Käyttökokemuksia Sony PlayStation Portal

  • 5 December 2023
  • 5 kommenttia
  • 205 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10235 kommenttia

 

Tämä ketju on sitä varten, että täällä voit kertoa millainen laite PlayStation Portal oikein on, voit jakaa kokemuksia ja huomioita. Tai, jos mietit tällaisen hankintaa niin tässä ketjussa voit kysyä lisätietoa.

Oman Sony PlayStation Portal -laitteen voit tilata Telian verkkokaupasta.


5 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Kaupallinen yhteistyö Telia Finland

 

Nonni! Pienen Postin viivyttelyn jälkeen Playstation Portal on täällä. 🙏🏼

 

Sain etuoikeuden päästä laitetta testailemaan ja tässä olisi mun ensifiiliksiä. 

Itse laite on paketoitu siistin oloiseen harmaaseen vetolaatikkoon, josta löytyy itse Playstation Portal, USB-C latauspiuha, sekä käyttöohje.

 


Ensituntumalta laite tuntuu tutulta, kuin pitelisi leveämpää Dualsenseä kädessä. Analogiset sauvat ovat hieman tavallista pienemmät. Eron huomaa heti, mutta se ei ole häiritsevä. Painoa laitteella on juuri sopivat 529 grammaa, sitä on helppo käsitellä yhdelläkin kädellä, ollen samalla myös riittävän painava tuntuakseen laadukkaalta. 

 

Laitteen käyttöönotto on hyvinkin helppoa, joskin vaatii hieman malttia. Ensin valitaan kieli, yhdistetään verkkoon ja asennellaan muutama päivitys. Näissä kesti noin 20 minuuttia kokonaisuudessaan. Viimeisenä kirjaudutaan vielä QR-koodin kautta PSN-tunnuksille ja yhdistetään itse konsoliin. Tähän kului aikaa alle 10 sekuntia. Tämän jälkeen kaikki olikin valmista ja päästiinkin itse asiaan, eli pelaamiseen. 🎮

 


Siinä mun ensifiilikset laitteesta, fiilistellään lisää ja palataan myöhemmin. 👋🏼

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Näyttää tosi hienolta ja pätevältä laitteelta 👌

Kunniamerkki +3

Ps5 Dualsense ohjaimet kärsivät drifting ongelmasta joka aiheuttaa sauvojen ohjausta johonkin suuntaan itsekseen, saako tästä laitteesta nuo ohjaimet irti tai edes tuota tatti osaa, niinkuin edge ohjaimessa?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Ps5 Dualsense ohjaimet kärsivät drifting ongelmasta joka aiheuttaa sauvojen ohjausta johonkin suuntaan itsekseen, saako tästä laitteesta nuo ohjaimet irti tai edes tuota tatti osaa, niinkuin edge ohjaimessa?

Myös Playstation Portalista tatti on irroitettavissa, mutta kyseessä ei ole täysin samanlainen mekanismi kuin Dualsense Edge -ohjaimessa. Vaihto vaatii ruuvimeisselin sekä varaosana Edge stick moduuli ei toimi Portalissa, vaan se tarvitsee omat varaosansa, jotka eivät ole yhtä helposti saatavilla. iFixit:n videosta voit kurkata tarkemmin kuinka tatin irroitus tapahtuu:

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Kaupallinen yhteistyö Telia Finland

 

Joulun kiireet on selätetty ja testit testailtu!

Omat käyttökerrat ovat koostuneet suurimmaksi osaksi sängyssä pelaamisesta ennen nukkumaanmenoa, tai sohvalla, mikäli telkkarista on tullut jotain pakollista samanaikaisesti. Tällaiseen aivot narikkaan -pelaamiseen laite onkin oiva peli. Portalilla ei kuitenkaan ihan täyttä kokemusta saa, joten enemmän keskittymistä vaativat pelit on kuitenkin hoidettu PS5:llä itsellään. Testasin laitetta myös parilla automatkalla, joista se selviytyi kiitettävästi. Muutamaa odotettua droppia kuvanlaadussa ja yksittäistä yhteyden katkeamista lukuunottamatta parin tunnin automatka taittui takapenkillä komeasti Portalin kanssa. Yhteyden katketessa kului pari sekuntia yhdistää konsoliin uudelleen ja meno jatkui automaattisesti siitä mihin jäätiin.

 

Portal matkalla joulunviettoon
 

Verkkoyhteys onkin syytä olla kunnossa tämän laitteen kanssa. Kotoa löytyvä 100M laajakaista jättää kokemuksen hieman piippuunsa. Kuva on nykivä ja laatu droppailee heikon yhteyden -merkin vilkkuessa toistuvasti yläkulmassa. Puhelimeen verkkoon yhdistäessä pelailu on jo siedettävämpää, jättäisin kuitenkin edelleen nopeatempoisemmat pelit konsolille. Astetta verkkaisemmat pelit, kuten Alan Wake 2 taas toimii hienosti laitteella. Monitoriin tai parempaan telkkariin tottunut huomaa pienen viiveen seuraavan kaikkialle, mikä on toki odotettua, mutta se on kuitenkin hyvällä yhteydellä varsin minimaalinen.

 

Vaikka kyseessä onkin striimauslaite, se ei kuitenkaan striimaa täysin kaikkea. Esimerkiksi Premium-tilauksen omistavat eivät laitteella pääse pilvivalikoiman tarjontaan käsiksi ollenkaan. Myöskin Netflix yms. palvelut eivät laitteella aukea.

 

Akku kestää hienosti 4-5 tunnin ajan pelailua ja lataa itsensä täyteen parissa tunnissa. Tämä siis kaikki säädöt tapissa, joten niitä säädellessä voi laitteella pärjätä pidempäänkin.

 

Näytössä itsessään en löydä moitteita. 8-tuuman LCD-paneeli on täydellisen kokoinen, kuva on tarkka ja värit näyttävät hyviltä suurimmaksi osaksi. Jos jotain parannettavaa pitäisi löytää, saisivat varjot olla hieman tummempia. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä paneeli tähän käyttöön.

 

Äänipuoli taas jättää enemmän toivomisen varaa. Kaiuttimet itsessään ovat suhteellisen kehnot, ääntä kyllä lähtee, mutta äänentasosta riippumatta se jää hieman valjuksi. Myöskin bluetooth-yhteydelle ei ole tukea lainkaan, kuulokepuolelle langattomiksi vaihtoehdoiksi jää siis ainoastaan Sonyn omat Link-kuulokkeet. Laitteesta kuitenkin löytyy 3,5mm kuulokeliitäntä, joten vanhoille nappikuulokkeille löytyy vielä käyttöä.

 

Täysin must have -laite ei Portal ole. Mikäli pelailusi ei ole niin vakavaa ja omistat hyvän verkkoyhteyden, on Portal pienistä puutteistaan huolimatta erinomainen lisä kodin viihdykkeeksi, sekä matkatoveriksi. 👍🏼

Vastaa