Neuvot ja niksit uuteen Webmailiin


Hoi vaan !

 

Uusi Webmail-palvelu starttaa ensi yönä 27.5.2015 kaikkien meidän sähköpostiasiakkaidemme iloksi! Päätin tehdä pienimuotoisen Startti-ohjeen uuden ulkoasun vuoksi. Osa toiminnoista tai napeista voi aluksi olla hakusessa, mutta ne oppii kyllä nopeasti käytön myötä :robothappy:

 

Näin nopeasti katsottuna uusi ulkoasuhan näyttää tältä:

 

 

Päänäkymään on nyt suurimpana muutoksena lisätty "Esikatselu". Muuten kansiot ja viestien selailu on pysynyt ennallaan. Minusta tyyli on mennyt fiksumpaan suuntaan, eli enemmän yleisimpien sähköpostiohjelmien näköiseksi.

 

- Pääset kirjoittamaan uuden viestin yläreunan painikkeesta 

- Hammasrattaasta pääset hallitsemaan viestejä tai muokata kerralla useampaa kohdetta.

- Viimeisestä painikkeesta pääsee sitten halutessaan muokkaamaan yleisnäkymää erilaiseksi.

 

Viestin lukeminen

 

Viestin saat tuplaklikkaamalla normaalisti auki, jonka jälkeen painikkeita avautuu lisää:

 

Painikkeiden toiminnot numerojärjestyksessä:

1. Uusi viesti

2. Vastaa lähettäjälle

3. Vastaa kaikille

4. Edelleenlähetys

5. Siirrä viesti roskakoriin

6. Raportoi roskapostista (Tämä on uusi ominaisuus)

7. Sama hammasratas, mistä voit hallita viestiin liittyviä asetuksia

8. Siirrä viesti eri kansioon

9. Yleisnäkymän muokkaus

 

Uuden viestin lähetys / viestiin vastaaminen.

 

Vähän samantapainen valikkorakenne kuin yllä, vain vähemmän painikkeita :)

 

 

1. Uusi viesti

2. Lähetä viesti

3. Tallenna Luonnos

4. Peruuta / poista luonnos

 

Välilehtien käyttö

 

Uudessa webmailissa tykkään itse käyttää välilehtiä. Näin voin avata useamman viestin kerralla "saapuneet"-kansiosta välilehtiin myöhempää tarkastelua varten.

 

 

Välilehtien välillä voi liikkua vapaasti vaikka viestin kirjoitus olisi kesken. Teksti ei häviä sieltä mihinkään vaikka kävisitkin kuikkimassa jotain toista :)

 

 

Omat TOP3-ominaisuudet

 

1. Raportoi roskapostista nappi! Uusi päivitys, ilmoittaa roskapostiksi epäillystä viestistä suoraan ylläpitäjälle. Näiden perusteella sitten voi paremmin jatkossa suodattaa ihan selviä roskapostitustapauksia kokonaan pois.

HOX! Tätä ei siis kannata sekoittaa roskapostisuodattimiin, tämä ainoastaan raportoi epäillyttävistä viesteistä, ei blokkaa niitä sinun laatikostasi kokonaan.

 

2. Välilehdet! Erittäin näppärä tapa katsoa koko saapuneet kansio läpi uusista viesteistä ja avata ne valmiiksi välilehtiin, joihin aikoo vastata takaisin.

 

3. Uudistunut ulkoasu! Ei enää tylsää vanhaa valikkorakennetta vaan mukavampi sähköpostiohjelma-look ❤

 

Tästä aiheestahan löytyy myös Beta-keskustelua valmiiksi, missä on testaajien huomioita, palautteita ja niksejä lisää


13 kommenttia

Sonera.fi Ohjeet&vinkit-sivuilta löytyy myös pikaohjeet palvelun käyttöä varten :)

Minä ja varmaan moni muukin kiittää! Kiitos Sonera! Tätä on odotettu, mutta luulen että odotus palkitaan. Ei tietysti saa kehua liikaa, mutta hyvältä näyttää. Betaversion toimivuus tähän asti 100% joten eiköhän........

 

Ja seuraavaksi uudistetaan pp.inet.fi. Eikö?    

Terve,

 

Yhteen ongelmaan (verrattuna vanhaan meiliin) törmäsin välittömästi: saapuvien viestien liitteitä en saa mitenkään poistettua (onko mahdollista, en löytänyt miten?). Tätä olisi pakko tehdä, muutoin laatikko on heti täynnä.

