Kokemuksia Xiaomi Robot Vacuum E10 -robotti-imurista

  • 16 May 2023
  • 2 kommenttia
  • 2900 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10326 kommenttia

 

Kerätään tähän ketjuun kokemuksia Xiaomi Robot Vacuum E10-robotti-imurista - käyttöönotto, käyttäminen, vinkit ja niin edelleen. Jos mietit tällaisen hankintaa niin voit kysyä lisätietoja ennen hankintaa.

Voit tilata omasi Telian verkkokaupasta.

Jos tarvitset käyttöohjeita niin löydät sen PDF-muodossa Xiaomin sivuilta.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Kaupallinen yhteistyö Telia Finland

Fiilikset Postista imuria haettaessa oli odottavat!
Imuri tuli omassa tukevanoloisessa laatikossaan, joten kaikki näkivät mitä kannoin mukanani.
😊
Postin virkailijan luovuttaessa pakettia, hän sanoi minulle ”uusi perheenjäsen tulossa siis kotiin, toivottavasti on sisäsiisti”. Nopeasti siis kotiin pakettia avaamaan!

Imuripaketti.

Imuripaketti piti sisällään:
Robotti-imurin, puhdistusharjan, harjan (joka oli asennettuna jo imuriin), harjan suojuksen (asennettuna jo imuriin), sivuharjan, 2-in1-pölylokeron ja vesisäiliön (imurissa jo valmiina), moppityynyn pidikkeen, moppityynyn (imurissa jo valmiina), latausaseman, virta-adapterin sekä käyttöoppaan.

 

Imuripaketin sisältö. 

 

Imuri oli siistin näköinen. Imurin osat olivat laadukkaita ja korkealuokkaisia, sillä asettuivat imuriin jämäkästi. Osien ja imurin väliin ei siis jäänyt väljää tilaa.

Nopeasti ilmeni, että latausasema tarvitsee aika paljon tyhjää tilaa ympärilleen (0,5 metriä molemmille sivuille ja 1 metrin eteenpäin). Tämä tuotti hieman haasteita ja sisustusta jouduttiin miettimään uudelleen. Ainut paikka, missä asunnossa oli järkevä paikka latausasemalle, oli toisessa päässä asuntoa, kuin missä on internet-modeemi. Vaikka on hyvä valokuitunetti, niin imuri piti tuoda lähemmäs modeemia asennuksen ajaksi. Ensimmäisen viikon aikana on kerran hukannut yhteyden nettiin, jonka vuoksi joutunut tekemään nettiyhdistämiset uusiksi. Latausasema oli helppo asentaa ilman ylimääräisiä kiinnikkeitä, mutta silti pysyy paikallaan hyvin lattialla. Lisäksi latausasema on pieni, siro ja hyvännäköinen.

 

Imuri ja siro lataustelakka asennettuna paikoilleen. 

 

Käyttöohjekirjassa ei ollut suomen kieltä, joka ei haitannut käyttöäni, mutta varmasti rajaa monen asiakkaan ostomietteitä. Myöhemmin viikolla sain toiselta voittajalta viestillä ohjeet, mistä suomenkieliset ohjeet löytyvät (Kiitos @Sekunti ). Applikaatio käyttöönottoa varten käyttöohjekirjassa oli QR-koodi, mutta se ei toiminut iPhoneen eikä Androidiin. Lisää ohjeita lukemalla löytyi erilliset ohjeet appin lataamiseen iPhoneen. Androidillle lataamiseen ei ollut ohjetta, vaan sovellus piti mennä etsimään erikseen Playkaupasta.

Applikaatio oli todellisuudessa eri nimellä Appstoressa sekä Playkaupassa kuin ohjekirjassa. Hetken aikaa joutui arpomaan, lataako oikean sovelluksen. Applikaatio oli selkeä (englanninkielinen) ja jos on monia Xiaomi:n älylaitteita, saa ne kaikki samaan applikaatioon – ehdoton plussa tästä! Käyttöohjekirjassa oli kiva, kun oli maininnat, miten usein imurin osia (moppi, harja yms) täytyy uusia. Tämä oli kiva tieto, kun ensikertalaisena ei ole mitään tietoa näistä.

 

Imuri latautumassa telakassaan ennen kunnollista käyttöönottoa. 

