Kokemuksia Telia Recycled -puhelimista


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20
 • Yhteisömanageri
 • 9409 kommenttia  Telia Recycled -kierrätyspuhelimet tulivat myyntiin Telia Kauppoihin sekä verkkokauppaan. Tässä ketjussa jaetaan käyttökokemuksia, merkistä ja mallista riippumatta. Miten ne eroavat uusista puhelimista vai eroavatko ollenkaan. Neuvoja ja ongelmanratkaisua.Jos olet kiinnostunut hankkimaan Recycled-puhelimen niin tässä ketjussa voit myös kysyä kokemuksia sellaisen jo hankkineelta. Tsekkaa Yhteisön juttu Recycled-puhelimista.


15 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Kaupallinen yhteistyö Telia Finland #teliarecycled Sain hankittua itselleni viikko sitten perjantaina Telia recycled puhelimen Samsung Galaxy S9 64 GB Oulun Limingantullin Telia kaupasta.Puhelimen hinta oli 389e. Markkinoille tullessa maaliskuussa 2018 puhelimen suositushinta oli jopa 899e. Puhelin oli pakattu recycled pahvipakettiin ja poikkesi sisällöltään hieman alkuperäisestä (kuulokkeita ja adaptereita ei ole). Puhelin, pikalaturi, usb-c-latauskaapeli ja sim-kortin avaustyökalu löytyvät. Puhelin on väriltään musta ja erinomaisessa kunnossa, en löytänyt siitä naarmuakaan.Näyttö 5,8" Super Amoled, sinivalosuodatin löytyy asetuksista, suoritin  8-ytiminen, akku 3000 mAh (kestää n. päivän vaikka olisi suhteellisen suurella käytöllä kunhan AlwaysOnDisplay on pois päältä ja keskitason virransäästö käytössä.IP68 -suojaus, stereokaiuttimet, 3,5 mm ääniliitäntä löytyy, kulmat pyöristetty ja näyttö kaareutuva reunoille.Etukamera 8 mpx, iirisskanneri, selfie kätevästi kämmentä heilauttamalla. Takakamera 12 mpx, yökuvaus joka toimii ja slowmotion videokuvaus. Ostin puhelimeen heti läpinäkyvän suojakuoren jotta siitä saisi tukevan otteen ja asennutin Fonumilla premium panssarilasin kaarevalle näytölle. Laitteessa oli valmiina Android 10 ja Androidin tietoturvan korjaustaso päivittyi elokuulle 2020. Käyttöönotto oli helppoa, koska aiempikin puhelin oli käyttöjärjestelmältään Android. Samsung Smart Switch sovellus siirsi kätevästi kaiken tarpeellisen entisestä puhelimestani. Minä kyllä suosittelen recycled puhelimia jo tämän lyhyen kokemukseni mukaan 😁>

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Laitetaanpa muutama kuva, jotka olen ottanut Galaxylla 😉> 

 Tämä on kuva on zoomattu kauempaa lentokentällä. 

 Yökuvaa otettaessa pitäisi pitää käsi vakaana  ?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

 

 🌼> Kaupallinen yhteistyö Telia Finland 🌼> Päätin viimeinkin hankkia itselleni viime viikon perjantaina Telia Recycled -valikoimasta iPhone 8 64 GB 🍏> -puhelimen Tampereen kauppakeskus Ratinan Telia kaupasta. Tämän vuonna 2017 valmistetun puhelimen Telia Recycled hinta on 359 euroa ja muualta uutena ostettuna (markkinoilta poistuva) puhelin maksaisi arviolta 449 euroa. Hankintapäätökseeni ei suinkaan vaikuta puhelimen hinta yksistään vaan se on myös ekologinen valinta eli se kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa ja resursseja ympäristön kannalta. Puhelin on pakattu kierrätyspahvipakkaukseen ja se ei sisällä Apple EarPods -kuulokkeita ja dokumentaatiota, mutta itse pakkauksesta sen sijaan löytyy muun muassa:

 • iPhone 8 64 GB tähtiharmaa -älypuhelin


 • alkuperäinen lightning-latauskaapeli


 • alkuperäinen laturi


 • sim-kortin avaustyökalu.
 

