Käyttökokemukset Sony Xperia X Compact

  • 15 October 2016
  • 6 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10324 kommenttia

Kerätään tähän ketjuun käyttökokemukset Xperia X Compactista. Mukana myös testilaite-skaban voittajien eli  ja  tekemät laite-esittelyt ja arviot aina sitä mukaa kun testit etenevät :)


 


Voit tilata oman X Compactin Soneran verkkokaupasta.


6 kommenttia

Heipä hei,

 

Sonyn X Compact pääsi hyppysiini tuossa muutama päivä sitten ja tarkastelen laitetta hieman poikkeuksellisesti. Kahden viikon päästä poikkeuksellisesti. 

 

 

Kiitos,

 

Kaulanen Comedy

No niin, pienien teknisten ongelmien takia tässä ensikokemuksia kirjallisessa muodossa videon sijasta. Täytyy yrittää kuvata seuraava arvostelu uudella puhelimella vanhan sijasta, jos se selviytyisi tehtävästä paremmin.

 

Sain puhelimen jo muutama päivä sitten, mutta muu elämä on harmillisesti rajoittanut sen räpläämistä vuorokauden ympäri. Muotoilu on tuttua Sonya, mukavasti käteen sopiva palikka jota on helppo käyttää yhdellä kädellä. Suurin uudistus muotoilussa lienee latausliitännän vaihtuminen USB-C-tyyppiin, mistä seuraa kaksi asiaa. Ensinnäkin uusi liitäntä on symmetrinen, joten latausjohdon pään voi tunkea puhelimeen kummin päin vain. Tämä on tietysti äärimmäisen kätevää ja helpottaa laturin liittämistä erityisesti pimeässä. Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että viimeisen kymmenen vuoden aikana kertyneet vanhat laturit saa heittää roskiin (HC-puhelinmiehet toki eivät toimi näin vaan uusiokäyttävät latureita esim. kuusenkoristeina).

 

Puhelimen käyttöönotto sujui helposti ohjatun toiminnon ohjeita noudattaen. Ilman Google-tiliähän Android-puhelimella ei oikein tee mitään, mutta senkin voi luoda suoraan puhelimesta, jos jollain ei sellaista vielä vuonna 2016 ole. Puhelin toimii erittäin sulavasti – oikeastaan nyt vasta huomasin, että entinen vuoden vanha puhelimeni onkin jo vähän hidas. Kärsimättömälle ihmiselle pienetkin viiveet alkavat helposti ärsyttää.

 

Kamera varmaan kiinnostaa kaikkia. Muutaman kuvan räpsin, ihan hyviltä otoksilta vaikuttivat mutta säästetään kuvanlaadun arvostelu myöhempään, kun on enemmän kokemuksia. Sen verran voin todeta, että suljinviive on huomattavasti lyhyempi kuin aiemmin käyttämässäni Sonyn puhelimessa – erittäin tervetullut parannus.

 

Tässä lyhyesti ensikokemuksia! Puhelin alkaa nyt olla normaalissa käyttökunnossa, joten pääsen testaamaan sitä toden teolla – palataan siis asiaan parin viikon päästä hieman laajemman videoraportin kanssa. Kaulanen näytti saaneen ihan mukavasti näyttökertoja ensimmäisellä videollaan – otan tämän haasteena ;)

Parin viikon testauksen jälkeen mietteitä videomuodossa:


  


Edit Tero: upotin videon postaukseen :)

Sain Sony Xperia X Compactin testattavakseni ja jaan tässä vähän ensimmäisiä fiiliksiäni siitä.

 

Kun sain kännykän paketista käteen, ensituntuma oli positiivinen yllätys. Olen jo jonkin aikaa kaivannut käteen paremmin istuvaa kännykkää ja tässä nyt on sellainen. Tällä pystyn kirjoittamaan viestin tai selaamaan somekanavia yhdellä kädellä, mikä ei ole todellakaan mahdollista nykyisellä kännykälläni.

 

Kännykkä sujahtaa helposti myös taskuun, eikä se tunnu olevan jatkuvasti tiellä, kiitos hienovaraisten pyöristettyjen kulmien. Tämä taitaakin olla kooltaan markkinoiden pienimpiä kännyköitä; 4,6 tuumaa. Koosta huolimatta näyttö on riittävän iso ja mikä parasta, näyttö on terävä kaikissa valaistuksissa!

Mieleeni tuli heti muutama yritysasiakas, joiden kanssa olen työssäni yritysasiakaspalvelussa keskustellut nykykännyköiden hankalasta koosta. Yrittäjät kuitenkin ovat jo oppineet käyttämään kännyköiden kameroita hyödyksi työssään ja nyt uskallan oman kokemukseni pohjalta suositella tätä sekä kameran, että kokonsa puolesta. Löytyy muuten soneran Yritysverkkokaupastakin 😉.

 

Se, mikä minua tässä puhelimessa lähtökohtaisesti eniten kiinnosti, on kamera.

Kuvaan nykyisin pääasiassa kännykällä ja jaan tilannekuvia aktiivisesti somessa. Kaksi edellistä kännykkääni ovat olleet aikanaan kameran suhteen markkinoiden parhaimmistoa: Lumia 1020 ja Samsung Galaxy S6 edge. Sonyn kamera joutuu kanssani siis tiukan arvioinnin kohteeksi. Tällä hetkellä käytössäni olevalla Samsungilla hämärässä kuvaaminen turhauttaa ja kirkkaassa valossa näyttö on kuvaamisen kannalta aika haasteellinen. Ennakkotietojeni mukaan Sony Xperia X Compact on näissä ominaisuuksissa erittäin hyvä.

 

Erityisesti tykkään siitä, miten Sony Xperian kamera tallentaa värit. Ne ovat kirkkaat ja totuudenmukaiset. Automaattisäädöt kamerassa toimivat todella hyvin, mutta halutessaan kameraa voi tarkentaa käsin ja säätää mm. valotusaikoja. En ole vielä itse kokeillut manuaalisäätöjä, sillä en ole testailussani vielä kertaakaan kaivannut mahdollisuutta muuttaa asetuksia. Jatkan vielä hetken aikaa laitteen testaamista ja raportoin sitten myöhemmin lisää, ehkä jopa videon muodossa. 

 

Tässä maistiaisiksi vielä Sony Xperialla ottamani kuva viimeviikon lauantain aamiaiselta. En ole muokannut kuvaa mitenkään, joten aika hyvin Sony Xperian kamera siis tallentaa värit, vai mitä tykkäät?

Heipä hei,

 

Lankapuhelimen kokeneena halusin kokeilla pärjäävätkö älylaitteet vanhoille hyville ulkoleikeille, joten tein kolme käytännöntestiä. 

Testaillaan lisää parin viikon kuluttua!

 

Ja vielä viimminen videolinkki tännekki, vaikka tubesta on jokku hoksannukki kattoa:
Vastaa