Ratkaistu

Omituisia viiruja Acer Swift Edgen OLED-näytöllä

  • 20 February 2023
  • 2 kommenttia
  • 128 katselukertaa

Kunniamerkki

Ostin reilu viikko sitten Telialta Acer Swift Edge (SFA16-41) -läppärin, jonka parhaita puolia lienee sen 16-tuumainen OLED-näyttö. Välttääkseni mahdolliset kuvanpalamisilmiöt vaihdoin työpöydän taustavärin mustaksi ja piilotin työpöydän vakiokuvakkeet Windowsin asetuksista.

Musta taustaväri toi kuitenkin esiin erikoisen ilmiön. Vaaleat alueet näytöllä ikään kuin häntivät vihreitä, sinisiä ja joskus myös purppuraisia viivoja oikealle puolelleen, silloin kun vieressä on pelkkää mustaa. Ensiksi huomasin ilmiön ikkunan vierityspalkin kohdalla ja sitten valokuvia selaillessani useiden - mutta ei kaikkien - kuvien kohdalla.

En ole koskaan törmännyt tällaiseen ilmiöön OLED-näytön kohdalla. Onko kukaan muu nähnyt tällaista? Tämän täytynee olla jonkinlainen vika, sillä kukapa nyt näytön haluaisi, jossa tällainen ominaisuutena on.

Liitteenä pari kuvaa ilmiöstä. Huonolaatuisia kylläkin, kun kuvasin kännykällä pimeässä huoneessa, jotta heijastukset jäisivät minimiin. Jälkimmäinen kuva on sangen ylivalottunut, mutta siinä näkyy kuinka paljon valokuva “häntii.” Punaiset läikät ovat heijastuksia huoneesta.

 

Vierityspalkista lähtevät “hännät.”
Valokuva häntii.

 

icon

Ratkaisu jäseneltä PiaJo 21 February 2023, 08:42

Katso alkuperäinen viesti

Aihe on suljettu kommenteilta.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Hei @Draven! Toivotan sinut lämpöisesti tervetulleeksi Telia Yhteisöömme! Pääset tämän kautta lukaisemaan ajankohtaisia uutisia ja juttuja sekä osallistumaan keskusteluihimme! 😊

 

Näyttääpä tietokoneen näytön kuva harmillisen pahalle. Suosittelen sinulle ensisijaisesti ottamaan yhteyttä Acerin laitetukeen, mistä huoltokuviot lähtevät rullaamaan eteenpäin. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Joidenkin puhelinten näytöissä olen nähnyt vihreää taustahehkua hämärässä huoneessa, tummassa kuvassa. Mutta tuo näyttää aivan omalta luokaltaan, kannattaa selvittää Acerilta, että onko vika vai ominaisuus. Törkeän näköinen joka tapauksessa.