Kiinteän lähiverkon reititin ja mesh-laajennin

  • 13 March 2024
  • 1 kommentti
  • 79 katselukertaa

Kunniamerkki +9

Hei

Olen hankkinut seuraavan kiinteän wi-fi lähiverkon 5G reitittimen:

ZTE MC888 Pro

Se on ilmeisesti 1. sukupolvea kuin Telian vastaava 2. polven ZTE MC888 5G. Olen hankintaani muuten tyytyväinen, mutta sen kantomatka noin 100 neliön vanhassa kerrostaloasunnossa ei ollut riittävä. Samassa huoneessa kaikki oli ok. Siirtyesssä toiseen huoneeseen kannettavalla laitteella nopeus heikkeni. Kolmannessa huoneessa eli olohuoneessa oli iPadin kanssa ongelmia. Yhteys katkeili ja oli erittäin hidas, vaikka reitittimen huoneessa nopeus oli ihan hyvä.

Ratkaisin asian hankkimalla seuraavan laitteiston:

TP-Link Deco X50 AX3000 WiFi 6 -järjestelmän.

Nyt kaikissa huoneissa lähiverkko toimii. Nopeudet ovat kasvaneet selvästi erityisesti kauimmaisessa huoneessa, joka on olohuone. Sen sijaan lyhyitä katkoja on esiintynyt vielä, mutta selvästi vähemmän kuin ennnen. Reititin ja mesh-järjestelmä (3 osaa eri huoneissa) on hankittu eri liikkeistä, mutta toimivat hyvin yhdessä. 


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Mesh-järjestelmä on kyllä loistava keksintö. Näin saa langattoman netin jaettua kaikkiin tarvittaviin huoneisiin. Ja kiitos että jaoit kokemuksesi noista laitteista ja yhteensopivuuksista. Näin muutkin saavat vinkkejä jos etsivät itselleen vastaavanlaista comboa. 🙏🏻

Vastaa