 

Melko nopeasti huomattu, että kyseessä on edullinen malli. Koska ei ollut mitään skannausohjelmaa, että imuri olisi käynyt asunnon läpi vaan suoraan siivoamaan ja samalla oppimaan. Applikaatioon ei pystynyt lataamaan ennakkoon pohjapiirustusta eikä tekemään liiakseen määritelmiä siivousalueista tai esteistä (kuten matot).

Seuraavalla kerralla itse imurointi käyttökokemuksia! 😊

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Kaupallinen yhteistyö Telia Finland

 

Pohjustuksena asuntoni koko on 80 neliötä, imurointi pinta-alaa yhteensä noin 65 neliötä.
(Työhuone on blokattu koiranportilla, vaatehuoneeseen menevä ovi on tarkoituksella kiinni. Kylpyhuoneeseen ja vessaan imuri ei pääse kynnyksen vuoksi.)

 

Robotti-imuri on nyt ollut käytössä noin parin viikon ajan. 😊
Lemmikkitaloudessa hiekkaa, herkkujen roippeita, karvaa ja lelujen mujua kertyy päivittäin. 🐾 Odotukset robotti-imurin suhteen oli, että imurilla saisi ylläpidettyä siisteyttä siivouspäivien välillä. Ajatuksena ei ollutkaan, että siivouskerrat vähenisivät, vaan helpottuisivat jonkin verran. Asunto pysyisi vähän siistimpänä siivouspäivien välissä.

 

Heti ensimmäisellä käyttöönottokerralla pienoisena pettymyksenä huomasin, ettei ole mitään ohjelmaa, jolla imuri skannaisi asunnon ja näin ollen saisi pohjapiirustuksen. Näin ollen imuri myös havaitsisi, missä asunnossa on mahdollisia esteitä, kuten mattoja.

Vähän pohdin, että miten imuri ”oppii”. Alku vaikuttikin vaikealta kuten osasin pelätäkin. Joissain hyvin pienillä alueilla pyörittiin ympyrää ja meni pitkän aikaa yhdessä paikassa. Sitten jäi kohtia missä imuri ei käynyt ollenkaan.

 

Muutamaan ensimmäiseen käyttökertaan imuri ei löytänyt ollenkaan keittiöön, ennen kuin akku alkoi olemaan niin vähissä, että imuri meni takaisin latautumaan. Muun muassa tämän takia pohjapiirustus, jonka imuri loi ei vastannut ollenkaan todellisuutta. Useiden käyttökertojen jälkeen imuri vähensi törmäilyä ja löysi myös muun muassa keittiön. Pohjapiirustuskin alkoi hahmottumaan järkevämmän näköiseksi, mutta oli vielä kaukana todellisuudesta. Valitettavasti tässä kahden viikon kokeilujakson aikana imuri menetti yhteyden nettiin monesti ja offline-tilan vuoksi, jouduimme yhdistämään uudelleen sovellukseen (puhelimissa). Näiden kertojen jälkeen tuntui, että edistys mitä olimme saaneet liikkumisen suhteen - katosi osittain.

Pohjapiirustus. Joka imurointi kerralla pohjapiirustuksesta tuli erilainen. 

 

Toisenlainen muodostunut pohjapiirustus. 

 

Joka kerta kuitenkin imuroinnin loputtua säiliössä oli paljon pölyä, karvoja ynnä muuta likaa.
Ja lattiat olivat puhtaampia. Kotonani suurimmat haasteet imurille oli yksi karvalankamatto, johon imuri juuri ja juuri pääsi. Matolla liikkuminen oli kuitenkin hyvin hankalaa ja imurin suuntavaisto tuntui katoavan. Myös ruokapöydän tuolien ympäristö sekä olohuoneen pöydän lattiatasossa menevät jalat tuottivat haasteita liikkumisessa. Imuri käytti näissä paikoissa hyvin paljon aikaa. Näin ollen seuraavalla imurointikerralla pöytä nostettiin sohvalle ja matto käärittiin rullalle helpottaen imurin suunnistamista. Tämä ei kuitenkaan tunnu kovin järkevälle toiminnalle, että imuroinnille täytyy tehdä tilaa.

