Omien kotisivujen pitäminen

  • 16 June 2017
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

  • Meilaaja
  • 497 kommenttia

Aiemmin Soneralla kiinteiden nettiliittymien kuukausimaksuihin sisältyi pienet kotisivutilat personal.inet.fi-sivustolla.  Pari vuotta sitten Sonera lopetti uusien sivustojen annon ja nyt Telia on lopettamassa olevatkin sivut. https://yhteiso.telia.fi/t5/Kiinteat-nettiyhteydet-ja/Soneran-laajakaistan-kotisivuoikeus-poistumassa/m-p/114018#U114018

 

Vanhalla (>>70v) tutulla on personal.inet.fi:ssä sivusto, jonka pääosan muodostaa aikoinaan Word-dokumenteista HTML:ksi muunnettu osa ja sivustoon on lisätty javascriptillä jonkinverran omaa toiminnallisuutta. Nämä mielellään edelleen pidettäisiin minimikustannuksilla netissä. Omaa domainia ei tarvittaisi

 

Kertokaapas tämänhetkinen tilanne pienten kotisivujen pitämiseksi.

 

- Miten löytää sopiva sivuston pitäjä? Löytyvätkö suomalaiset palveluntarjoajat yhdestä vertailun mahdollistavasta lähteestä? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota ja mikä on valinnassa oleellista?

- Millaisia ilmaisia vaihtoehtoja (mainosrahoitteisakin) on. Kokemuksia Google sitesistä (sites.google.com) ja vastaavista?

- Mistä johdatus blogityyppisiä (esim Wordpress) valittaviin pohjiin selaimella ylläpidettäviin pohjiin tehtäviin kotisivuihin (ei sopine esimerkkitapaukseeni)


1 kommentti

Yksi mainitsemisen arvoinen paikka on https://www.webnode.fi/ joka ensi sijassa myy kuukausimaksulla omalla domainilla toimivia sivustoja, mutta tarjoajan domainin alle saa ilmaiseksikin sivustoja. Perustettaessa tarjolla olevia valmiita hyviä sivustopohjia on runsaasti, ensisijassa pienyrittäjille tarkoitettuna. Pohjia voi tutkia ennen sivustopohjan valintaa. Sivustoja muokataan  helposti selaimella, jolloin luonnollisesti ollaan rajoitetut tarjoajan tarjoamiin toiminnallisuuksiin. Toimiva sivusto syntyy muutamassa minuutissa, sen sisällön saaminen kohdalleen vie tietenkin aikansa.

 

Tavanomaiseen tapaan haluaa tunnukseksi sähköpostiosoitteen, jonne lähettää viestin, jossa on linkki kirjautumisen vahvistamiseksi. Ei lähetä viestissä sivustolle valittua salasanaa, että se on syytä kirjata heti itselleen talteen. (Ethän ilmoittele sähköpostisi salasanaa rekisteröityessäsi sähköpostiosoitteella palveluihin!)

 

Ei siis ole edellä mainittuun tarpeeseen valmiiden sivujen siirtämiseksi.

Vastaa