Skip to main content

Minlla on ongelma tietokoneen kanssa virrat tulee mutta näyttöön ei tule mitään ja virtalähde toimii ja on vaihdettu näytönohjainkin mutta ei auta et olisko vika emolevyssä vai missä muualla kone caan sammus yht äkkiä kun päivitin windows 11 pro uuteen

 

 

--

Muokkaus /SonjaMelina: täsmennetty otsikkoa “ongelma” löydettävyyden helpottamiseksi.

Saatko käynnistettyä vikasietoinen tilaan. Tai voit poistaa tuon ja asentaa uusimman päivityksen mikä on juuri julkaistu korjauksineen. Kotimikrossa juuri on julkaistu juttu ja ohjeistus. Näin ensihätään. 


En saa vikasietotilaa enkä mitää muutakaan tehtyä ei siis tapahdu mitään


Oletko kokenut tietokoneen käyttäjä siis osaat irrottaa ja vaihtaa osia koneesta. Onko kyseessä pöytäkone vai kannettava. Onko asennuscd vai muistikortilta vai windowsilta suoraan. Onko myöskään aiemmasta versiosta olemassa kopiota. Onko kaikki piuhat kiinni sisuskaluissa. Oletko varma millä näppäimillä pääset koneen vikasietotilaan.  

Vain kokeneelle joka tietää. 

 Kokeilepa ottaa näytönohjaimen piuha irti koneen sisältä  ja käynnistä uudestaan ja kun käynnistyy sammuta ja laita takaisin piuha kiinni ja käyntiin. Kun ei tunnista ohjainta kun ei ole päällä niin voi seuraavassa käynnistyksessä löytää oikeat asetukset. 

 

Älä saa sähköiskuja elikkä piuhat irti seinästä tietenkin ennen kuin avaat koneen. Oliko alkuperäinen Windows vai kopio. 


Kokeile ensin näin @Mika72w :

Vikasietotila valitaan painamalla F4, vikasietotila ja verkkoyhteydet painamalla F5 ja vikasietotila komentokehotteeseen painamalla F6. Kun koneen haluaa käynnistää vikasietotilassa, on hyvä muistaa, että sinne pääsy edellyttää bitlocker-palautusavaimen näpyttelyä, jos bitlocker on käytössä.


No mitenkäs on käynyt onko lähtenyt kone käyntiin. Selviskö ongelma? 


Vastaa