 

Imurin pölysäiliöön kertyi joka imurointi kerralla pölyä, koiran karvoja ja muuta likaa. 👍

 

Mitä jos imurin nostaa pois matolta?
Imuri monesti ilmoitti: ”Siirrä takaisin tasaiselle pinnalle”. Imuri siirrettiin nostamalla. Mitä tämä aiheutti? Imurointiohjelma ei keskeytynyt vaan nollautui. Tämän jälkeen imuri aloitti alusta ohjelman. Imuri ilmoitti ohjelman alusta alkamisen selkeästi. Sen jälkeen monesti imuri alkoi imuroimaan paikkoja, joissa oli jo käynyt ennen ohjelman nollautumista.

 

Imuri ylitti pienet kynnykset moitteetta. Vasemmalla näkyy ruokapöydän tuolit, joiden alle imuri jäi monesti pyörimään ja näin ollen vaikutti pohjapiirustuksen todenmukaisuuteen. Imuri mahtui kulkemaan tuolien alla moitteetta. 

 

Imuri jäi jumiin ja keskeytti ohjelman useamman kerran sekä patterin alle ajautuessaan, että lampun jalkaan ajautuessaan. Kokeilin myös moppausominaisuutta useamman kerran. Tähän ominaisuuteen olin melko pettynyt, sillä tuntui, että imuri vain kostutti lattian pinnan, mutta ei sitä puhdistanut. Moppi oli jokaisen käyttökerran jälkeen miltei puhdas. Olen tämän jälkeen mopannut käsin ja siitä huomanneet, että lattiat ovat olleet likaiset (kuraisia tassunjälkiä ihan nähtävissä). Mikäli imurilla oli haasteita liikkua muutamilla matoilla ilman moppia, niin mopin kiinnilaittaminen vain lisäsi tätä tuskaa.

 

Karvalankamatto tuotti ongelmia robotti-imurille. 

 

Huomattuani, että karvalankamatto tuotti imurille vaikeuksia - käärin matot aina ennen imuroinnin aloittamista. Näin imuri törmäsi vain käärittyyn mattoon, eikä yrittänyt lähteä maton päälle imuroimaan. 

 

Pidin imurin asetuksia hyvinä. Valittavissa imurointitehoissa oli silent, standard, medium ja turbo. Silent oli mukavan hiljainen, vaikkakaan en ehkä kävisi nukkumaan imuroinnin aikana. Turbossa ääni yltyi melko kovaksi ja akku hupeni nopeasti. En nähnyt turbo-ominaisuudelle suurta käyttöä, koska se ei varsinaisesti nopeuttanut imurointia eikä kerännyt sen paremmin pölyä, koska osa asunnosta jäi imuroimatta, niin imurointitulos oli jopa mielestäni huonompi. Mediumilla laite ehti juuri ja juuri käymään koko asunnon läpi.

Imurinharjaosa ei ole kovinkaan suuri, joten se ottaa pieneltä alueelta likaa. Hyvän siivoustuloksen saamiseksi harjan pitäisi käydä aika millimetrin tarkkuudella kaikki paikat läpi. Imuri löytää hyvin takaisin lataustelakalleen virran vähentyessä tai sovelluksesta annettaessa käsky. Puhe selkeää englannin kielellä. Reagoi nopeasti sovelluksesta annettaviin käskyihin. Hintaan nähden suhteellisen hyvä robotti-imuri ja tulee kuitenkin itsellä vakituiseen käyttöön.

Imuri totteli hyvin sovelluksesta annettuja käskyjä, kuten palaaminen takaisin telakkaan latautumaan. 

 

Imuri on varmasti hyvä kotiin, joka on pieni kooltaan ja jossa ei ole lemmikkejä eikä paljoa huonekaluja, lisäksi hyvin yksinkertainen pohjapiirustus helpottaa imurin liikkumista. 😊

 

PLUSSAT:
- Siro koko.
- Hyvä imurointitulos esteettömissä paikoissa.
- Imurointitehon valittavuus.
- Lemmikkiystävällinen (ei pelästyttänyt ainakaan meidän koiraamme).
- Silent-ohjelmalla aika hiljainen.

 

MIINUKSET:
- Ei tunnista mattoja.
- Liikkumisen ja eri alueiden imurointitasaisuus.
- Pohjapiirustuksen luominen.
- Moppausjälki.
- Ei suomenkielistä ohjetta, sovellusta tai puhetta.

Vastaa