 Puhelin on väriltään harmaa ja vain reunoissa oli pienen pieniä kulumisen jälkiä, kun oikein läheltä silmäilee. Takakansi on lasia, joten siihen jää helposti rasvajälkiä joita saa pyyhkiä päivän mittaan ellei hanki suojakuoria. Mielestäni puhelimen parhaimmat ominaisuudet ovat seuraavanlaiset:

 • hyvä akun kesto ja lataus noin 1-2 kertaa päivässä riippuen käytöstä


 • pieni 4,7” Retina HD-näyttö


 • helppo iOS-käyttöjärjestelmä ja viimeisin päivitysversio on 13.6.1


 • erinomainen suorituskyky A11 Bionic 6-ydin -sirulta


 • perinteinen Koti-painike Touch ID -tunnisteella


 • hyödyllinen Siri-tekoäly.
 

 12 Mpix takakamera on suhteellisen hyvälaatuinen kuvaamiseen myös hämärässä, mutta ei täytä omia tarpeitani sen suhteen. Akun täyteen lataaminen vie noin 3 tuntia, mutta halutessasi voit vauhdittaa lataamista ostamalla siihen pikalaturin ja USB-C-Lightining-kaapelin. Käyttöönotto oli ohjattua ja helppoa. Androidista tiedonsiirto (mm. valokuvat ja tekstiviestit) siirtyivät näppärästi uuteen puhelimeen. Käytän Googlen tarjoamia palveluita, joten yhteystiedot, kalenteri ja sähköposti synkronisoituvat pilvipalvelusta puhelimeen liitettyäni Google-tilini siihen. Android-puhelimesta siirsin Whatsapp-viestit sähköpostiin talteen, koska niiden siirtäminen on liian työlästä iOS-käyttöjärjestelmään. Omasta puolestani voin suositella tätä Telia Recycled -valkoiman puhelinta! Minulta saa kysyä ja kommentoida tästä Applen mallista, jos jokin jäi askarruttamaan mieltä.  

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Minulle tarjoutui mahdollisuus tutustua Telia Recycled-laitteisiin kaupallisen yhteistyön muodossa Telia Finlandin kanssa. Itselleni Applen maailma on hyvin vieras muutamia satunnaisia iPad-käyttökertoja lukuun ottamatta, joten tuntui sopivalta tutustua iPhoneen. Saatavilla olevista mielenkiintoisin laite on iPhone X, joka on Applen vuoden 2017 huippumalli. Vaikka laite on päässyt älypuhelimeksi kypsään kolmen vuoden ikään, on Apple jatkanut päivitystukeaan uskollisesti kyseiselle puhelimelle. Apple onkin ehkä yksi parhaiten laitteitaan päivittävä valmistaja, joka on syytä ottaa huomioon käytettyä laitetta ostettaessa. Apple on luvannut tuovansa iOS 14 laitteelle myöhemmin tänä syksynä. Päivityksen saavat myös vuonna 2016 julkaistut iPhone 6s-mallit, joten jos ennusmerkit pitävät paikkansa, voisi iPhone X:n olettaa saavan vielä kaksi "major"-päivitystä. 

