kiristys ja uhkavaatimus omasta osoitteesta

  • 2 January 2019
  • 5 kommenttia
  • 17 katselukertaa

Sain uhkavaatimuksen muka omasta sähköpostiosoitteestani. Siinä uhataan paljastaa arkaluontoinen video, jonka uhkaaja on kuvannut minusta, kaikkiin osoitteisiin yhteystiedoissani. 572 dollaria pitäisi lähettää 48 h kuluessa bitcoin-osoitteeseen:

1BPUUNghhuwQjDDvFd3TnJz2ato5dyDLr8

 

Onko tämä joku uusi huijaus? Kannaattako tehdä rikosilmoitus?

 


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei,


 


Huijausta on. Älä vain lähetä rahaa tuonne. Tuosta bitvoin-osoitteesta on reilusti ilmoituksia huijauksen osalta: https://www.bitcoinabuse.com/reports/1BPUUNghhuwQjDDvFd3TnJz2ato5dyDLr8

Kunniamerkki +14

Terve @Palterohapero!

 

Olet päässyt niinkutsutun pornokiristyksen uhriksi. Noita on kiertänyt maailmalla viime vuonna aika rutkasti, ja kyseessä on tosiaankin huijausviesti jossa sinulta yritetään vedättää rahaa väittämällä sinusta olevan olemassa joku raskauttava video jonka laittavat nettiin jos et maksa.

 

Sähköpostiosoitteese on väärennetty viestiin jotta se saisi lisää luotettavuutta uhrin silmissä, hehän väittävät kaapanneensa tilisi, mutta oikeasti he vain pommittavat spämmiviestejä ja toivovat että ihmiset maksavat.

 

Kts. vaikka Digitodayn artikkeli aiheesta: linkki sekä T&T:n artikkeli aiheesta: linkki

 

"Rikolliset vaativat uhriltaan 500 dollarin lunnaita, tai he lähettävät ekstaattisen riemun hetkiä sisältävän videon kaikille uhrin osoitekirjassa oleville ihmisille.

Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, sillä kyseessä on pelkkä nolostumisen pelolla rahastava huijaus.

Kyberturvallisuuskeskuskin rauhoittelee kansaa kertomalla, että uhkauksen kaikki väitteet ovat pelkkää pötyä, eikä niihin kannata reagoida millään tavalla.

Mitään videota ei siis ole olemassakaan."

Kun juttu on vanha vitsi, rikosilmoituksestakaan ei kenellekään ole hyötyä. Ok.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Hyvää huomenta ja alkanutta uutta vuotta 2019 @Palterohapero! Sinuna en olisi huolissani, koska kyseessä on perinteinen roskaposti liittyen tietojen kalasteluun. Suosittelen olemaan klikkailematta linkkejä tai liitetiedostoja vaan tuhoamaan suoraan sähköpostiviestin. Halutessasi voit laittaa eston lähettäjälle sähköpostipalvelussasi. Näitä roskaposteja on netti tulvillaan :smileyvery-happy:

Bitcoin huijaukset ovat nähdäkseni edelleen ajankohtainen asia. Nyt kun bitcoinin kurssi on ollut kovassa nosteessa viime vuosina (katso Bitcoinlaskuri) ovat myös huijarit luonnollisesti kiinnostuneet kryptovaluutasta. Huijausyrityksiin kannattaa varautua ainakin 2FA autentikoinnilla sekä maalaisjärjen käyttämisellä. 

Vastaa