Tarkoitatko, että alkuperäinen viesti jäisi talteen, mutta sen mukana tullut liite vain poistetaan? Tällaiseen ominaisuuteen en ole törmännyt itse, löytyykö tämä joltain sähköpostipalvelulta?


 

Moi,

 

Vanhassa Soneran ohjelmassa (käytin sitä selaimen kautta) toimi hyvin se, että poisti isot liitteet (ja tallensin ne erikseen) ja viestirunko jäi postilaatikkoon talteen ja mikä oli erityisen HYVÄ oli, että viestirunkoon automaattisesti listättiin teksti "liite xxxx poistettu tästä viestistä". Tämä oli erittäin hieno ja käyttökelpoinen ominaisuus!

 

 

Katos vaan, itseltä mennyt tuo ihan ohi! Noloa :smileyhappy:


Ei tunnu joo Webmailissa onnistuvan, osaisiko @JussiSaar antaa vinkkiä, miten homma toimii?


 

Moi, otan tuon asian esille ja katsotaan saadaanko tuota ominaisuutta uuteen käyttöliittymään. Disclaimerina taas että en voi luvata ja tällaisissa muutoksissa saattaa ottaa oma aikansa, ne ei aina ole niin simppeleitä kuin ajatuksen tasolla vois tuntua :)

 

Mutta ihan validi ominaisuus minustakin.


@LiAntti kirjoitti:

Sonera.fi Ohjeet&vinkit-sivuilta löytyy myös pikaohjeet palvelun käyttöä varten :)


Nyt osoite on  http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea/ohjeet/Webmailin-kayttaminen?id=fd96ce49-d8ba-4a48-b29b-5f908860189c

 

 

Liitteiden poistomahdollisuutta webbimailissa kannatan juuri noin, että viestiin tulisi merkintä minkä nimiset tiedostot on poistettu. Juuri kun postista tulee varoitus (vain yhden kerran kun vielä jotain sata megaa jäljellä), että postilaatikko on täyttymässä, tapaan siivota liitteitä. Varsinkin itse lähettämistäni viesteistä, kun ne varmaan ovat jo kovalevylläni erikseen jos ovat tarpeellisia, mutta myös saapumeista laittaen tarpeelliset omalle kovalevylle. Toinen tilanvapautustapani on arkistoida viestejä sähköpostiohjelmalla (Thunderbird) sähköpostilaatikoiden ulkopuolelle (IMAP käytössä joten voi siivota myös sähköpostiohjelmassa) ja vielä karsia niistä tarpeettomat ja ajan jättämät pois.

Katselin nopeasti keskimääräisiä kuvatiedostojen kokoja vuodelta 2014

2,5 mt on silmämääräinen keskiarvo,

joten tuollakin koolla vain 200 kuvaa ja boksi on täynnä.

 

Normaali 500 mt boksi täyttyy äkkiä, jos liitteitä ei saa poistettua.

 

Liitteiden poisto niin, että jäljelle jää merkintä poistetusta tiedostosta on erittäin tärkeä!

 

 

 

 

Miten tossa saa ohjattua emailit toiseen emailiin(gmail)?.

Toi uudelleenohjaus löytyykin omilta sivuilta kohdasta "Sähköposti ja kotisivut"> emaili > muokkaa eikä webmailin sivulta.

 

 


@arapahoe kirjoitti:

Miten tossa saa ohjattua emailit toiseen emailiin(gmail)?.


Soneran webbimailin asetusten suodattimessa näkyy olevan viestien edelleenlähetys. Toimineeko sitten ilman webbimailissa käymistä? Että toiminnallisesti oikeampi ehkä Gmailiin viritellä toiminto, että se käy lukemassa muitten operaattorien sähköpostilaatikoita.

 

Omilla sivuilla edelleenlähetyspalvelun tilaaminen tekee ominaisuuden sähköpostiin eli on oikea paikka. Ainakin joskus se oli muistaakseni lisämaksullinen ominaisuus Soneralla. Nyt en mainintaa hinnasta huomannut. Siellä oli paikka ilmoittaa tutustuneensa palvelukuvaukseen, mutta palvelukuvausta en huomannut (tavanomaista Sonera-laatua).

Taisi se edelleenlähetys olla maksullinen joskus vuosia sitten, eikä sitä tainnut silloin pystyä hallinnoimaan juurikaan itse. Nykyään onneksi ollaan päästy näistä, hallinnointi onnistuu käyttäjältä ilman sen kummempia kommervenkkeja.

Vastaa