 Mutta mitä Telia Recycled-laitteet ovat? Ne ovat käytettyjä, hyväkuntoisiksi todettuja ja toimivuudeltaan testattuja. Lisäksi kun kaupan osapuolena on yritys, nauttii ostos kuluttajansuojan turvaa eli ongelmatilanteiden selvittäminen voi olla yksinkertaisempaa kuin suoraan yksityisten välillä kauppaa tehdessä on. Lisäksi Telia tarjoaa laitteille vuoden toimivuustakuun.    iPhone toimitettiin minulle Telian myymälään, josta noudin sen. Normaalissa ostotilanteessa telian edustajan, @TeroRe  , mukaan asiakas voi tutustua laiteeseen ja käytön jälkiin ennen lopullista ostopäätöstä. Myyntipakkaus on yksinkertainen ja näppärä avata. Hillityssä pahvisessa pakkauksessa on Telia Recycled-logo. Liu'utettavan kääreen alta paljastuu laatikko, josta löytyy itse puhelimen sisältävä kotelo, laturi ja USB-A - Lightning piuha. Kuulokkeita tai lightning-3,5mm jakki -adapteria ei mukana ole, joista jälkimmäisin on kuulunut iPhone X:n myyntipakkaukseen. Lisäksi mukana on SIM-korttipaikan avain. Iphone ilmoittaa akun elinkaaren tasoksi 88% (jäljellä maksimivarauksesta).
Puhelimen käyttöönotto on mukavan sujuvaa, vaikka olenkin Android-puhelimia käyttänyt. Heti Yhteystiedot ja muut siirtyvät helposti lisäämällä Google-tilin puhelimeen. Pikaviestinten, kuten Whatsappin kanssa voi olla monimutkikkaammat paikat, koska iOS käyttää varmuuskopiointiin iCloudia ja Android-versio Google Drivea. En nyt kokeillut siirtää Whatsappia vain hermojani säästääkseni laitteesta toiseen, koska pääasiallinen viestin, jota käytän on Telegram. Koska se on palvelinpohjainen, siirtyvät viestit viiveettä päätelaitteelta toiselle. Pisin tovi meni Apple-tilin luonnissa, kuten näytön ilmoitus kertoi. Muuten käyttöönotto oli hyvin suoraviivaista eikä takavuosien tarvetta iTunesin käyttöön aktivoinnissa ollut. Käytetyn puhelimen ostaja saattaa törmätä yllättävään ongelmaan. Koska puhelimet ovat muutaman vuoden takaisia malleja, ei operaattoreiden omista kaupoista välttämättä löydy suojakoteloita, kalvoja tai panssarilaseja kierrätettyinä myytäviin puhelimiiin. Onneksi eri verkkokaupoista on saatavilla tarvikkeita lähes jokaiseen puhelimeen ja lisäksi puhelintarvikkeisiin erikoistuneita kivijalkakauppoja on lähes jokaisessa kaupungissa. Kävinkin ostamassa puhelimen kaveriksi muutamalla eurolla silikonisen suojakotelon sekä tarvikepikalaturin. Applen oma laturi on luokitukseltaan 5V 1A , joten pikalataamiseen tottuneena kyseisen laturin suorituskyky on hyvin hidasta. Toki yön yli lataukseen laturi passaa hyvin, mutta jos kesken päivää tulee tarve ladata puhelinta, on meno hyvin hidasta. Applen virallinen laturi ja johto maksavat kummatkin useita kymppejä mutta yhteensopiva tarvikelaturi ja johto irtoaa jo alle parillakymmenellä eurolla. Kierrättämistä ajatellen uusien tarvikkeiden ostaminen voi olla ristiriitaista. Toisaalta varusteilla, kuten suojakotelolla varjellaan laitteen kestävyyttä. Esimerkisi iPhone X:n osalta takalasin vaihto maksaa huolloissa 100-150€. Ilmeisesti Applen huolto-ohjeistuksen mukaisesti laitteen takalasin vaurioituessa tulisi myös vaihtaa runko IP-suojauksen eheyden takaamiseksi. Tällöin hinta nousee noin 400€ luokkaan. Laitteen suojaaminen kotelolla on taloudellisesti perusteltua, sillä laite on hyvin liukas eikä kameran linssien sijoittelun vuoksi lepää tasaisesti pöydällä vaan kiikkuu kamerakyhmyn varassa. 

 iPhone X on hyvin käteen sopiva älypuhelin, jolle tukea valmistajalta riittänee pitkäänkin. Jos nykytrendin mukaisesti entistä kookkaammat näytöt ahdistavat, on kierrätetty ja kunnostettu iPhone X hyvä valinta. Samassa kokoluokassa ei nopealla listauksella ole kuin Sony Xperia 5 ja edelliset Compact-laitteet. Kovimman vastuksen kierrätetylle iPhone X:lle tarjoaa iPhone SE 2nd edition, joka tarjoaa uusimman järjestelmäpiirin ja siten enemmän suorituskykyä.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Noniin, Applen julkkarin myötä uusin iOS on nyt ladattavissa suurimpaan osaan laitteista. Minun iPhone X löysi sen eilen ja päivitys asentui mukisematta laitteeseen. Nyt pitää tutustua uusiin ominaisuuksiin. Ainakin sovellusten manageroinnissa uusi Appikirjasto (aloitusruuduista kaikista oikealla) on ihan mukava uudistus. Tulee hieman Android-maailma mieleen, tai sitten Windows Phone.

 

  Ei niin ruusuinen kokemus on ollut suuri määrä katkenneita puheluita. Jotenkin iPhonella on helppo saada puhelu katkeamaan jos laitteen laittaa kaiutintoiminnolla pöydälle, taskuun tms. siksi aikaa, kun pitää avata ovi tai tehdä muuta. Toki kuulokkeilla asian saisi kuntoon, mutta jostain ihmeen syystä Sony WH-CH700N-luurit eivät ole kuin yhden kerran suostuneet yhdistämään tuohon handsfree-tilassa. Sen sijaan media kyllä toistuu. Android-puhelimilla kuulokkeet toimivat normaalisti, en tiedä, onko se merkkien välinen yhteensopimattomuus vai mikä? Taas Toyota Auris (2017) radio yhdistää mukisematta ja puhelut reitittyvät autosarjaan ongelmitta. Toinen seikka on heikossa kuuluvuudessa muutamaa Android-lippulaivaa (Samsung S8, Sony Xperia 1 ja Oneplus 8 ) heikompi mobiiliverkon vastaanotto. Vaikuttaa siltä, että laitteen antenni ja modeemipiiri ei ole aivan samalla tasolla kuin Qualcommin. iPhone X:n modeemi on Intelin valmistama. Eli jos olet aivan kuuluvuusalueiden rajamailla, saattaa olla tarpeen harkita jotain muuta iPhonea. Aivan nollille yhteys ei kuitenkaan mene, mutta koska laitteessa ei myöskään voi pakottaa vain 4G:tä,  tippuu laite 2G/3G  , jotka heikossa kuuluvuudessa useasti vielä heikompia, saattaa kaikki olla hetken seis.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

