Androidin marraskuun 2019 tietoturvapäivitykset.

Vastaa