No niin nyt kun puhelimeen on tutustunut jo kuukauden verran niin sen enemmän olen tykästynyt sen toimintoihin.Viime viikolla sain pari hieman outoa puhelua ja en vastannut niihin, koska puhelin tunnisti älykkäästi ne mahdollisiksi petos- ja häiriösoitoiksi :Myös Google avustaja eli assistent on tosi kätevä.Voin pyytää assistenttia soittamaan puhelun, lukemaan tulleet whatsapp viestit ja vaikka pyytämään musiikkia kuunnellessa uuden kappaleen : "Ok Google next chapter" 😁>Ainut haaste on että assistentille pitää puhua englanniksi 😉> Tein muutamia lisähankintoja puhelimeeni eli mm. ostin Samsungin aidon Clear View Standing Cover suojakuoren, jonka kannen läpi voi lukea ilmoitukset, hallita musiikkia, vastata puheluihin avaamatta kantta. Toimii myös telineenä kun katsot vaikka videoita puhelimesta. Ostin myös langattoman laturin. Baseus Simple erittäin ohut Qi langaton laturi 10W läpinäkyvä 🤓>Se tunnistaa metalliesineet ja älykäs hallintasiru varmistaa luotettavan latauksen. Siinä on ylilataus- ja oikosulkusuojaus. Lataus onnistuu myös tuon Clear View kotelon kanssa 😀>👍> 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Tänään näkyi täällä Oulussa taivaalla revontulia ja vihdoin sain muutaman kuvan otettua, kun on kerrankin puhelin millä voi ottaa yökuvia. Tälläistä sain aikaiseksi Telia recycled Samsung Galaxy S9 puhelimella: Revontulet eivät kovin kauaa viihdy taivaalla. Joskus olisiko ollut 2005 joulukuussa näin todella upeat, selvät ja hiukan pelottavat revontulet, koska ne "rätisivät" liikkuessaan nopeasti taivaalla. Harmi ettei ollut kameraa millä olisi voinut niitä kuvata.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Ostin vasta itselleni Telia recycled iPhone 8 puhelimen tarjoushintaan 199e.

Puhelin saapui 20.10. ja olin tilannut sen edellisenä päivänä, koskaan aiemmin ei ollut posti kulkenut näin nopeasti tänne Oulun seutuville 😀

Kirjoitin jo jotain tuonne Instagramin puolelle : iPhone recycled

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Tässä puhelimessa akun huippukapasiteetti on 84 % ja se tukee tällä hetkellä normaalia huipputehoa. Puhelin oli tosi siisti, ihan uuden veroinen. En löytänyt minkäänlaisia käytönjälkiä, en naarmun naarmua. Vaikka akun huippukapasiteetti onkin laskenut, niin puhelinta tarvitsee ladata vain parin päivän välein ⚡️

Tämä puhelin on minulla kakkospuhelimena Telia prepaid liittymällä.

Kuva napattu sunnuntaina iPhone 8:lla

Kunniamerkki

Ihan ok Iphone 12 pro setti, akku jonkin verran käytetty 89% ja näytössä oli vähän ikävämmän oloinen naarmu, käyttöä ei haittaa mutta mietittytää kestääkö näyttö halkeamatta enempää? Kai nää on näitä pieniä kulumia? Lienee se uuteen verrattavissa oleva scraadu 400 euron arvoinen? Mukana ei myöskään tullut laturia ohjeita piuhoja yhtään mitään mikä oli vähän outoa mut kai sekin normi setti, tästä on huonosti infottu nettisivuilla… Ei edes sitä väkästä että saa simkortin paikalleen. 

Kuva naarmusta (kalvo laitettu ja suojakuoret)

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Onpa syvä naarmu tai jopa halkeama ollakseen uudenveroinen. Tuolloin minun puhelimen kanssa tuli kyllä tuo perustason laturi, mutta eipä 5W laturilla paljoa mitään tee. USB C - Lightning piuha voisi kyllä tulla mukana.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Ihan ok Iphone 12 pro setti, akku jonkin verran käytetty 89% ja näytössä oli vähän ikävämmän oloinen naarmu, käyttöä ei haittaa mutta mietittytää kestääkö näyttö halkeamatta enempää? Kai nää on näitä pieniä kulumia? Lienee se uuteen verrattavissa oleva scraadu 400 euron arvoinen? Mukana ei myöskään tullut laturia ohjeita piuhoja yhtään mitään mikä oli vähän outoa mut kai sekin normi setti, tästä on huonosti infottu nettisivuilla… Ei edes sitä väkästä että saa simkortin paikalleen. 

Kuva naarmusta (kalvo laitettu ja suojakuoret)

 

Eikö ollut paketissa sim-kortin avaustyökalua? Minulla oli se ainakin ihan irtaallaan siinä isommassa paketissa helisemässä ja pahvikuoressa oli puhelin iPhone 8 recycled. Ei ollut laturia eikä piuhaa. Kurkkaappa siihen isompaan pahvilaatikkoon vielä, jos on tallessa että löytyisikö tuo avaustyökalu sim-kortille 🤓

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Onpa syvä naarmu tai jopa halkeama ollakseen uudenveroinen. Tuolloin minun puhelimen kanssa tuli kyllä tuo perustason laturi, mutta eipä 5W laturilla paljoa mitään tee. USB C - Lightning piuha voisi kyllä tulla mukana.

Ei niissä nykyään ole laturia eikä piuhaa 😟

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Ihan ok Iphone 12 pro setti, akku jonkin verran käytetty 89% ja näytössä oli vähän ikävämmän oloinen naarmu, käyttöä ei haittaa mutta mietittytää kestääkö näyttö halkeamatta enempää? Kai nää on näitä pieniä kulumia? Lienee se uuteen verrattavissa oleva scraadu 400 euron arvoinen? 

 

Laitteen tuotekortilla on tosiaan maininta että “laitteessa voi olla vähäisiä käytön jälkiä, kuten pieniä naarmuja. Tuo lasketaan siis siihen pieneen naarmuun. 

 

IMukana ei myöskään tullut laturia ohjeita piuhoja yhtään mitään mikä oli vähän outoa mut kai sekin normi setti, tästä on huonosti infottu nettisivuilla… Ei edes sitä väkästä että saa simkortin paikalleen. 

Kuva naarmusta (kalvo laitettu ja suojakuoret)

 

Piuhoja ja latureita ei Recycled-laitteissa ole ollut enää vuoteen mukana, mutta ohje ja sim-kortin poistotyökalu pitäisi pakkauksella olla. Tästä lähtikin kysely eteenpäin varastolle että miksi nämä on pakkauksesta puuttuneet. 😦

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Ihan ok Iphone 12 pro setti, akku jonkin verran käytetty 89% ja näytössä oli vähän ikävämmän oloinen naarmu, käyttöä ei haittaa mutta mietittytää kestääkö näyttö halkeamatta enempää? Kai nää on näitä pieniä kulumia? Lienee se uuteen verrattavissa oleva scraadu 400 euron arvoinen? 

 

Laitteen tuotekortilla on tosiaan maininta että “laitteessa voi olla vähäisiä käytön jälkiä, kuten pieniä naarmuja. Tuo lasketaan siis siihen pieneen naarmuun. 

 

IMukana ei myöskään tullut laturia ohjeita piuhoja yhtään mitään mikä oli vähän outoa mut kai sekin normi setti, tästä on huonosti infottu nettisivuilla… Ei edes sitä väkästä että saa simkortin paikalleen. 

Kuva naarmusta (kalvo laitettu ja suojakuoret)

 

Piuhoja ja latureita ei Recycled-laitteissa ole ollut enää vuoteen mukana, mutta ohje ja sim-kortin poistotyökalu pitäisi pakkauksella olla. Tästä lähtikin kysely eteenpäin varastolle että miksi nämä on pakkauksesta puuttuneet. 😦

 

 

Ei minullakaan ollut mitään ohjetta mukana, kun ostin iPhone 8 recycled puhelimen Telialta n. kuukausi sitten. Sim-kortin poistotyökalu kyllä helisi isommassa pahvilootassa (onneksi tarkistin että mikä siellä helisee) ja puhelin oli pahvikuoressa sen lootan sisällä.

Vastaa